Nicu Covaci s-a stins cu sufletul negru de durere. A fost supus unei umilințe de neimaginat și a avut un mare regret

Înainte să se stingă din viață, Nicu Covaci a dezvăluit tot ce avea pe suflet. Artistul a declarat că și-a dedicat întreaga viață muzicii, însă nu s-a așteptat să nu fie răsplătit pentru asta. Care a fost cel mai mare regret al fondatorului trupei Phoenix. 

Nicu Covaci, marele regret înainte să moară / Foto: Facebook
Nicu Covaci, marele regret înainte să moară / Foto: Facebook

Nicu Covaci nu a fost primit în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, motiv pentru care a rămas cu un mare regret. Artistul a dezvăluit că s-a simțit dezamăgit de tot ce s-a întâmplat, mai ales că a trăit doar pentru muzică.

„Dragii mei. Nu am solicitat intrarea în UCMR pentru vreo pensie, dat fiind faptul că această uniune nu acordă pensii, lucru pe care îl știam. Am solicitat aceasta doar pentru a avea o recunoaștere formală de la breasla din care fac parte, datorită celor peste 100 de compoziții, declarate deja la UCMR, pe care sper că le cunoașteți. Stimă”, a declarat Nicu Covaci, potrivit evz.

„Nu am familie, nu am copii, nu am decât Phoenix”

De asemenea, regretatul membru al trupei Phoenix a mărturisit că nu se aștepta să pice examenul și că l-a frapat decizia UCMR. A dat tot ce a putut, însă nu a fost suficient, spune el.

„Nu am familie, nu am copii, nu am decât Phoenix. Eu pentru Phoenix trăiesc, iar Phoenixul trăiește pentru public. Pentru țara asta. Ani de zile am refuzat să dau examen. În decembrie am hotărât, în glumă, să dau un examen. M-au pus să compun ceva. Am primit niște foi cu partituri, am scris o compoziție cu refren, cu tot ce trebuie. Am scris ce cântă basul, ce cântă toba, tot ce mi s-a cerut. Când am primit scrisoarea de la UCMR că am căzut la examen, m-am tăvălit pe jos de râs.

Credeam că e o glumă. E prima oară când pic la un examen. Și am avut multe. Însă nu e vorba de bani. Aș vrea să fiu recunoscut pentru ceea ce am făcut o viață întreagă. Mi-am sacrificat viața pentru treaba asta”. Covaci a completat: „Oare câți dintre cei care au luat decizia asta a mai peste 100 de piese care au devenit șlagăre? Vă spun cu mâna pe inimă că nu mai vreau să fiu membru al acestei găști“, mai spune el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
Banner murături
image png
Banner Mihai Traistariu
image
actualitate.net
image
actualitate.net