Ultima dorință a lui Nicu Covaci. Înmormântarea liderului Phoenix va fi privată, fără public și presă

Liderul și fondatorul trupei Phoenix, Nicu Covaci, s-a stins din viață vineri, pe data de 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani. Cu toate că va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara, ceremonia va fi privată, fără presă și fără public. Care a fost ultima dorință a legendarei figuri a muzicii rock românești?

Ceremonia de înmormântare a liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci, va fi una privată / foto: Arhivă
Ceremonia de înmormântare a liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci, va fi una privată / foto: Arhivă

Liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, a murit la Spitalul Județean din Timișoara vineri, pe 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani, în urma unor grave probleme de sănătate. Ultima dorinţă a marelui artist a fost ca, după moarte, trupul său să fie incinerat. Această dorinţă va fi respectată de cei apropiaţi lui.

„Dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită”

Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam, care face parte din trupa fondată în urmă cu mai bine de șase decenii, pentru G4Media.

Însă, deși membrii formației au susținut că artistul ar fi vrut să fie incinerat, partenera de viață a lui Nicu Covaci, care este și moștenitoarea testamentară, a decis că se va face înmormântare. Până la acest moment, cele două părți încă nu s-au pus de acord. Cert este că va avea loc o înmormântare privată, pentru care nu s-a făcut publică data.

Totodată, membrii trupei au anunţat că marţi între orele 11.00- 20.00 şi miercuri între orele 9.00 – 17.00, fanii lui Nicu Covaci sunt așteptați să-i aducă un ultim omagiu, la Filarmonica Banatul din Timişoara, unde va fi depus trupul neînsuflețit al artistului.

Nicu Covaci va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timişoara

Nicolae Covaci va fi depus la Filarmonica Banatul din Timișoara (Bulevardul C. D. Loga nr. 2). Programul pentru public, pentru cei care doresc să își ia rămas bun de la marele artist si cetățean de onoare a orașului va fi:

Marti, 06.08.2024, între orele 11.00 și 20.00 și Miercuri, 07.08.2024, între orele 9.00-17.00. Conform dorinței celor apropiați, ceremonia de înhumare va fi privată. Accesul în Filarmonică se va face pe intrarea principală și se va urmări fluxul indicat în interior, pentru a evita blocajele, a transmis formaţia Phoenix pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Anamaria Ferentz png
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net