Trecutul uitat al Mioarei Roman. Cine este bărbatul cu care a fost căsătorită înainte de mariajul cu Petre Roman

Ultima actualizare:

Astăzi, 23 februarie, lumea își ia adio de la Mioara Roman, care a avut o viață plină de realizări în domeniul jurnalismului, traducerii și predării limbii și civilizației arabe. Cu toate acestea, puțini știu că Mioara Roman a fost căsătorită de două ori, primul ei soț fiind Iosif Zilahy, antrenor al echipei naționale feminine de scrimă. Din acest mariaj, care a durat 12 ani, a rezultat o fiică, Catinca.

Mioara Roman. Foto: arhiva.
Mioara Roman. Foto: arhiva.

Cu cine a mai fost căsătorită Mioara Roman

Mioara Roman a fost căsătorită cu Iosif Zilahy înainte de a avea o căsnicie cu Petre Roman, fostul premier al României. Iosif Zilahy a fost un fost antrenor apreciat, iar povestea lor de iubire a început când Mioara avea doar 19 ani, iar Iosif, 27. "M-a cucerit cu frumuseţea ei. Aveam 27 de ani când ne-am cunoscut la sala de scrimă. A fost o poveste de dragoste foarte frumoasă", a mărturisit Iosif Zilahy într-un interviu.

Și după separare a rămas în relații bune cu Iosif Zilahy

Iosif Zilahy. Foto: arhiva.
Iosif Zilahy. Foto: arhiva.

Din această căsătorie a rezultat o fată, Catinca, și, deși Mioara Roman și Iosif Zilahy au ajuns la separare, ei au rămas în relații bune, menținând legătura în special pentru binele fiicei lor. Chiar și atunci când Mioara a fost părăsită de Petre Roman și a trecut prin probleme de sănătate, Iosif Zilahy a fost alături de ea.

Tragedia a lovit-o pe Mioara în septembrie 2022, când Iosif Zilahy s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de fiica lor, Catinca Roman, care l-a descris ca fiind un om deosebit și elegant. "L-am pierdut pe tata azi-noapte. Am avut o legătură specială și a fost un om deosebit. Așa doresc să fie ținut minte, ca un bon viveur și un bărbat elegant. RIP tata, rămâi în sufletul nostru pentru totdeauna!", a scris Catinca Roman pe rețelele de socializare.

De ce s-a terminat mariajul cu Petre Roman

Mioara Roman și Petre Roman au fost unul dintre cele mai cunoscute cupluri din lumea politică românească, împărțind viața și carierele lor timp de peste trei decenii. Cu toate acestea, în 2007, țara întreagă a fost surprinsă de anunțul lor de despărțire, eveniment care a stârnit multe speculații și controverse.

Anunțul divorțului lor în 2007 a atras atenția publicului și a generat zvonuri și critici. Mioara Roman, în calitate de soție loială a fostului premier al României, a fost compătimită, în timp ce Petre Roman a fost aspru criticat pentru relația sa cu Silvia Chifiriuc, cu 25 de ani mai tânără decât el.

În 2009, Silvia Chifiriuc și Petre Roman s-au căsătorit, aducând și mai multă atenție asupra lor. Speculațiile din spațiul public sugerau că Petre Roman ar fi căzut sub vraja unei femei care îl dorea doar pentru averea sa. Cu toate acestea, într-un interviu acordat în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", Petre Roman a avut ocazia să ofere o perspectivă asupra relației sale cu Silvia Chifiriuc.

Petre Roman a mărturisit că și-a pierdut mințile și că s-a îndrăgostit profund de actuala sa soție. 

"Într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile. M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia... nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele", a explicat Petre Roman în emisiunea menționată.

Astfel, despărțirea Mioarei și a lui Petre Roman, în ciuda controverselor, s-a datorat unei noi iubiri care a luat naștere în viața fostului premier, marcând un capitol nou în călătoria sa personală și sentimentală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net