5 sfaturi simplu de urmat dacă vrei să te ferești de o infecție urinară

femeie fericita printre plante jpg

Infecțiile urinare sunt afecțiuni frecvente ale tractului urinar, des întâlnite atât în cazul femeilor cât și al bărbaților și care se pot transmite ușor de la o persoană la alta. Chiar dacă nu reprezintă afecțiuni grave, lăsate netratate, infecțiile urinare pot avea o evoluție rapidă, cu simptome supărătoare pentru persoana afectată. Diagnosticul corect se pune de către urolog sau ginecolog, în urma explicațiilor oferite în cadrul consultului și susținute de o serie de investigații și analize medicale specifice, așa cum este cazul și interpretării nivelului de creatinină serică, conform medicilor Nord.

Din fericire, există câteva măsuri simple pe care le poți lua pentru a reduce riscul de a dezvolta infecții urinare. Iată cinci sfaturi de care să ții cont, dacă vrei să-ți protejezi sănătatea tractului urinar:

Hidratează-te corect în fiecare zi

Consumul adecvat de apă este important, nu doar pentru starea generală de bine, dar mai ales pentru sănătatea tractului urinar. Hidratarea corectă ajută la diluarea urinei și la eliminarea eficientă a bacteriilor și a toxinelor din sistemul urinar. După cum bine știm, se recomandă, de regulă, consumul a cel puțin opt pahare de apă pe zi. Încearcă să-ți faci o rutină din a bea apă în mod regulat pe parcursul zilei, mai ales în timpul verii sau când faci activități fizice intense.

Ai grijă de igiena ta personală

O igienă personală corespunzătoare este o altă regulă pe care să o respecți dacă vrei să previi infecțiile urinare. Asigură-te că te speli cel puțin o dată pe zi pe tot corpul folosind apă și săpun fără coloranți, parfum artificial sau alți compuși iritanți. De asemenea, este bine să eviți produsele care nu au fost testate dermatologic și care ar putea perturba echilibrul bacteriilor sănătoase din zona genitală.

Urinează frecvent de-a lungul zilei

Nu-ți ține urina prea mult timp în vezică. Urinarea regulată ajută la spălarea bacteriilor din tractul urinar, reducând astfel riscul de infecții. Dacă simți nevoia să urinezi, nu amâna și mergi cât de repede poți la toaletă. De asemenea, este recomandat să urinezi imediat după raporturile intime cu partenerul de viață, deoarece acest lucru poate ajuta la eliminarea bacteriilor care ar putea intra în contact cu tractul urinar.

Evită să consumi alimente care pot irita tractul urinar

Anumite substanțe, precum alcoolul, cafeaua și alimentele condimentate, pot irita vezica urinară și pot crește riscul de infecții urinare, așa cum aflăm mai multe și de aici. Înlocuiește aceste băuturi și alimente cu opțiuni mai blânde și mai sănătoase, cum ar fi apa, ceaiurile din plante sau sucurile naturale din fructe și legume.

Alege cu grijă ce îmbrăcăminte porți

Ținuta ta poate juca un rol important în prevenirea infecțiilor urinare. Evită să porți haine prea strâmte, care pot reține umiditatea și pot crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În schimb, alege haine fabricate din materiale naturale, așa cum este bumbacul, și care permit pielii să respire, reducând astfel riscul de iritații sau infecții.

După cum vezi, infecțiile urinare pot fi prevenite atunci când urmezi câteva sfaturi simple și ai grijă de starea ta de bine generală. Dacă crezi că poți să ai infecție urinară și dacă ai simptome specifice, programează-te la un consult medical. Medicul specialist este cel care poate pune un diagnostic corect și, ulterior, să recomande un tratament adecvat tipului de infecție descoperit, pentru o recuperare rapidă.

Photo: Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
clatite japoneze 0 jpeg
NUPO   regim de slabire (2) jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop webp
horoscop colaj pixabay jpg
culoare de par in functie de zodie jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net