Cum poate fi prevenită apariția cancerului?

Cancerul se numără printre principalele cauze de deces la nivel mondial. În România, patologia oncologică reprezintă a doua cauză de mortalitate, după bolile cardiovasculare, conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. Diagnosticul precoce este foarte important, deoarece mai mult de jumătate din decesele prin cancer ar putea fi evitate prin depistarea bolii în stadii incipiente.

image

Prevenția este însă principalul pilon pentru reducerea morbidității și a mortalității prin cancer. E vorba de măsuri relativ simple, la îndemâna tuturor, care scad riscul de apariție a bolii și, totodată, cresc calitatea vieții. Principalele recomandări pentru prevenția cancerului includ:

· evitarea tutunului sub toate formele sale, inclusiv expunerea la fumatul pasiv;

· mâncatul corect prin reducerea consumului de grăsimi saturate și carne roșie și creșterea consumului de fructe, legume și cereale integrale;

· practicarea în mod regulat a activităților fizice;

· menținerea greutății în limite normale (obezitatea crește riscul de apariție pentru multe tipuri de cancer);

· limitarea strictă a consumului de alcool;

· evitarea expunerii la radiații, deșeuri industriale și substanțe toxice din mediu;

· evitarea infecțiilor care contribuie la cancer, inclusiv virusurile hepatitei, HIV și papilomavirusul uman, prin vaccinare în cazul virursului hepatitic B și al HPV;

· respectarea unui program regulat de somn

· evitarea carențelor de vitamina D.

4 februarie este Ziua mondială de luptă împotriva cancerului și anul acesta, mai mult decât oricând, trebuie să subliniem că managementul optim al cancerului nu poate suferi întârzieri. Pandemia cu noul coronavirus a afectat toate etapele adresării la medic a pacienților: prevenție, screening, diagnostic, tratament sau monitorizare pe termen lung, ceea ce a rezultat, în întreaga lume, într-o creștere semnificativă a mortalității evitabile. Principalul mesaj al acestei zile este că, oricine am fi și oriunde am trăi, cu toții avem dreptul de a fi informați corect despre cancer și de a avea acces la servicii de calitate pentru prevenție, diagnostic și tratament.

Centrul Oncologic SANADOR este cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale și asigură pacienților cu neoplazii o gamă complexă și completă de servicii integrate de diagnostic, tratament și urmărire post-terapeutică. Întregul proces diagnostic și terapeutic se realizează sub îndrumarea unei echipe medicale extrem de competente, cu numeroase stagii de pregătire în țară și în centre internaționale de prestigiu, cu experiență vastă și rezultate remarcabile.

Cazurile oncologice complexe de la Centrul Oncologic SANADOR sunt analizate de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din șefii de secție din domeniile implicate în managementul pacientului cu cancer: oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, radiologie-imagistică medicală. Comisia multidisciplinară solicită investigații suplimentare, acolo unde este cazul, și stabilește, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice, strategii diagnostice și terapeutice personalizate și optimizate, precum și ordinea intervențiilor medicale în cadrul tratamentului multimodal.

La Centrul Oncologic SANADOR, bolnavii cu cancer au acces la o gamă complexă de servicii medicale moderne, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare de zi sau continuă. Diagnosticul,

tratamentul și monitorizarea post-terapeutică a cancerului necesită o abordare integrată a serviciilor medicale din următoarele specialități:

• Oncologie medicală

• Radioterapie (radioterapie externă, stereotaxie, brahiterapie)

• Medicină nucleară (PET-CT, SPECT-CT, terapie izotopică)

• Chirurgie oncologică (Centrul Oncologic SANADOR este integrat Spitalului Clinic SANADOR)

O mare parte din serviciile oferite de Centrul Oncologic SANADOR pot fi accesate în contract cu CNAS.

La SANADOR, întreaga lună februarie este dedicată luptei împotriva cancerului! Astfel, pe parcursul întregii luni, pacienților oncologici beneficiază de o reducere de 10% la orice consultație medicală de specialitate în ambulatoriul Centrului Oncologic SANADOR și în Clinica SANADOR Floreasca.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net