Cum le poți fi alături angajaților tăi în momentele importante din viața lor

Ultima actualizare:

În general, antreprenorii și personalul HR încearcă să păstreze mai mult o relație profesională cu angajații lor, ceea ce este și normal. Cu toate acestea, orice relație profesională bună are la bază, mai întâi de toate, o relație personală de calitate. Astăzi, vom discuta despre mijloace prin care le poți dovedi angajaților tăi că ești alături de ei în momentele cele mai importante din viața lor. Hai să vedem care sunt acestea!

FOTO: Leejoann/Pixabay
FOTO: Leejoann/Pixabay

5 moduri prin care îți poți susține angajații

1. Concediul de paternitate

În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai popular concediul paternal. Din ce în ce mai mulți tați își doresc să fie lângă copiii lor în primele lor etape de dezvoltare, așa că este o idee foarte bună să manifești deschidere către ideea de concediu de creștere copil pentru tată. Poți chiar să suplimentezi perioada oferită de către stat în mod legal cu câteva zile oferite din partea ta. Îți garantăm că angajații vor aprecia acest lucru!

2. Prima de căsătorie

Căsătoria este un moment foarte fericit în viața oricui, motiv pentru care există deja câteva zile libere pe care statul le acordă proaspeților însurăței. Cu toate acestea, un mijloc de a-ți atrage simpatia angajaților tăi este să oferi o mică primă cu care aceștia să pornească la drum în căsnicia lor. Poți oferi prima și sub formă de vouchere la diferite magazine, carduri de vacanță pentru luna de miere, carduri de cultură și așa mai departe.

3. Ajutor financiar în caz de deces

Din păcate, și decesele fac parte din viața noastră, iar ele reprezintă momentele în care chiar trebuie să demonstrăm susținerea noastră față de angajați. Pe lângă zilele libere acordate de stat, multe companii aleg să ofere o formă de ajutor financiar, în special în cazul decesului rudelor de gradul I. Este o idee bună să oferi câteva zile libere și din partea companiei sau să facilitezi accesul la anumite servicii precum psihoterapia pentru a-ți arăta susținerea.

4. Susținere pentru studii

Poate ai angajați care nu au apucat să își finalizeze studiile sau care își doresc să urmeze a doua facultate. Este ocazia perfectă să fii alături de ei prin flexibilitate în ceea ce privește programul sau prin anumite bonusuri sau prime. În cazul în care studiile respective vor susține activitatea profesională a angajatului, te poți oferi chiar să achiți parțial taxele de înscriere sau alte cheltuieli aferente. 

5. Accesul la educație

Dacă observi că un angajat își dorește să evolueze, însă nu are resurse de timp sau financiare să facă acest lucru, poți oferi acces la educație. Acest lucru poate avea numeroase forme, de la abonamente la platforme de învățare online până la cursuri de pregătire sau stagii de internship în compania ta. Angajații vor fi foarte mulțumiți că le ești alături în momentul în care doresc să evolueze și să aibă o viață mai bună.

Așadar, iată câte oportunități ai de a fi de partea angajaților și colaboratorilor tai! Astfel de ajutoare sunt neprețuite uneori și nu fac decât să întărească relațiile dintre angajați și angajator, atât pe plan personal, cât și profesional. Îți recomandăm să iei în calcul sugestiile de mai sus în momentul în care dorești să îți motivezi angajații și să îi fidelizezi. Mult succes! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
FotoJet (2) jpg
3 moduri prin care iti poti ajuta adolescentul sa isi creasca stima de sine si sa isi urmeze pasiunile in viitor jpg
horoscop octombrie jpg
pexels Horoscop 28 octombrie
elena lasconi masterchef jpg jpeg
TV Screen (DOOH) 5 ani K Card 1060x636px png
1 zodii ghinion dragoste jpg jpeg
anna lesko colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net