Preotul Vasile Ioana, dezlănțuit la lansarea filmului despre Sfântul Nectarie: „Îmi doresc să nu mor până nu ...“

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

 Pelicula “Man of God” (n.r. Omul lui Dumnezeu) a fost lansată, marți seară, în cinematografele din România, în prezența regizoarei Yelena Popovic. La lansarea filmului au fost prezenți  regizoarea  Yelena Popovic, înalte fețe bisericești de la noi, dar și actorii Alin Panc și Sandu Pop ( alias Varu Săndel).

Man of God jpg

Înainte de vizionarea peliculei, părintele Vasile Ioana a rostit un discurs emoționant, amintind de minunile lui Nectarie de la Eghina

Pelicula “Man of God \Omul lui Dumnezeu” este dedicată Sfântului Nectarie din Eghina, unul dintre cei mai iubiți sfinți contemporani. Din distribuție face parte și starul american Mickey Rourke.

„E greu sa ajungi în Împărăția lui Dumnezeu când ai mulți bani. Filmul a pornit de la ideea părintelui Efrem! Efrem a pus niște oameni cu bani mulți sa faca acest film! 
E primul film despre viața unui sfânt și minunile lui! Românul este pe primul loc în Europa, e cel mai religios popor! Nu aș vrea să mor până nu voi vedea viața sfinților pe ecran”,  a spus părintele Vasile Ioana. 

Regizoarea Yelena  Popovic a susținut și ea o conferință de presă înainte de lansarea peliculei. „Aș vrea ca, în viitorul meu film, să joace și actori romani. Din păcate, nu știu foarte multe despre ei la acest moment. Am văzut că Sfântul Nectarie e foarte iubit in România. Sunt foarte mulți români care merg la Eghina,  an de an”, a spus Yelena Popovic. 

“Man of God” va rula din 2 decembrie în 64 de cinematografe din România

Filmul îi are în distribuție pe câștigătorul premiului Academiei elene, Aris Servetalis, pe superstarul rus Alexander Petrov și pe câștigătorul Globului de Aur, starul american Mickey Rourke. 

Filmul Yelenei Popovic a câștigat deja mai multe premii internaționale până la acest moment, cum ar fi: Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Moscova, Premiul Publicului la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internațional la Festivalul Internațional de Film de la Siena, Italia și Premiul Publicului și pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul este distribuit in România de compania Videomix, a actorilor Alin Panc și Sandu Pop, alias Varu Săndel. 

Cine a fost Nectarie de la Eghina?

 Filmul “ Man of God” este un omagiu adus Sfântului Nectarie la 100 de ani trecerea sa în neființă,  în anul 1920. 

Sfântul Nectarie s-a născut în 1846 într-un orășel mic din Grecia. Încă din copilărie, Nectarie a fost foarte aproapiat de biserică și de cele sfinte.

Nectarie a intrat în viața monahală pe când avea doar 20 de ani și de atunci acesta și-a trăit toată viața în rugăciune, post și credință. A fost considerat încă din timpul vieții făcător de minuni.

Sfântul Nectarie a fost numit „Taumaturgul”, adică „Vindecătorul”, datorită minunilor pe care le face și astăzi, în cazul unor maladii considerate incurabile. 

În anul 1904, Sfântul s-a retras bolnav pe insula Eghina ( din Grecia). Pe 8 noiembrie 1920, Sfântul a trecut la cele veșnice, în urma unei îndelungate suferințe. Se spune că Dumnezeu i-a revelat Sfântului momentul în care va pleca din această lume. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
image
actualitate.net
image
actualitate.net