4 unelte indispensabile pentru o grădină perfectă

Ultima actualizare:

Ai o grădină de care ești mândru și vrei să cumperi cele mai importante unelte care să te ajute să o menții în stare foarte bună? Îți prezentăm cele mai importante astfel de unelte care să facă munca în grădină mai ușoară. 

Sursa de imagine: ritfuse / Shutterstock.com
Sursa de imagine: ritfuse / Shutterstock.com

Ai nevoie de o drujbă pentru curățarea pomilor  

O drujbă de calitate este o alegere potrivită pentru tine, dacă ai copaci în grădină. Periodic va trebui să îi cureți și să te asiguri că acești copaci rămân sănătoși pentru cât mai mult timp.

O drujbă este soluția ideala. Cu ajutorul ei vei putea elimina ramurile care s-au uscat sau cele care trebuie ajustate, fără prea mare efort. Odată ce aceste ramuri sunt jos, tot ce mai trebuie să faci este să le transformi în bucăți mici și să le iei din grădină, iar drujba te va ajuta mult în sensul acesta. 

Pentru a beneficia din plin de eficienţă acestei ustensile este indicat să o achiziţionezi corect. Este important să estimezi volumul de muncă, adică să analizezi cât de mare este suprafaţa exploatată: este vorba de o parcelă ad pădure, de o livadă sau o grădină?

Cumperi drujba pentru utilizare proprie sau pentru a o folosi în afacerea ta. În funcţie de aceste aspecte poţi analiza caracteristicile legate de putere, alimentare, accesorizare mod de funcţionare, dar şi pe cele ce ţin de ergonomie şi garanţie pentru produs.  

Ai nevoie de un pulverizator care să țină dăunătorii la distanță 

Vei avea nevoie și de un pulverizator rezistent pe care să îl folosești pentru dezinsecție în fiecare sezon.

Este important ca plantele din grădina ta să fie stropite corect pentru a evita ca ele să fie distruse de dăunătorii care abia așteaptă să guste din fructele sau legumele tale. Nu uita că uneori acești dăunători pot distruge complet recoltele și sigur nu îți dorești asta. 

Un pulverizator eficient îţi va ușura considerabil sarcina, va minimiza timpul petrecut cu lucrările de întreținere dar şi modul de împrăştiere a soluțiilor speciale. Acordă atenție volumului dispozitivului, tipului (static sau mobil) dar şi detaliilor de funcționare, automat, semiautomat, manual.

Accesoriile sunt şi ele foarte importante când vine vorba de eficienţă şi corectitudine a realizării lucrărilor. Capetele aspersoare trebuie să facă faţă necesităților şi să împrăştie cantităţile optime de substanţe.

Un alt aspect când vine vorba de pulverizatoare este legat de echipamentele de protecţie. Aceste unelte trebuie utilizate doar cu mănuşi, măşti de protecţie şi alte accesorii speciale.  

Sursa de imagine: Fotokostic / Shutterstock.com
Sursa de imagine: Fotokostic / Shutterstock.com
  • O greblă care să te ajute să cureți grădina de resturi 

Frunzele, ramurile care cad și plantele care rezultă în urma plivitului, toate sunt resturi pe care nu le vei dori în grădina ta. Cumpără o greblă și cu siguranță le vei strânge mai ușor decât cu mâna. O greblă de bună calitate te va ajuta mult timp să obții grădina perfectă. 

  • Foarfeca de grădină este un instrument util pentru întreținere 

O foarfecă de grădină de bună calitate este de asemenea un instrument util pentru toate grădinile. Poți tăia cu ea plantele, ramurile foarte subțiri sau chiar funiile și sforile pe care trebuie să le folosești la legat. De asemenea, cu o astfel de foarfecă poți tunde și gardul viu atunci când acesta începe să se extindă necontrolat. 

Alege instrumente și unelte pentru grădină de bună calitate și vei descoperi cum investiția ta va fi amortizată cât mai curând pentru că le vei folosi ani la rând fără să fie nevoie să le înlocuiești. Atunci când te bazezi pe unelte de calitate, grădina ta va fi mereu perfectă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net