5 sfaturi esențiale pentru sănătatea dinților

Igiena orală este esențială pentru a menține dinții și gingiile sănătoase. Fără o igienă bucală adecvată, pot apărea probleme precum cariile sau afecțiunile gingivale. Acestea sunt însoțite de simptome neplăcute, cum ar fi durerea, sensibilitatea dentară, dar și probleme ce afectează stima de sine a pacienților. Descoperă 5 sfaturi esențiale cu ajutorul cărora îți poți menține dinții sănătoși și strălucitori pe termen lung. 

Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Nu amâna consultul la medicul stomatolog

Vizitele regulate la medicul stomatolog ajută la prevenția și identificarea timpurie a problemelor dentare, cum ar fi cariile, inflamațiile gingivale sau alte afecțiuni. Acestea se pot agrava dacă nu sunt tratate la timp. De exemplu, cariile netratate duc la deteriorarea progresivă a dinților și la infecții grave, inclusiv la formarea unui abces dentar. Inflamațiile gingivale netratate pot progresa către boala parodontală, care duce la pierderea dinților și la afectarea țesuturilor de susținere ale acestora. Se recomandă să programezi un consult la medicul stomatolog o dată la 6 luni.

Tratează problemele ortodontice

Tratamentul ortodontic contribuie semnificativ la menținerea și îmbunătățirea sănătății dentare. De exemplu, ocluzia dentară incorectă sau alinierea defectuoasă a dinților poate crea anumite dificultăți, de natură estetică sau funcțională. Purtatul unui aparat dentar pentru dinti strambi sau a altor dispozitive corectează aceste probleme. Este indicat să adaptezi igiena orală, conform instrucțiunilor medicului, în timpul tratamentelor ortodontice pentru a asigura menținerea sănătății dinților și gingiilor pe parcursul lor. 

Alege lucrarea dentară potrivită problemei tale

Atunci când alegi lucrările dentare, cum ar fi coroanele, punțile dentare sau implanturile, este important să discuți cu medicul dentist pentru a identifica cea mai bună opțiune pentru nevoile tale specifice. Alegerea lucrărilor dentare ține cont de factori precum structura și sănătatea dinților, estetica, funcționalitatea și bugetul disponibil. Dacă ești interesat de detalii despre implant dentar pret mergi la clinica stomatologică și află mai multe. Prin colaborarea cu medicul dentist pentru întreținerea și îngrijirea lucrărilor dentare, contribui la menținerea sănătății generale a dinților și gingiilor tale.

Evită alimentele tari și lipicioase

Unele alimente tari și lipicioase pot deteriora suprafața sau structura dinților și afecta anumite lucrări dentare. Acestea exercită presiune excesivă asupra danturii și pot provoca fisuri sau chiar fracturi. Alimentele lipicioase se pot agăța de lucrările dentare, ceea ce duce la slăbirea sau decimentarea lor. Aceste situații necesită intervenții suplimentare și cauzează disconfort sau durere pacientului.

Limitează fumatul și consumul de alcool

Limitarea sau eliminarea fumatului și a consumului de alcool are un impact semnificativ asupra sănătății cavității bucale și contribuie la prevenirea multor afecțiuni dentare și gingivale. Printre acestea se numără: decolorarea dinților, gingivita, cariile dentare și riscul dezvoltării cancerului oral. Prin urmare, limitarea acestor obiceiuri este recomandată pentru menținerea unui zâmbet sănătos și pentru protejarea sănătății generale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop, zodii, stres jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net