Bogdan Bob Rădulescu, actorul din „Nuntă pe bani”, sparge tăcerea! De ce a refuzat „Haurențiu” iUmor: „Nu aveam ce să caut acolo”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

La vârsta de 45 de ani, Bogdan Bob Rădulescu este o prezență binecunoscută în lumea artistică românească. Carismaticul actor de la Cluj are o carieră bogată în teatru, dar și în televiziune. 

Bogdan Bob Rădulescu a devenit cunoscut prin prisma emisiunii „Epic Show”, mutând activitatea acesteia în mediul online. 

Pe această platformă, actorul a început colaborările cu Mircea Bravo, dar și cu mulți alți actori. Printre aceștia se numără și Tibi Codorean, fost coleg din emisiunea „Epic Show”. Bob Rădulescu este unul dintre fondatorii acestei emisiuni, care a fost difuzată pe Prima TV, până în anul 2014.

Bob Rădulescu a terminat Școala de Arte Populare, după care a studiat Facultatea de Finanțe Bănci și Facultatea de Teatru din Cluj-Napoca.

Despre viața personală actorul vorbește mai puțin, el fiind împreună cu Irina Szekely cu care are o fiică.

După succesul cu Nuntă pe bani, film în care a jucat alături de Mircea Bravo, Bob Rădulescu revine în forță pe marile ecrane cu noua comedie despre sex „Spre Punctul G”. 

În ce comedie savuroasă despre sex nou îl vom vedea pe simpaticul actor ? „Ne întâlnim la o swingareală?”

Click!: Bogdan Bob Rădulescu, ce rol ai în „Spre Punctul G” și cum a venit oferta să joci în această comedie?

Bogdan Bob Rădulescu: Hei, salut, sunt Zoli. Sau Tristan. Sau Rocco. Sau ce alte nume îmi dă în film soția mea, în funcție de cuplurile cu care ne întâlnim la o swingăreală. Sunt un tip între două vârste, căsătorit și care locuiesc împreună cu iubita mea într-un mic oraș de provincie, unde ne mai condimentăm și noi viața cum știm cel mai simplu și animalic. Ne împerechem în perechi. Deci swing. 

Am fost sunat de Dan Mașca acum doi ani buni, imediat trei, și mi-a propus să joc într-un film care-si dorește să pună echipa de la Târgu Mureș în vizorul cinematografiei naționale. 

O comedie românească, bazată pe cel mai tabu subiect al românilor, sexul și problemele lui. Sau ale ei probleme cauzate de sex sau de lipsa lui. O să vedeți pe măsură ce vă uitați la film.

Click!: În ce măsura aveau nevoie românii de o comedie despre sex? Mai este sexul încă un subiect tabu? 

Bogdan Bob Rădulescu: În ce măsură mai avem nevoie de mâncare dacă am mâncat deja?! Avem nevoie de hrană ca să trăim, la fel avem nevoie și de emoții, de comedie, de râs. E pentru sănătatea noastră, deci da, românii au nevoie de comedie mai mult decât orice, la ce circ trist se desfășoară zilnic sub ochii noștri. 

Iar sexul a fost, este și va fi mereu subiect tabu. Pentru că e un act intim, personal, de vulnerabilitate, de explorare, de bucurie, de emoție, de traumă, poartă temerile și frustrările noastre, e vindecător, e greu, e cu responsabilitate, e cu consecințe, e big-bangul apariției noastre pe pământ și felul în care ducem omenirea mai departe. 
Deci da, pe cât e de natural și de firesc, pe atât e de tabu din cauza lumii, societății, moralității, religiei, dogmelor etc.

Click!: Ce așteptări ai de la această nouă producție cinematografică? De ce să vină lumea să vadă comedia voastră?

Bogdan Bob Rădulescu: Îmi doresc în primul rând să iasă lumea din rutina aia zilnică și uneori nesănătoasă de a te muta de pe canapeaua livingului pe scaunul de la muncă și înapoi, zi de zi, an de an. Aș vrea să iasă lumea la cinematograf, să vadă un film românesc, făcut integral cu o echipă întreagă din zona Târgu Mureș, Cluj, o premieră ca să zic așa.

E o comedie ușoară, lejeră, în care oricine se va regăsi în pielea unui sau altui personaj și își va vedea oglinda la unele scene. Am filmat la ea cu mult drag și ne-am distrat la filmări, sper ca se va vedea asta în film.

„Mi-aș dori să aibă și <<Spre Punctul G>> același succes ca și <<Nuntă pe bani>>”

Click!: Ai jucat și în „Nuntă pe bani”. Crezi că filmul acesta va avea același succes? 

Bogdan Bob Rădulescu: Zicea cineva odată că un compozitor, la fiecare piesă compusă, speră ca acea piesă să devină hit internațional. Și după o viață întreagă de compus, are 2-3 piese cunoscute și restul pierdute în negura timpului.

Așa cred că se întâmplă la fiecare clip de net sau scenariu scris sau film făcut. Primul film al lui Mircea Bravo, a fost succes. Al doilea, „Nuntă pe Bani”, a fost succes și mai mare, probabil pentru că am jucat eu îl el! 

Deci da, mi-aș dori să aibă și „Spre Punctul G” același succes ca și „Nuntă pe bani”, are aceleași premise de reușită, echipa bună tehnică și artistică ce s-a implicat în tot procesul de la filmare la distribuire, subiectul filmului e la fel de prezent și arzător ca și nunta. Cred că ajută mult promovarea intensă a filmului, așa cum a făcut echipa de la Mircea Bravo pentru filmele lui. Deci, hai cu promovarea la al nostru!

„Când erai din provincie, parcă aveai râie! Erai vărul rupt în c.r de la țară”

Click: Cum a reușit un actor de provincie să se facă cunoscut în lumea bună a cinematografiei, dar și în on-line? Care au fost atu-urile tale?

Bogdan Bob Rădulescu: Cuvântul provincie avea până nu demult greutatea unei ancore sau a unei bile agățate de piciorul cuiva. În toate domeniile se vorbea de provincie. Când erai din provincie, parcă aveai râie și veneai cu un handicap, erai vărul rupt în c.r de la țară care vine la oraș. 

Am experimentat astea de prin 2012, când am început să facem cu băieții emisiune de TV la un post local din Cluj, dar cu acoperire națională.

Am scăpat de eticheta provinciei când a apărut Internetul modern, rețelele sociale, vlogurile, iar netul a prins putere și avânt. 

Atunci am continuat să facem aceeași treabă bună, cu umor, cu seriozitate în umor, cu pasiune, fără stres, fără să vrem să demonstram nimic nimănui, doar ne bucuram să facem ce ne place ca și înainte, dar lumea pe Internet nu prea mai făcea diferența între Capitală și provincie. 

Ești pe net și gata, toți suntem pe net, indiferent de unde suntem sau unde trăim. Provincia acum e off-line-ul, să nu exiști pe Internet, asta e provincia.

De ce a refuzat actorul să participe la iUmor?

Click!:De ce ai refuzat iUmor? 

Bogdan Bob Rădulescu: Deși nu m-am uitat niciodată la tv la nici o ediție, am auzit că emisiunea iUmor e faină, a lansat pe piață o grămadă de tineri cu potențial, colegii mei de trupă din Cluj au ajuns în finală la iUmor, i-am susținut, i-am votat, echipa de acolo din tv e profi și am auzit doar de bine, felicitări lor.

Eu nu fac stand up comedy, nu am avut niciodată material scris și pregătit cu care să mă duc undeva să susțin un show de comedie în formă clasica de stand up, deci nu aveam ce să caut eu la iUmor. 

În plus, din considerente de principiu, nu voiam să apar la televiziunea unui personaj toxic și distrugător pentru democrație cum e varanul securist și devalizator de conturi ceaușiste, tovarășul Dan Voiculescu.

Click!: Ce te atrage mai mult, teatru, cinema-ul, televiziunea sau on-line-ul? 

Bogdan Bob Rădulescu: Am activat în toate patru și fiecare e o altă mască, un alt rol, o altă energie și expunere, un alt consum și o altă recompensă, specifice fiecăruia în parte. Nu aș putea face neapărat o clasificare, dar prima dragoste rămâne cred teatrul în forma clasică, apoi restul.

De ce nu a prins „Epic Show” la Prima Tv? „Ne ziceau ce să facem și ce să nu zicem”

Click!: De ce a prins mult mai bine „Epic Show” în mediul on-line decât la tv? 

Bogdan Bob Rădulescu: Eram prin 2014 la Prima TV și în ceva context ne-am văzut cu un producător cu experiență în televiziune care ne-a zis: „Băieții, voi cu emisiunea voastră sunteți înaintea vremurilor noastre”. 

Lumea încă nu era pregătită să vadă la tv așa ceva, din start umorul nostru era mai de on-line așa, mai nou, mai altfel, mai curajos, mai tăios, ascuțit, hâtru, ironic, sarcasm grămadă, dur…

Iar noi, la rândul nostru, eram mai liberi și mai nebuni decât profilul tipic de angajat la mogul. De asta noi doar ne-am certat cu producătorii și șefii noștri. Ei ne ziceau ce să facem și ce să nu zicem, noi făceam ce voiam noi și vorba lui Ovidiu Uscat, bun producător care ne-a fost alaturi la Look Tv la Cluj prin 2012: „În televiziune NU există democrație”. Probabil avea dreptate. 

Nouă, în schimb, ne-a plăcut democrația. Și pe on-line democrația e găsită în forma ei cea mai amplă, evidentă, clară, dar și democrația aia de care te crucești și-ți dorești uneori să vină o apocalipsă să mai taie din noi, că suntem o adunătură de nebuni răi și triști, nefericiți, neiubiți, nefu…i și cu acces la net.

Click! Cum te descurci în postura de tătic? Îți mai dorești copii?

Bogdan Bob Rădulescu: Cred că fac treabă foarte bună ca tătic, nu-s tătic perfect, dar sunt tăticul cel mai bun și potrivit pentru copilul meu, nu că ar avea altă variantă. 

Pe de altă parte, are doar 11 ani și oricine o întreabă ce vrea să facă când crește mare, mă dă pe mine exemplu, deci… succes eu!

Click!: Există un actor din România sau un regizor cu care ți-ai dori în mod special să lucrezi?

Bogdan Bob Rădulescu: Când eram în facultate, erau glumele alea între noi, tineri studenți, că într-o zi o să ne sune Purcărete să ne cheme la un casting și n-o să putem merge că avem de făcut Moș Crăciun la Mall. 

Dincolo de glumă, aș lucra cu orice actor sau regizor, atâta vreme cât scopul tuturor e să facem treabă cât mai bună. Dar, ca orice ucenic care-și admiră maestrul, mi-aș dori să joc cândva cu profesorul meu din facultate, actorul Miklos Bacs. 

De la el am învățat enorm de mult despre chinul ăsta frumos al actorilor, acești bufoni care ne punem clopoțeii pe pălărie și facem gălăgie ca să ne vadă lumea, să le zicem o poveste și să-i facem să simtă ceva…

„Spre Punctul G”, un film despre ceea ce toată lumea gândește, însă nimeni nu vorbește

Comedia “ Spre Punctul G” se lansează toamna aceasta, în cinema Foto: Instagram
Comedia “ Spre Punctul G” se lansează toamna aceasta, în cinema Foto: Instagram

Cinematografia din România primește o provocare interesantă în toamna lui 2024.  „Spre Punctul G” este o peliculă 100% românească, mai mult decât îndrăzneață. 

Într-o epocă în care toată lumea se gândește la sex, însă vorbește destul de puțin despre asta, regizorii Andi Gherghe & Szitai Eszter propun publicului o comedie de 82 de minute, în care intriga este SEXUL.

De Ziua Internațională a Orgasmului Feminin, într-un oraș din Transilvania, viața amoroasă a mai multor tineri ia o turnură neașteptată, după ce situațiilor lor intime le devin principală preocupare. 

Cinci povești și sute de probleme. Ada, o dispeceră la 112, primește o grămadă de sfaturi despre cum poate avea orgasm, iar IT-istul obsedat de filme porno, Teo, are parte de o vizită surpriză. Swingerii Levi și Dora sunt în căutare de parteneri, în timp ce studenta Ina își împarte viața între două lumi complet diferite: videochat și biserică. Corporatistul Radu merge la psiholog, unde află că la baza violenței sale e o cauză nebănuită.

Din distribuția peliculei fac parte, printre alții: Bogdan Bob Rădulescu, Bogdan Farcaș ( cunoscut din serialul „Clanul”, de la Pro Tv), Adrian Cucu, Laura Mihalache, Larisa Dobrin și Cristian Iorga.

Filmul vorbește despre o realitate deseori trecută cu vederea, realitate care de multe ori stă la baza unor adevărate drame personale. Omul modern găsește cu greu libertatea de a-și expune lipsurile din punctul de vedere al vieții sexuale, iar frustrările astfel acumulate conduc la adulter, despărțiri dureroase, suferințe.

„Ne dorim ca acest proiect, care va fi lansat în cinematografele din România în luna octombrie a acestui an, să deschidă ochii multora dintre noi și să ne dea curajul să ne deschidem sufletele, desigur, în fața celor care ne câștigă încrederea!”, au declarat regizorii peliculei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan tristă, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Carmen Grebenișan
Banner George Ivașcu
banner Sergiu Costache
Banner Romanița Iovan
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net