Ela Crăciun a înfiat la distanţă doi copii africani

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

A fost dragoste la prima vedere cu Africa! Ela Crăciun (41 de ani) a avut parte la final de 2022 de o vacanţă cu totul ieşită din comun: a vizitat Kenya şi a fost atât de impresionată de viaţa copiilor din orfelinatele de acolo încât a decis, împreună cu soţul ei, să înfieze “de la distanţă” doi micuţi. 

Ela s-a întors chiar ieri  din vacanța de sărbători
Ela s-a întors chiar ieri din vacanța de sărbători

Prezentatoarea emisiunii „Numai de bine” de la Antena 3, care e şi vlogger de parenting, Ela Crăciun a avut parte de senzaţii tari în călătoria pe care a ales să o facă la sfârşit de an în Kenya (Africa).

Citește și: La ce reguli renunță Ela Crăciun, în vacanță?

I-au plăcut foarte mult şi peisajele, dar mai ales oamenii. A fost însă extrem de impresionată şi de sărăcia din zonele vizitate, ceea ce a determinat-o să contribuie şi ea, cum poate, la ameliorarea situaţiei.

Împreună cu soţul a luat o decizie radicală în această vacanţă petrecută cu toată familia şi cu nişte prieteni în Kenya: se va ocupa de întreţinerea a doi copii africani orfani, cărora s-a angajat să le asigure de acum înainte toate cele necesare unui trai decent cu acces la educaţie.

„Imaginile pe care le-am văzut acolo o să-mi rămână mult timp în minte şi în suflet. Nu puteam să rămân indiferentă: am decis alături de soţul meu să ne ocupăm exclusiv de doi copii. O să le plătim şcoala şi o să ne asigurăm că nu o vor abandona. La fel au decis şi prietenii noştri cu care suntem în vacanţă.”, a povestit Ela Crăciun pe Instagram, în ultima zi petrecută în Kenya.

Vezi și: Ela Crăciun a sunat la Poliție, după ce a fost agresată de un șofer violent

Împreună cu familia sa, Ela a vizitat  un orfelinat
Împreună cu familia sa, Ela a vizitat un orfelinat

Ela Crăciun: «Sunt recunoscătoare pentru familia pe care o am»

„Deşi nu s-ar crede, cei aproape 50 de copii orfani care au ajuns aici au avut noroc şi o şansă în această viaţă. Deşi pentru noi, condiţiile pe care le-am văzut aici sunt extrem de scăzute, pentru ei este un adevărat lux.

Un lux de care au grijă chiar ei, cu mânuţele lor. Dormitoarele pe care le vedeţi în poze sunt întreţinute de ei înşişi. O ordine şi o curăţenie pe care rar le vezi la copii aşa mici. Totul începe cu educaţia, iar cei care ajung aici se pot angaja după ce termină şcoala, la joburi care să le permită o viaţă decentă.

Orfelinatul este finanţat exclusiv din donaţii private şi le oferă copiilor atât cazare, cât şi trei mese pe zi, un program educaţional obligatoriu, haine, jucării şi activităţi de grădinărit, arte şi sport. Aici este şi o şcoală privată, pentru clasele primare, care costă aproximativ 350 euro pe an de copil.

Sunt părinţi care fac eforturi foarte mari pentru copiii lor, ca ei să beneficieze de o educaţie mai bună, singura şansă reală de a avea un viitor şi o meserie. Această sumă pentru ei este de cele mai multe ori mult prea mare şi cei mai mulţi abandonează pe parcurs.”, a mai adăugat Ela Crăciun, în mesajul publicat pe reţelele sociale. 

De asemenea, a povestit că experienţa din Kenya a făcut-o să se declare mai mult decât recunoscătoare pentru viaţa ei şi pentru ceea ce trăieşte zi de zi.

„Experienţa pe care am avut-o în Kenya a fost una cu un impact foarte puternic pentru noi şi mă bucur că au fost toţi copiii cu noi, iar Nicholas e la vârsta la care înţelege mai bine tot ce se întâmplă… Sunt recunoscătoare pentru familia pe care o am şi pentru că ne-am născut în Europa. Nu spun că în România este totul perfect, dar nu am văzut nicăieri ce am văzut aici, unde suntem înconjuraţi de sărăcie la tot pasul.”, a mai spus Ela Crăciun.

a fost foarte impresionată  de condițiile de viață ale micuților de acolo
a fost foarte impresionată de condițiile de viață ale micuților de acolo

Plăteşte aproape 1.000€ pe an pentru întreţinerea lor

Ela e mamă a trei copii - Alex (16 ani), Alesia (10 ani) și Nicholas (3 ani). Cei doi africani înfiați sunt frați - o fetiță (Esther, de 12 ani, care e în clasa a VI-a) și un băiat (Karista, de 4 ani, care se află la grădiniţă) - și Ela a povestit, în exclusivitate pentru Click!, ce presupune întreținerea lor.

„Pe lângă o taxă anuală de 350 de euro pe an, pentru fiecare copil în parte, voi plăti și rechizitele lor (30 de euro pe an). Sper să fie cât mai mulți oameni care vor simți nevoia să ajute și să se implice activ.

Eu o voi face prin intermediul prietenei mele, Nicolle, cea care coordonează întregul proiect și care ne-a și prezentat copiii. În cazul nostru vorbim despre copiii grădinarului de la orfelinat, pe care îi sprijinim cu drag de la distanță.

Nicolle îmi va trimite permanent poze și clipuri cu ei și evoluția lor școlară. Atunci când va veni în țară ne va ajuta să le trimitem haine și rechizite suplimentare”, a mai spus Ela Crăciun.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net