Exercițiul banal pe care trebuie să îl facem după vârsta de 50 de ani! Ne va scăpa de o mare problemă de sănătate

Este foarte important pentru sănătatea noastră să ne menținem un stil de viață activ, mai ales atunci când am trecut de pragul de 50 de ani. Iar un anumit exercițiu simplu ne poate ajuta să evităm formarea unei „cocoașe”, pe măsură ce înaintăm în vârstă.

image

Probabil că mulți dintre noi cunoaștem această problemă drept „cocoașă”, însă ea are o denumire medicală destul de simplă. Mai precis, este vorba despre cifoză, adică o afecțiune a coloanei vertebrale care cauzează curbarea anormală a coloanei, în zona superioară a spatelui. Acest fenomen fiind cunoscut în mod popular și ca „cocoașă”.

Din fericire, există modalități prin care pe putem feri de această problemă, iar tot ce trebuie să facem este să rămânem activi fizic. Mai ales atunci când trecem de pragul de 50 de ani, acest exercițiu devine foarte important pentru corpul nostru! Este vorba despre pilates, o formă de antrenament despre care poate că am mai auzit.

Este important să rămânem activi fizic pe măsură ce înaintăm în vârstă

Pilates este o alegere foarte bună, această formă de exerciții fiind deja asociată cu persoanele mai în vârstă. Dacă practicăm pilates, putem observa că stima noastră de sine va crește, ne vom coordona mișcările mai bine, iar pe lângă alte beneficii, ne vom putea concentra mai bine.

Poziția și mișcările corpului sunt foarte importante în pilates, iar astfel vom putea elimina „cocoașa” care începe să ni se formeze pe spate.

Pilates poate fi important pentru sănătatea noastră

Un exercițiu foarte util și ușor de efectuat este să stăm în picioare, cu genunchii ușor îndoiți, ca și când am începe să facem o genoflexiune. Odată ce suntem în această poziție, trebuie să ne ridicăm brațele deasupra capului, apoi să ne atingem spatele cu vârfurile degetelor. 

Este important să încercăm să menținem această poziție măcar vreme de câteva secunde. În plus, este important să respirăm adânc și să încercăm să ne relaxăm. Acest exercițiu banal ar trebui să ne ajute să scăpăm de „cocoașa” care începe să ni se formeze pe spate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net