Cum să-ți transformi grădina într-o oază de culoare

Ultima actualizare:

Începând cu lunile de primăvară, grădina devine locul principal în care se desfășoară activitățile de relaxare ale familiei. Dacă grădina este îmbrăcată în culori care se îmbină armonios, bucuria și starea de bine vor fi la cote maxime.

image

Plantele de grădină cu flori îți încântă privirea și sufletul, iar dacă florile sunt rezistente pentru o perioadă mai lungă de timp, vor oferi o deosebită plăcere privitorului. Dacă florile lor vor apărea la momente diferite și vor rezista mai multe perioade de timp, efectul decorativ va fi uimitor. Sistemul de iluminat, mobilierul de grădină și decorațiunile au rolul lor. Îți oferim și câteva recomandări de flori de grădină care înfloresc tot anul și cum să le îngrijești pentru a te bucura de ele mai multă vreme.

Mobilierul de grădină

O componentă esențială a grădinii e reprezentată de mobilier. Acesta poate transforma radical spațiul, în funcție de modul în care îți dorești să îl folosești. Poți opta pentru amenajarea unei terase sau a unei zone de umbră cu scaune adânci și bine căptușite.

În plus, într-o terasă sau foișor vei beneficia de un plus de intimitate. Mobilierul de grădină poate fi înconjurat de arbuști floriferi precum Forsytia, care înflorește primăvara devreme, iar pe perioada verii îți va crea umbră, Buddleja (arbustul fluturilor), care va atrage în grădina ta minunatele insecte, sau clasicele hortensii, care te vor încânta cu flori o lungă perioadă de timp.

Sistemele de iluminat

Odată cu lăsarea întunericului, grădina devine monotonă. Poți alterna surse de iluminat de mici dimensiuni în zona aleilor sau printre plantele cu flori, pentru a scoate în evidență caracteristicile grădinii sau pentru a facilita accesul la zonele de relaxare chiar și pe timpul nopții.

Decorațiunile de grădină

Copiii, în special, adoră decorațiunile de grădină colorate. Dacă ți se pare prea mult, poți merge pe natural și să amenajezi o mică stâncărie sau un iaz.

Florile de grădină

Între toate aceste elemente, florile își vor pune amprenta principală. Alege flori de grădină care vor înflori eșalonat și ține cont că găsești pe piață plante de grădină anuale, bienale sau perene, ceea ce înseamnă că și florile lor vor apărea la momente diferite și vor rezista diferite perioade de timp.

Florile anuale sunt plantele cu durată de viață de un an: ciclul lor de viață începe primăvara și se încheie în decursul aceluiași an, în toamnă. Poți opta pentru maci, floarea-soarelui, gălbenele sau alte flori colorate.

Florile bienale supraviețuiesc două sezoane. Printre ele poți alege pentru colorarea grădinii: panseluțe, Rudbeckia sau garofițe.

Florile cu un ciclu de viață mai lung de doi ani se numesc flori perene. Rezistă cu bine pe perioada iernii, revenind la viață în primăvară, ca să îți umple inima de bucurie și culoare. Pot înflori chiar la câteva săptămâni după plantare, așa încât ai garanția că vei avea flori de grădină care înfloresc tot anul, atât în anul curent, cât și în anii care vor urma. Unele plante, cum ar fi trandafirii, hibiscusul de grădină, magnoliile sau liliacul, pot avea o durată de viață foarte lungă, chiar zeci de ani!

Transformă-ți cu ușurință grădina într-o oază de culoare, deoarece plantele îți vor fi mereu la îndemână!

Sursa foto: pixabay.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net