De ce să vizitezi Clujul și împrejurimile de sărbători?

Despre Cluj-Napoca putem spune că este unul dintre cele mai dezvoltate și frumoase orașe din România. În fiecare an, reprezentanții orașului fac eforturi pentru a plasa această localitate în top, încercând prin nenumărate moduri să atingă standardele celor mai mari orașe ale lumii.

image

Cluj-Napoca este combinația mirifică între istorie și modernitate. Unele clădiri datează de câteva sute de ani, în timp ce altele sunt construcții noi, moderne și futuriste. În perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales, Clujul capătă o mantie impresionantă.

Centrul orașului și aleile principale sunt pline de luminițe, târgul de Crăciun cu produse artizanale este de nelipsit, iar atmosfera de sărbătoare este prezentă pretutindeni. Nu e de mirare că sezonul rece aduce mii de turiști în inima Ardealului! 

Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă, poți pune Clujul pe lista cu lucruri de făcut. Poți vizita târgul de Crăciun, poți savura preparate specifice locului la cele mai impresionante localuri, poți vizita cele mai importante obiective turistice ale orașului și te poți bucura de punctele de atracție din împrejur dacă vii cu mașina personală sau închiriezi una de la firma de închirieri auto Cluj-Napoca.  

  • Cum ajungi în Cluj? 

Când te decizi să vizitezi Clujul, nu trebuie să îți faci griji în privința transportului. Poți ajunge în Cluj din orice parte a României și nu numai cu trenul, avionul, autobuzul, cu mașina personală sau chiar cu un autoturism închiriat de la o firmă de rent a car.  

Clujul este un oraș ușor accesibil din oricare parte a țării ai veni și nu ar trebui să ai dificultăți în a ajunge aici.  

  • Închiriază o mașină 

Dacă nu dispui de mașină personală, închirierea unui autoturism poate fi soluția optimă prin care să economisești timp și să te deplasezi ușor către orice punct de interes. Clujul este un oraș ofertant din punct de vedere al atracțiilor turistice, iar deplasarea cu mașina îți permite să vizitezi cât mai mult și chiar să ieși din zona urbană către punctele turistice din împrejur.  

Sunt firme renumite de închirieri auto Cluj-Napoca de la care poți închiria autoturismul ideal pentru tine: din clasa economică, medie sau de lux, cu cutie de viteză automată sau manuală, autoturism de oraș sau chiar un SUV cu care să vizitezi și zona muntoasă din împrejurul orașului Cluj-Napoca.  

image
  • Ce să vizitezi? 

Clujul este plin de atracții turistice. Poți intra în atmosfera de sărbătoare vizitând pentru început renumitul târg de Crăciun. În fiecare an, producătorii locali pun pe tejghea decorațiuni de brad, produse artizanala și tot felul de bunătăți de care te poți bucura împreuna cu cei dragi. Toate acestea, fiind acompaniate de muzică de sărbătoare și de multă voie bună. 

Pe timpul zilei poți vizita cele mai importante atracții turistice ale orașului, precum biserica Sfântul Mihail, Cetățuia, Grădina Botanică, Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau Bastionul Croitorilor. Iar spre seară, poți degusta preparate specifice zonei în localurile renumite din centrul orașului, după care poți arunca o privire de sus asupra orașului. Iar când spunem „de sus” nu înseamnă o privire cu superioritate, ci pur și simplu să privești orașul luminat pe timp de noapte de pe Feleac sau de pe Cetățuie.  

Iar dacă dispui de mai mult timp liber, poți ieși din zona urbană cu autoturismul de la închirieri auto Cluj-Napoca și te poți bucura de impresionantele peisaje și atracții din împrejur. Castelul Bonțida, lacul Tarnița, Salina Turda sau zonele de munte Băișoara și Mărișel sunt printre cele mai populare locații.  

Încă nu te-ai hotărât de ce merită să vizitezi Clujul în perioada sărbătorilor de iarnă? Ei bine, totul este mai încântător decât în orice perioadă a anului, magia Crăciunului învăluind întru totul acest oraș din inima Ardealului! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net