Trucul banal care ne va salva grădina de omizi! Tot ce ne trebuie sunt două ingrediente banale

Cei dintre noi care ave norocul de a avea propria curte cu siguranță știm că este nevoie de destul de mult efort pentru a avea grijă de aceasta. Fie că avem legume și fructe plantate în grădină, ori avem numai câteva flori, este foarte important să știm cum să ținem dăunătorii la distanță! Iar două ingrediente banale ne pot ajuta să ne protejăm plantele împotriva omizilor!

Două ingrediente pot ține omizile la distanță / foto: IStock
Două ingrediente pot ține omizile la distanță / foto: IStock

Nicio clipă nu este tocmai liniștită atunci când avem propria curte, însă rezultatul final cu siguranță este unul care merită. Fie că producem propriile noastre legume și fructe, ori avem diferite flori superbe de-a lungul curții, este important să știm cum să avem grijă de acestea, pentru ca grădina noastră să nu devină victima dăunătorilor.

Iar omizile, dacă nu avem grijă, cu siguranță vor mânca toate frunzele pe care le vor găsi în curtea noastră, motiv pentru care trebuie să facem tot posibilul pentru a ne proteja proprietatea. Din fericire, doar două ingrediente ne vor ajuta să scăpăm de problemă: bicarbonat de sodiu și făină!

Cum ne putem apăra curtea de dăunători

Aceste două ingrediente banale, pe care mai mult ca sigur că deja le avem chiar acum în casă, sunt foarte utile atunci când ne confruntăm cu diverși viermi, ori cu omizi ce ne mănâncă frunzele plantelor.

Din fericire, este foarte ușor să folosim acest truc banal! Tot ce trebuie să facem este să punem două lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un recipient, alături de două lingurițe de făină. Mai departe, aceste ingrediente trebuie amestecate foarte bine, până când amestecul devine uniform.

Cum putem aplica acest truc banal

Odată ce am pregătit acest amestec atât de banal, tot ce trebuie să facem este să îl aplicăm atât pe frunzele afectate de viermi și omizi, cât și pe cele sănătoase. Acest amestec ar trebui să țină dăunătorii la distanță, iar plantele noastre vor fi protejate.

Desigur, este important să știm faptul că vom putea repeta acest proces la fiecare două zile, pentru ca plantele să rămână în siguranță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
detinut 610x425 png
foto1 chiajna jpg
zone 30 337681 1280 jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
cutitnoumai jpg
WhatsApp Video 2024 09 11 at 16 57 43 mp4 thumbnail png
Marte - Shutterstock
Kate Middleton, Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net