Cum să te descurci atunci când bucătăria ți-a rămas prea mică?

Faptul că oamenii strâng prea multe lucruri nu este o poveste nouă, ci asta ne bântuie și ne va bântui în continuare. De ce? Pentru că, deși știm că nu ar trebui, ne atașăm prea mult de unele obiecte, deoarece fiecare are propria lui poveste. Poate că nu vrei să arunci acel tricou deja prea purtat pentru că de fiecare dată când l-ai avut pe tine, ți s-a întâmplat ceva bun. Și sunt o mulțime de astfel de exemple.

image

Gândește-te doar de câte ori, în timpul curățeniei generale, nu te-ai aflat în fața unei decizii dificile? E vorba despre momentul în care ai deschis debaraua sau dulapul de la bucătărie și ai văzut malderul de obiecte. Fie că e vorba de hârtii fără rost, haine demodate sau tigăile vechi de câțiva ani, fiecare om are o slăbiciune când vine vorba de a păstra lucruri.

Și, uite așa, te trezești fără spațiu în casă, te plângi mereu, dar parcă nu ai inima să renunți la ceva. Există însă și situații când pur și simplu nu ești un colecționar, dar totuși locuința ta pare prea mică. Holul e strâmt, baia e mică, iar bucătăria pare că e mai mult un muzeu al ustensilelor și oalelor, la cât de multe sunt. Dacă te regăsești măcar puțin în una dintre aceste situații, ar fi bine să rămâi aici. De ce? Pentru că în acest articol o să vorbim despre ce să faci dacă ți-a rămas mică bucătăria și simți că nu mai ai loc de nimic.

Nu ține totul la grămadă, împarte lucrurile pe categorii

Imaginează-ți că ajungi și tu acasă, rupt de oboseală, după o zi în care parcă nimic nu a mers bine. Și în oboseala ta te așezi pe scaunul din bucătărie, ca să te odihnești. În clipa în care te întorci, privirea îți cade direct pe frigider. Încerci să te relaxezi, așa că îți întorci privirea, și bum, dai de un perete care zici că mai are puțin și te sufocă. După, te mai uiți și la toate oalele și ustensilele care zac înșirate prin toată bucătăria. Nu-i așa că te-a luat puțin cu fiori?

Dacă ai trăit și tu asta sau încă o trăiești, poți începe prin a grupa vasele pe categorii și să le găsești un loc anume. Bolurile stau la boluri, castroanele la castroane, și tot așa. Apoi, în funcție de spațiul pe care îl ocupă fiecare categorie, distribuie-le în dulapuri. Aici, trebuie să găsești ordinea care ți se pare cea mai bună pentru tine și ce faci în bucătărie.

Încearcă să renunți la ce îți ocupă prea mult spațiu

Cazul de față este o opțiune destul de drastică, dar foarte eficientă. De obicei, apelezi la asta în cazul în care chiar nu mai ai loc.

Să presupunem că ai o bucătărie foarte mică, dar și înghesuită, în care frigiderul e prea mare și ocupă prea mult spațiu. În cazul ăsta poți să înlocuiești frigiderul cu o ladă frigorifică. Și da, lada frigorifică nu înseamnă doar geanta pe care o iei vara la grătare pentru a ține sucurile reci. Lada frigorifică este un fel de frigider mult mai mic. Așa că, dacă locuiești singur și nu te deranjează să ții alimentele la grămadă, atunci, o ladă frigorifică este potrivită pentru tine și bucătăria ta mică.

Așa cum frigiderul poate să consume mult spațiu, la fel se întâmplă și cu masa. Dacă ai ales o masă ovală sau rotundă într-o bucătărie mică, ar fi bine să te gândești la o schimbare. De ce? Pentru că mesele ovale și rotunde ocupă mult prea mult spațiu. Ai putea să te orientezi către una pătrată și extensibilă.

Profită chiar de tot spațiul disponibil

Când spunem tot spațiul, chiar ne referim la tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă s-au epuizat dulăpioarele, poți opta pentru câțiva suporți și câteva etajere pentru condimente sau orice vrei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net