Cum întreținem jachetele din piele

Gecile din piele reprezintă o piesă vestimentară care nu se va demoda niciodată, fie că ne referim la cele pentru femei sau la jachetele pentru bărbați. Iar dacă te pasionează gecile din piele, cu siguranță îți dorești să te bucuri de ele pentru cât mai mult timp.

Cum întreținem jachetele din piele
Cum întreținem jachetele din piele

În materialul de față vorbim despre cele mai indicate metode prin care să reușești să îți întreții jacheta pentru bărbați sau pentru femei pentru cât mai multă vreme.

Ferește-le de căldură și de umeazeală

Căldura și umezeala sunt cei doi inamici ai jachetelor din piele. Știind acest lucru, trebuie să ai grijă atât la modul în care le porți, cât și la felul în care le depozitezi. Evită să le porți atunci când razele directe ale soarelui ajung pe piele sau atunci când plouă sau când ninge.

De asemenea, atunci când este nevoie să depozitezi jacheta pentru bărbați sau pentru femei pentru că urmează să nu o mai porți pentru câteva luni bune, te sfătuim să o depozitezi într-un loc uscat, curat și la care razele soarelui nu ajung.

Un alt aspect la care trebuie să fii atent este și felul în care așezi geaca. Pentru că gecile din piele am nevoie de o îngrijire specială, acestea trebuie depozitate pe niște umerașe speciale, care au brațele rotunde și late. De ce? Pentru că dacă vei folosi un umeraș clasic, jacheta pentru bărbați sau pentru femei este predispusă la a face cute care nu vor dispărea.

De asemenea, dacă urmează să nu porți haina pentru câteva luni bune, este indicat să umpli mânecile, iar scopul este același: pentru a evita ca haina să formeze cute inestetice. Pentru a le umple, poți să folosești prosoape sau ziare. Ajută și păstrarea lor închisă cu fermoar pentru a te asigura cu atât mai mult că nu se vor deforma. Dacă ai la îndemână o husă, te sfătuim să o folosești pentru o protecție suplimentară.

Și un ultim sfat, în ceea ce privește depozitarea: încearcă să nu o înghesui printre alte haine deoarece pielea are nevoie să respire

Astfel, vei reuși să îi păstrezi aspectul de nou pentru cât mai mult timp.

Curăță-le corespunzător

Hainele din piele necesită o curățare și o îngrijire specială și tocmai de aceea cel mai recomandat este să să apelezi la ajutorul specialiștilor pentru a îți curăța jacheta pentru bărbați sau pentru femei. Dacă, însă, nu dorești să faci acest lucru și optezi pentru varianta de a o curăța tu acasă, hai să vedem ce ai de făcut.

Curățarea exterioară

În cazul în care este murdară în exterior, soluția pe care o poți obține acasă este compusă din apă și săpun pentru mâini sau detergent pentru vase. Atenție, cantitatea de apă trebuie să fie mai mare decât cea de săpun deoarece săpunul în exces poate duce la decolorarea jachetei tale din piele. Șterge-o cu o cârpă moale și apoi ajută-te de o cârpă uscată pentru a elimina umezeala. Dacă ai posibilitatea să o usuci și afară, este cu atât mai bine. În cazul în care pe suprafața gecii apar urme de mucegai, trebuie să le cureți cu o soluție obținută din apă și alcool sanitar.

Curățarea interioară

Și căptușeala și interiorul jachetei pentru bărbați sau pentru femei va avea nevoie de o igienă corespunzătoare, iar dacă vrei să prepari tu soluția de care ai nevoie pentru a curăța geaca, poți să apelezi la un amestec de apă, săpun, bicarbonat și oțet. Ia o cârpă și curăță interiorul gecii, apoi pune-o la uscat. Atenție, cârpa trebuie doar umezită și nu udată în exces pentru că acest lucru va duce la deteriorarea gecii de piele. Sub nicio formă nu băga geaca de piele în mașina de spălat deoarece o vei distruge iremediabil.

Iar dacă nu vrei să prepari tu acasă substanțele care să te ajute să cureți geaca, le poți găsi gata preparate în magazine.

Acum, că știi cum să ai grijă de jacheta ta pentru bărbați sau pentru femei, nu îți mai rămâne decât să pui în aplicare aceste sfaturi și să o porți cu drag.

În cazul în care vrei să o porți și atunci când este mai frig afară, apelează cu la un cardigan pentru bărbați sau pentru femei, pe care să îl porți pe dedesubt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net