Cum să îți amenajezi o baie zen

La ce te gândești prima oară atunci când încerci să îți imaginezi o baie zen? Pentru fiecare dintre noi poate însemna ceva diferit, însă nu atât de fundamental diferit.

baie jpeg

Cei mai mulți dintre noi ne-am gândi cel mai probabil la simplitate, culori deschise, un design curat minimalist, lipsa unei mașini de spălat și la un spațiu în care ne putem relaxa complet. Nu numai că putem adopta un stil de viață mai zen, dar putem alege să integram anumite elemente de design pentru a face casa noastră să se simtă mai zen. Astfel, dacă sperați să creați baia zen supremă, asigurați-vă că luați în considerare adoptarea următoarelor măsuri.

Când creați un spațiu zen, concentrați-vă pe încorporarea de tonuri naturale, pe acel tip de paletă de culori vă va ajuta să creați sentimente de calm și liniște în întreaga baie. La urma urmei, arta zen este doar despre a fi relaxat și liniștit, iar culorile joacă un rol esențial în acest lucru. Stabilirea unei palete clare de culori va ajuta și la ghidarea restului renovării.

De exemplu, selectați tonuri naturale pentru culoarea vopselei. Culoarea vopselei va da tonul pentru restul băii. Pentru a crea o cameră zen, alegeți o schemă de culori formată din bej, alb, gri sau crem.

Un alt element pe care îl puteți colora în nuanțe zen este blatul de la chiuvetă. De la granit la cuarț, alegeți o opțiune care vă complimentează estetica. Spre exemplu, o piatră naturală precum granitul poate adăuga un alt strat de liniște unei încăperi. În completare, materialul pe care o alegeți pentru corpurile de mobilier poate acționa ca un punct focal în baia dumneavoastră. Atunci când alegeți mobilierul, optați pentru niște corpuri din lemn care ajută la reflectarea elementelor naturii. De asemenea, luați în considerare ca o mașină de spălat, precum și un uscător de rufe să fie ascunse, incorporate în aceleași corpuri de mobilier din lemn.

Optarea pentru o cadă plutitoare este o altă modalitate excelentă pentru a crea un spațiu zen. Probabil că ați văzut deja în multe reviste sau pe multe site-uri acele fotografii cu băi zen și cele mai multe dintre ele probabil că conțin acest laitmotiv al cadei de sine stătătoare. Dacă este posibil, instalați cada lângă o fereastră pentru a vă bucura de lumina naturală a soarelui. Alternativ, luați în considerare placarea cu gresie a peretelui din spatele căzii. Un perete caracteristic permite acestei zone a băii să se simtă unică și specială.

O chiuvetă poate acționa ca o piesă de referință în baia dumneavoastră și vă poate ajuta la crearea unui mediu senin. Tocmai din acest motiv vă sfătuim să nu vă grăbiți cu alegerea chiuvetei și să analizați în detaliu oferta disponibilă. Există o multitudine de modele din care puteți să alegeți pentru a vă crea un spațiu zen.

Pardoseala este unul dintre primele lucruri pe care le veți observa când intrați într-o baie. Fie că optați pentru gresie sau lemn de esență tare, găsiți un material care să vă ajute spațiul să rămână în același registru zen. De asemenea, ar trebui să fie o pardosea cu rezistență ridicată la trafic, baia fiind una dintre cele mai importante camere dintr-o locuință.

Când creați o baie zen, încercați să vă jucați puțin cu gresia și faianța pentru duș. Designul de duș poate adăuga mai mult caracter băii dumneavoastră. Indiferent dacă optați pentru piatră sau gresie, inspirați-vă dintr-o culoare din schema de culori stabilită inițial.

Alegerea textilelor și a elementelor de design adecvate vă poate amplifica designul băii. Când creați un spațiu zen, simplitatea întotdeauna apreciată. Prin urmare, concentrați-vă pe încorporarea câtorva elemente, cum ar fi: un covor cu o textură interesantă, niște prosoape, de in sau dintr-un alt material natural în culori neutre sau o tavă de baie din bambus.

Ultimul pas pentru crearea unei băi zen este menținerea unui spațiu îngrijit. Păstrați-vă spațiul de pe blat fără dezordine, optimizând spațiul de depozitare. Asigurați-vă că ascundeți mașina de spălat în spatele unui perete sau chiar să o incorporați sub chiuvetă, dacă spațiul vă permite acest lucru. Nimic nu este mai zgomotos pentru un spațiu zen decât o mașină spălat care să distragă atenția de la restul elementelor naturale, atent alese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net