Teo Trandafir, profund marcată de pierderea Mioarei Roman: „De câte ori mi se adresa, rămâneam fără aer"

23 februarie 2024 10:18   Vedete românești
Ultima actualizare:

Moartea Mioarei Roman, în vârstă de 83 de ani, a lăsat o tristețe profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a o cunoaște. Nefericitul eveniment a avut loc în azilul din Snagov, iar fiica sa, Oana Roman, a fost cea care a dat vestea tristă.

Ce a spus Teo Trandafir despre Mioara Roman

Printre cei afectați de această pierdere se numără și Teo Trandafir, prezentatoare TV și una dintre persoanele care au avut o legătură specială cu Mioara Roman. Teo Trandafir a împărtășit gândurile și amintirile sale despre fosta soție a primului premier al României, Petre Roman.

Mioara Roman m-a fascinat când am cunoscut-o. Și vorbim aici de 1986. Era de o frumusețe incredibilă și de o inteligență remarcabilă. Acesta e motivul pentru care, de câte ori mi se adresa, rămâneam fără aer. Mi-a fost profesoară de limba arabă în facultate. O personalitate incredibilă, de o cultură cum rar îți e dat să întâlnești în viață.

Mioara Roman a fost unul dintre puținii vorbitori de limba arabă din România. Și numai prin faptul că i-a luat interviu lui Yasser Arafat, am spus totul despre capacitatea ei de a vorbi această limbă. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a mărturisit Teo Trandafir în exclusivitate pentru wowbiz.ro.

Cine a fost Mioara Roman

Mioara Roman, cunoscută publicului drept fosta soție a lui Petre Roman, a avut o viață plină de realizări înainte de a deveni parte a vieții publice. Născută pe 19 aprilie 1940, în Varșovia, Mioara a crescut într-un mediu politic, iar parcursul ei a fost marcat de o serie de experiențe memorabile.

În anul 1945, familia Mioarei s-a mutat la Varșovia, odată cu numirea tatălui acesteia în funcția de prim-secretar. 

Educația sa a început la Școala Particulară Franceză din Varșovia, dar, datorită dorinței tatălui său, a fost transferată la o școală românească. A locuit la bunici și apoi la internat alături de sora ei, iar de aici a început să-și croiască drumul în lumea educației.

Mioara Roman și-a dedicat timpul studiilor de limba arabă sub îndrumarea profesorului Yves Nathan Goldenberg, obținând rezultate remarcabile și dezvoltând o pasiune profundă pentru această limbă. Cariera sa în învățământ a culminat cu statutul de profesor de limba arabă și cu recunoaștere în domeniu.

Cu toate acestea, contribuțiile sale nu s-au oprit aici. Mioara Roman a fost o prezență influentă la Radio București Internațional, unde a condus secția de limbă arabă timp de 17 ani. A avut oportunitatea de a intervieva personalități marcante ale lumii, printre care se numără președintele egiptean Hosni Mubarak și fostul rege Hussein al Iordaniei.

Mai multe