Tiberiu Dobrică, detalii de culise despre „Groapa” și personajul Tibi „Meclă”. Cum s-a adaptat proiectului: „A trebuit să fac eforturi...”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Are 24 de ani, e talentat și gata să dea tot ce are mai bun pe platourile de filmare! Click! a stat de vorbă cu actorul Tiberiu Dobrică despre proiectul „Groapa”, dar și despre cum a reușit să intre în pielea personajului său, Tibi „Meclă”, cel ce devine mâna dreaptă a lui Sasha (Daniel Nuță).

Cu o ambiție de fier și dorința de a învăța de la cei mai buni toate tainele actoriei, Tiberiu Dobrică face față cu brio în proiectul Groapa, marca Pro TV. Tânărul actor de numai 24 de ani deja a ajuns la inimile telespectatorilor, iar în spatele cadrelor care te țin în suspans se află multă muncă, determinare, dar și puterea de a-și pune „pe umeri” viața lui „Meclă”, un puști care intră în jocuri periculoase și devine mâna dreaptă a personajului principal masculin, Sasha, interpretat de Daniel Nuță. 

Click! a stat de vorbă cu Tiberiu Dobrică și, în exclusivitate, am aflat lucruri noi despre tânărul actor: cum decurge o zi de filmare, ce spune familia despre proiectul în care este implicat, cum este relația cu noua iubită, dar și cum a reușit să se integreze în colectivul actorilor magistrali care fac parte din producția Pro TV.

De asemenea, Tibi ne-a mai povestit că aniversarea celor 24 de ani l-a prins chiar pe platourile de filmare, acolo unde colegii au avut grijă să-l sărbătorească frumos, ca la carte, cu urări de bine și un tort delicios. La momentul respectiv, Tiberiu a postat mai multe imagini pe contul său de Instagram, emoționat de gestul celor care s-au gândit să-i facă ziua mai bună. 

„Există similarități între Tiberiu Dobrică și Tibi „Meclă”

Click!: Tibi, ce mai faci? Cum ești? Cum merg filmările pentru proiectul Groapa de la Pro TV?

Tiberiu Dobrică: Ce să fac, în câmpul muncii! Filmăm de zor. Totul se mișcă foarte bine și ne bucurăm că publicului îi place serialul!

Cât de greu ți-a fost să te contopești cu personajul tău, Tibi Meclă? Pe o scară de la 1 la 10, unde 1 înseamnă deloc și 10 maxim, unde te vezi clasat la capitolul asemănări? Sunt similiarități între Tibi Dobrică și Tibi Meclă?

Asta este o întrebare bună, îmi place! Să mă contopesc cu personajul Tibi „Meclă” a fost interesant. Dificil de evaluat pe o scară de la 1 la 10. Orice personaj de film are trăsături care pot fi observate în comportamentul multor oameni din jurul nostru. Așa e și cu personajul meu. Dintr-un punct de vedere există similarități între Tiberiu Dobrică și Tibi „Meclă”, spre exemplu atitudinea de băiat rău pe care am adoptat-o în adolescență, nu neapărat că așa am vrut atunci, cât poate din cauza grupului de băieți cu care îmi petreceam timpul, băieți care au avut o anumită influență asupra mea. Nu vă gândiți la cine știe ce, prostii de adolescenți care acum mă fac să râd.

Tiberiu Dobrică, la filmările pentru serialul „Groapa”
Tiberiu Dobrică, la filmările pentru serialul „Groapa”

Altfel, biografia personajului meu, mediul în care a crescut, oamenii pe care i-a întâlnit zi de zi, toate celelalte elemente ale vieții lui Tibi „Meclă” sunt total diferite de viața mea. De aici a venit însă și provocarea, de asta îmi place foarte mult rolul. Pentru că a trebuit să fac efortul de a intra în pielea personajului. Sper că am reușit și că telespectatorii vor fi atrași de personajul meu și se vor întreba dacă nu cumva Tibi „Meclă” e la fel ca Tiberiu Dobrică și invers. Dacă va fi așa, m-aș bucura foarte mult. 

„Toți am reușit să ne adaptăm”

Cum te-ai adaptat proiectului și cum decurge, pentru tine, o zi normală la filmări?

M-am adaptat destul de repede proiectului, dat fiind faptul că se filmează aproape non-stop, există și schimbări rapide din punct de vedere al zilelor și orelor de filmare. Dar cu siguranța, ca o echipă, toți am reușit să ne adaptăm. O zi normală de filmări? Mă trezesc de dimineață, la prânz sau seara, în funcție de ora la care trebuie să mă prezint pe platoul de filmare, îmi fac tabieturile (cafeaua, țigările, muzica, pregătirea textului), apoi merg pe platou, termin și mă întorc acasă, dacă nu am alt proiect unde filmez sau treabă prin oraș.

Dintre colegii de platou, cu cine te înțelegi cel mai bine? În afară de cei cu care ai mai jucat și în trecut și cu care deja te cunoșteai, ai reușit să te împrietenești cu cineva „nou”, cu care ai luat contact acum, pentru prima dată?

Nu pot spune că mă înțeleg cel mai bine cu cineva în mod special, însă îți pot da niște nume cum ar fi Angel Popescu, Emilian Oprea, doamna Maria Buză, care este pur și simplu o femeie de nota 10! Indiferent de starea de spirit pe care o ai, Maria te ajută și te ridică emoțional și energetic de 10 ori mai mult! Am reușit sa leg prietenii cu actori cu care nu am mai avut tangențe până acum: Daniel Nuță, Andrei Bănuță, Teona Stavarachi și, evident, cu Angel Popescu, Tache Frizerul.

„Sunt onorat să joc alături de marii actori”

Dar vreau să subliniez ceva, un lucru pe care l-am mai spus și cu alte ocazii: dincolo de faptul că sunt onorat să joc alături de marii actori, cum ar fi de exemplu maestrul Titieni, că mă simt onorat să joc împreună cu toți actorii din echipă, că sunt recunoscător colegilor din echipa tehnică fără efortul cărora filmul nu s-ar putea face, dincolo de toate aceste lucruri, am sentimentul că fac parte dintr-o familie de profesioniști. O spun cu modestie, pentru că am foarte multe de învățat de la fiecare din ei.

Ți-ai dorit de mic să fii actor și ai urmat și studiile în acest domeniu: ai fost elev la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, secția actorie, unde ai absolvit în 2018, apoi ai intrat la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte. Practic, ai fost făcut pentru asta și tot pentru asta te-ai pregătit. Ești mândru de tine? Crezi că ți-ai îndeplinit în totalitate visul?

Spun că sunt mândru de mine pentru ce am realizat până acum, însă nu pot spune că mi-am îndeplinit visul. Mai este mult de muncă până să ajung unde îmi doresc! Dar toată lumea cred că știe că lucrurile de calitate și de durată se realizează prin „pași mici”.

„Rămân un om modest”

Te opresc oamenii pe stradă să faceți fotografii, să vorbiți? Cum e sentimentul acesta pentru tine, ce emoții te încearcă?

Într-adevăr, mă opresc oameni pe stradă și asta mă bucură enorm. Mă fac să mă simt apreciat și să înțeleg că mi-am făcut treaba bine. Altfel, rămân un om modest, deși aș minți dacă aș nega bucuria pe care o simt atunci când cineva mă recunoaște. Pe de altă parte, faptul că cineva mă recunoaște se datorează în bună măsură faptului că Groapa prinde la public, că telespectatorii aleg să se uite la film în fiecare sâmbătă seara sau pe VOYO într-un număr foarte mare. Prin urmare, lucrurile sunt legate. Nu e vorba doar despre mine, ci și despre film și despre echipă.

Familia, prietenii, ce spun despre personajul tău Tibi „Meclă”?

Părinții mei sunt mândri de modul în care joc, de modul în care am creat personajul. Mama și tata m-au susținut mereu în acest domeniu, pentru că au fost mereu de părere că mai bine mă susțin în visul meu decât să trăiască ei, poate, un alt vis al lor prin mine. Iar prietenii, evident râd mult și le place, li se pare că uneori joc propriul rol...

Ce traiectorie va avea Tibi „Meclă” în Groapa? Ce surprize pregătește personajul tău telespectatorilor?

Eu nu sunt cel care „dă din casă”! Până la urmă, nu degeaba sunt cel mai de încredere om al lui Sasha (Daniel Nuță). Traiectoria lui Tibi „Meclă” va fi una plină de emoții și transformări psihice și emoționale de la episod la episod. Mai multe detalii nu vă pot oferi, pentru că v-aș strica plăcerea de a fi surprinși!

Cum se înțelege Tiberiu cu iubita lui, Andreea

Dacă tot am aflat despre tine tot ce eram curioși să știm la capitolul actorie, hai să te și cunoaștem mai bine. Ce trebuie să știe oamenii despre Tibi Dobrică, OMUL? Ce pasiuni mai ai? Ce faci tu, de exemplu, într-o zi liberă?

Eu sunt un om simplu. Îmi place să fac în fiecare zi ceva nou, iar când nu găsesc ceva nou citesc, mă uit la filme și seriale, ies la plimbare sau la o cafenea și interacționez cu oamenii. Îmi place foarte mult să analizez comportamentul uman, să observ reacțiile oamenilor și uneori ciudățeniile din jurul nostru. Altfel, vorbesc cu familia, cu prietenii. Fiind într-o relație de puțin timp, lucrurile noi vin zilnic, iubita mea mă surprinde destul de des. Sunt o persoană glumeață, îmi place să râd și mai ales să ajut lumea când are probleme! Și nu în ultimul rând, iubesc animalele! În special câinii! Am un Yorkshire Terrier, Șoșo îl chemă, care pur și simplu, e ca un copil! Îmi arată tot timpul că avem multe de învățat de la animale!

Tiberiu Dobrică, alături de iubita lui, Andreea
Tiberiu Dobrică, alături de iubita lui, Andreea

Am văzut că ești și într-o relație de scurt timp cu o fată foarte frumoasă. Felicitări! Te susține? Are vreodată motive de...gelozie? Știi cum e...actorii au multe admiratoare, dacă au și expunere.

Mulțumesc frumos. Andreea nu este o femeie geloasă! Sau cel puțin nu până acum! Nu cred că are motive să fie, deoarece avem o relație foarte sănătoasă unde nu există loc pentru minciuni! Noi nu suntem construiți așa! Mă susține foarte mult în carieră și se bucură mult pentru mine, fără să fie geloasă sau invidioasă. De multe ori îi cer sfaturi, pe care mi le oferă cu mult drag.

Tibi, de mâncat, ce îți place să mânânci? Numește 3 mâncăruri preferate

Pizza, paste și carnea de vită! În București, mănânc pizza Peperino, e preferata mea.

Și, bineînțeles, 3 filme preferate. 3 filme care te inspiră, care te-au inspirat și care ți-au lăsat așa o amprentă pe suflet.

Am multe filme preferate, dar voi răspunde scurt și la obiect. “Taxi Driver”, “Nașul” și “A dog’s purpose”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net