Tragedia de nedescris prin care a trecut Nicu Covaci! „Nu acel om a fost cel care a comis crima”

6 august 2024 11:23   Vedete românești

Nicu Covaci a fost și va rămâne mereu unul dintre cei mai faimoși și apreciați artiști din țara noastră, însă în ciuda faimei sale, puțini români își mai amintesc de tragedia prin care a trecut. Mama lui a fost ucisă în 1992, iar artistul a spus mereu că adevăratul făptaș nu a fost niciodată prins.

Nicu Covaci a trecut printr-o tragedie fără margini în anul 1992, atunci când mama sa, Tamara Stoian, a fost ucisă cu 30 de lovituri de cuțit. Apoi, pentru a fi șterse urmele crimei, casa ei de pe strada Vasile Lupu a fost incendiată.

După 14 ani petrecuți în spatele gratiilor, unul dintre cei acuzați a fost eliberat, însă liderul trupei Phoenix spunea la acea vreme, cu mai bine de un deceniu în urmă, că adevărații făptași nu au fost găsiți niciodată.

„Este o bătaie de joc. Cum să stea în puşcărie cineva care a omorât cu 30 de lovituri de cuţit şi i-a dat foc victimei. Pe lângă crimă odioasă a fost şi profanare.Cel care a făcut acest lucru nu trebuia să stea pe viaţă în închisoare, ci trebuia împuşcat.

Eu îi cunosc pe ţigani, sunt bandiţi, hoţi, dar ei nu bagă de 30 de ori cuţitul în cineva. Ţiganii nu fac asta. Nu acel om a fost cel care a comis crima. El a făcut probabil alte prostii, probabil o altă crimă, cine ştie”, spunea Nicu Covaci, potrivit adevarul.ro.

„Nu acel om a fost cel care a comis crima”

După ce mama sa a fost ucisă în 1992, Covaci povestea că a mers imediat în Timișoara, unde ar fi fost avertizat de oameni din Poliție că are dușmani mari.

„Vă daţi seama că şase ani nu au găsit un vinovat. Iar când am început eu să fac scandal, în câteva zile au găsit criminalul. Să nu îl prind pe acest om care s-a eliberat, pentru că am să-l torturez până o să spună adevărul. Atunci, după ce s-a întâmplat crima, am luat imediat avionul şi am venit în ţară. Într-un sertar eu am găsit mărci. Deci nu jaful a fost motivul.

M-am întâlnit atunci cu cineva din poliţie care mi-a spus că eu eram în vizat şi să am grijă că am duşmani mari. Mi-au spus că acest semn este o vendeta şi să am grijă. Ştiu că am făcut mult rău Securităţii. Ei ne-au vânat încă din anii 60-70. Au continuat şi după aceea. După Revoluţie au rămas tot acolo unde au fost şi înainte. Adevăraţii criminali sunt liberi. Totul a fost o răzbunare la adresa mea din partea unora din fosta Securitate”, mai spunea liderul trupei Phoenix.

„Adevărații criminali sunt liberi”

Tamara Stoian avea 71 de ani atunci când a fost ucisă, iar de abia peste șase ani, criminalii au fost arestați și apoi condamnați, în 1999. Era vorba despre doi tâlhari, Sandor Carol şi Ruszi Zoltan, care au fost condamnați la 18, respectiv la 19 ani de închisoare.

Aceștia au spus că știau că Tamara Stoian avea o sumă importantă de bani în casă, însă nu se așteptau să o găsească pe femeie acolo la momentul faptei, motiv pentru care au ucis-o. Mama lui Nicu Covaci a fost ucisă cu 30 de lovituri de cuțit, iar apoi casa ei a fost incendiată.

Mai multe