Vedeta de la Antena 1 de etnie romă care nu a abandonat școala, deși tradiţia îi cerea acest lucru: „Am ştiut mereu că nu ăsta e destinul meu”

28 octombrie 2024 7:48   Vedete românești

Din vara anului trecut, după ce Ramona Păuleanu și-a dat demisia, publicul din România o vede prezentând rubrica Meteo în cadrul Observatorului de la Antena 1. Ce mulți nu știu este faptul că Ana Maria Gheorghe, căci despre ea vorbim, are o poveste impresionantă de viață. Jurnalista, care este de etnie romă, cu toate că tradiţia îi cerea să renunţe la şcoală, să se mărite devreme şi să aibă copii, a ales calea educației.

Ana Maria Gheorghe, mamă, soție, prezentator TV, antreprenor și un om asumat, a muncit încă din adolescență, de la vârsta de 15 ani. Bineînțeles, nu multe lume știe că jurnalista este de etnie romă, și nu părinții au fost cei care au influențat-o din punct de vedere profesional, mai ales că tradiția comunității sale îi cerea să renunţe la şcoală, să se mărite devreme şi să aibă copii. Dar iată că, Ana Maria a ales educația, iar în prezent se bucură de o carieră de succes în echipa Observator.

„Am ştiut mereu că nu ăsta e destinul meu”

Când am venit pe lume se ştia foarte clar care e destinul meu. Ca al tuturor fetelor din comunitatea de romi, din care fac parte. Să mă mărit devreme şi să fac copii. Dar eu am ştiut mereu că nu ăsta e destinul meu. Şi că salvarea mea este educaţia. Azi sunt convinsă că doar norocul a făcut să îmi iasă în cale şi oamenii care să îmi arate acest drum”, a spus Ana Maria Gheorghe, potrivit observator.ro.

Călătoria Anei în lumea televiziunii a început pe vremea când era la facultate, atunci când a mers la un casting la care dorea să participe o colegă. Tot atunci a fost invitată la o ședință foto și a cunoscut-o pe Mona Segal, cea care a inventat-o. Vedeta spune că a fost norocoasă să întâlnească oameni care au ajutat-o să vadă în ea ceea ce nici măcar nu își imaginase.

În 2005, a început să lucreze în televiziune. În ultimii ani, a realizat programe meteo și de divertisment, a apărut în telenovele, a lucrat în echipe de producție și a fost prezentatoare de știri. Cea mai mare bucurie și-a găsit-o în poveștile oamenilor, atunci când a realizat reportaje despre persoane remarcabile din diferite domenii. În prezent, alături de Olivia Păunescu și Valentin Butnaru, intră zilnic în casele oamenilor cu știrile zilei.

Mai multe