Ți-ai dat seama cine e? Actrița supranumită Sophia Loren a României, una dintre cele mai iubite din țara noastră

17 august 2024 10:35   Vedete românești

Este un nume pe care o bună parte dintre români îl vor recunoaște imediat. Această actriță a fost una dintre cele mai îndrăgite și faimoase personalități din țara noastră, însă nu multă lume își mai amintește astăzi că ea a avut o poreclă specială! Mai precis, este vorba despre Florina Cercel, cunoscută și ca „Sophia Loren a României”.

Cândva, Florina Cercel era una dintre cele mai populare și îndrăgite actrițe din țara noastră, iar chiar și în ziua de astăzi există români care își amintesc cu drag de numele ei. Din păcate, artista cunoscută drept „Sophia Loren a României” a încetat din viață la vârsta de 76 de ani, pe data de 30 iulie 2019.

Poate că mulți dintre noi ne-o amintim pe Florina Cercel din producții importante, precum „Prin cenușa imperiului” (1975), „Roşcovanul” (1976), sau chiar și „Dumbrava minunată” (1980).

Era cunoscută drept „Sophia Loren a României”

Florina Cercel s-a născut pe data de 28 ianuarie 1943, la Piatra Neamț, iar tatăl ei era în fanfara unui regiment din Armata Regală, unde avea poziția de prim-trompetist. Încă de la o vârstă fragedă, viitoare actriță mergea la concertele Filarmonicii.

„M-am îndrăgostit de teatru ascultând teatru la microfon şi, ştiu precis, nu sunt singurul actor, singura actriţă care gândeşte astfel. În clipa în care am intrat la Institut ştiam deja dramaturgie universală şi dramaturgie românească datorită teatrului la microfon”, declara Florina Cercel într-un interviu.

Faimoasa actriță a murit în anul 2019

Florina Cercel va ajunge la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală, unde a fost colegă de generație cu alte nume importante, cum ar fi Ion Caramitru, ori Ștefan Radoff. În 1964, ea va debuta la Teatrul Dramatic de Stat din Galaţi, iar peste numai un an ajunge să joace și în Timișoara.

Actrița devine cunoscută drept „Sophia Loren a României”, iar cariera ei a fost una de succes, ce s-a întins de-a lungul a zeci de ani. Din păcate, actrița a murit în 2019, din cauza unui cancer la plămâni, aceași boală care l-a răpus și pe Ioan Liviu Perian, marea dragoste a actriței

Mai multe