Theodor Andrei, în topul preferințelor fanilor Eurovision. Pe ce loc se află deja melodia care va reprezenta România

5 martie 2023 13:26   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ce bucurie! Theodor Andrei se află deja pe primele locuri în topul preferințelor fanilor competiţiei internaţionale Eurovision pentru semificanle. Reprezentantul României se situază, după unele clasamente neoficiale, pe locurile 2 sau 4. De asemenea, artistul a început turneul de promovare la nivel mondial şi are parte de o primire călduroasă.

Anul acesta în etapele internaționale ale competiției Eurovision, care vor avea loc la „Liverpool Arena” din Marea Britanie în zilele 9, 11 și 13 mai, România va fi reprezentată de Theodor Andrei, cu melodia „D.G.T. (Off and on)”. Tânărul în vârstă de numai 18 ani a reușit deja să cucerească nu doar publicul de la noi din țară, care l-a ales prin televoting câștigătorul Selecției Naționale din 14 februarie, ci și publicul internațional al competiției. Se află deja în topurile preferințelor realizate de mai mulți fani, unde este pe primele locuri, alături de țări precum Slovenia, Norvegia, Franța și Finlanda.

Adolescentul-minune care a câştigat Selecţia Naţională Eurovision România 2023, Theodor Andrei, este în plină campanie internaţională de promovare a melodiei sale, „D.G.T. (Off and on)”. Sâmbătă a fost prezent în Republica Moldova, unde si-a interpretat piesa la finalul galei care a desemnat câştigătorul local. S-a bucurat de o primire foarte călduroasă şi a profitat de ocazie pentru a spune care este mesajul său. „De multe ori muzica vorbește mai bine decât o fac cuvintele”, a transmis Theodor Andrei din culisele spectacolului oferit de Teleradio Moldova.

A fost invitatul special al selecției din Republica Moldova - Momentul său poate fi urmărit la 01.56.33

„Mă aflu în Chișinău la finala selecției naționale din Republica Moldova. Doar ce am coborât de pe scenă, atmosfera este incendiară. Am făcut un moment interesant, am cântat piesa «D.G.T.», plus o mică surpriză la sfârșit”, a mai spus Theodor. Iar momentul la care a făcut referire a fost interpretarea acapela a unui fragment din melodia „România” a lui Adrian Daminescu, versuri ce au avut un puternic impact emoțional: „Plângea-Ardealul și Banatul, Moldova și tot regatul (...) Varsă țara lacrimi grele, găurind pământ cu ele”. „Aveți o capitală superbă, sunteți foarte călduroși. Mă bucur foarte mult să fiu aici, este prima dată și îmi place. Îmi place foarte mult accentul vostru, mi se pare foarte dulce”, a mai adăugat tânărul artist în fața publicului din Republica Moldova.

Theodor Andrei va urca pe scena de la Liverpool în prima parte din semifinala a doua a competiției internaționale, programată în data de 11 mai. Dacă, în urma televotingului, se situează în primii zece, se va califica și în finala din 13 mai. Până la desfășurarea etapelor internaționale ale concursului, reprezentantul României stă foarte bine în clasamentele neoficiale, realizate de fanii Eurovision din toată lumea și chiar de către jurnaliști britanici. Una dintre paginile dedicate fanilor competiției, @escxjens, a publicat un clasament provizoriu cu cele mai îndrăgite melodii care vor participa în etapele din Anglia, top în care melodia „D.G.T. (Off and on)” se află pe poziţia 4. De asemenea, şi un jurnalist britanic, James Archie, a publicat un clasament propriu ce îl situează pe reprezentantul României pe locul 2. Aşadar, se pare că Theodor Andrei se bucură deja de simpatie în ţara-gazdă.

Theodor Andrei: „M-am simţit foarte bine la Chişinău. Ce dulce e accentul lor"

„M-am simțit foarte foarte bine la Chișinău. A fost pentru prima oară când am ajuns în Republica Moldova și, exact cum spun și versurile piesei «Trenulețul» a celor de la Zdob și Zdub & Frații Advahov, ce au reprezentat Moldova anul trecut la Eurovision, parcă am mers «de acasă până acasă»”, a declarat Theodor, potrivit unui comunicat de presă transmis de Televiziunea Română.

„Am văzut foarte mulți oameni cu ochi albaștri și foarte expresivi, lucru care mă fascinează, deoarece eu sunt foarte atent la ochii oamenilor și, auzind diverse dialoguri la probele de sunet, am remarcat ce dulce, ce draguț este accentul lor. Am auzit o doamnă reporter care explica unui coleg, la telefon, despre unde trebuia să fie un anume fișier și conversația a fost absolut fabuloasă. M-am simțit foarte bine primit la interviuri și pe scenă, alături de publicul călduros din sală și din spatele televizoarelor. Cred foarte tare în mesajul pe care l-am promovat la sfârșit, citând un fragment din piesa «România» a lui Adrian Daminescu”, a mai spus artistul. 

„Cred foarte mult în șansele noastre și cred că e momentul pentru muzică realmente memorabilă la Eurovision. Şi, ținând cont că visul meu cel mai mare este să aduc cel mai bun rezultat al României de până acum, iar pentru asta lucrez intensiv alături de echipa mea și de cei de la TVR, m-ar face foarte fericit să ținem Eurovisionul cât mai aproape de zona noastră - fie România, fie Moldova, aici, în frăţia noastră. Abia aștept sa mă întorc la Chișinău, să mai cânt oamenilor de acolo! Multă dragoste!”, a completat Theodor, la întoarcerea în țară.

Republica Moldova şi-a desemnat şi ea reprezentantul la Eurovision 2023

Selecţia Naţională Eurovision din Republica Moldova a avut loc în data de 4 martie, iar câştigătoare este solistul Pasha Parfeny, care interpretează melodia  „Soarele și Luna”.

Mai multe