Cum să fii mai prietenos cu mediul iarna aceasta? 3 sfaturi de luat în considerare

Odată cu venirea iernii mulți dintre noi simțim nevoia să punem confortul pe primul loc și să uităm de mediul înconjurător. Acest lucru poate fi destul de dăunător pentru natură deoarece mulți aleg să își scoată mașinile din garaj mai mult decât ar trebui, iar astfel orașele devin mari mușuroaie de furnici care poluează excesiv. Este timpul să ne gândim mai mult la mediul din jurul nostru și să-l protejăm cât mai putem. În rândurile ce urmează o să discutăm despre 3 aspecte prin care poți ocroti natura în timpul iernii.

image

Iată ce poți face pentru a fi mai prietenos cu mediul în sezonul rece

1.      Redu timpul petrecut în mașină și alege modalități de transport mai sustenabile

Iarna, din cauza frigului, mulți dintre noi sunt tentați să apeleze la autoturismul personal pentru a merge la muncă sau a ajunge în locurile pe unde-și desfășoară activitățile zilnice. Cu toate că poate suna tentant și din dorința de confort vrei să apelezi la mașina ta, cel mai indicat ar fi să apelezi la serviciile de transport în comun sau la mersul pe jos. Expunerea corpului la frig în timpul mersului pe jos, chiar și pentru 15-20 de minute, poate ajuta, în timp, organismul să-și întărească sistemul imunitar. Astfel, pe lângă beneficiile mișcării zilnice și reducerea poluării, mai ai un beneficiu în plus pentru sănătate.

2.      Alege sisteme de încălzire cu mai puține emisii de dioxid de carbon

Când vine vorba de încălzire pe timpul iernii, este vital să alegem un sistem prietenos cu mediul deoarece este un element de care avem absolută nevoie și la care nu putem renunța. Încearcă să optezi pentru o centrală termică pe lemne, precum sunt cele de la hornbach.ro sau una electrică, deoarece acestea emit mai puțin dioxid de carbon față de alte tipuri întâlnite pe piață. Mai mult decât atât, asigură-te că locuința ta este foarte bine izolată și nu există locuri prin care să se piardă căldura, iar în acest fel vei reduce și costurile întreținerii sistemului tău de încălzire.

3.      Redu consumul general de energie

Pe timpul iernii, consumul general de energie este mai crescut, în mod evident, dar stă în puterea noastră să îl păstrăm cât mai mic. Acordă o atenție deosebită consumului de energie în acest anotimp, pentru a nu polua excesiv și fără rost. Astfel, economisește electricitate prin închiderea luminilor și aparatelor electrice atunci când nu le folosești și încearcă să folosești becuri cu consum redus de energie. Nu numai că vei ajuta la ocrotirea mediului, dar vei economisi substanțial și la facturile de electricitate. Încearcă și să dai căldura cu un grad sau chiar două mai puțin decât cum o preferi în general și începe să te îmbraci puțin mai gros când stai în casă. Te poți simți comod într-un trening moale și pufos, în timp ce protejezi planeta.

Așadar, pune mediul înconjurător pe primul loc iarna aceasta și fă tot ce-ți stă în putință pentru a ajuta. Fie că este vorba de mersul pe jos, alegerea unei centrale electrice sau pe lemn sau reducerea consumului general de energie, fiecare pas contează și poate face o diferență majoră în starea planetei noastre.

Sursă foto: pexels.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
luna albastra adobestock jpg
dulceata de gogonele jpg
suc de struguri_must_shutterstock 2226633225 jpg
cub horoscop 2 gif
ostropel de pui 580x400 jpeg
top lichide pentru unghii cleaner unghii degresant unghii i acetona jpg
scalpului 1536x1024 jpg
KV Hanul Boieresc Summer24 final 3RO png
image
actualitate.net
image
actualitate.net