Dușmanii invizibili ai sănătății tenului. Stima de sine scăzută e unul dintre ei, așa că apreciază-te mai mult!

Ultima actualizare:

Azi atragem atenția asupra unei realități cât se poate de evidente: atracția tot mai mare față de intervențiile estetice care promit minuni peste noapte și efecte garantate. Drd. farmacist Ema Gheorghiță, susține că oamenii preferă să trateze efectul, în loc să caute și să vindece cauza problemelor, lăsând cei 5 dușmani invizibili ai sănătății tenului să lase urme adânci pe piele.

image

Neglijarea propriei persoane duce la probleme grave ale tenului

Într-o mare de factori externi nocivi care își pun amprenta asupra noastră precum poluarea atmosferică, stresul de la locul de muncă sau oboseala exagerată, unul vine din interiorul nostru, depinde 100% de noi și este mai agresiv decât mulți alții: stima de sine scăzută.  

„Dusmanul Invizibil, cum mai este numită stima de sine scăzută, face parte din noi, ne modelează emoțiile, scrie apăsat adevărate povești cu riduri, pete inestetice și cearcăne, exact în locul cel mai vizibil: pe pielea noastră. Neglijarea propriei persoane, alegerile alimentare neinspirate, o respingere neașteptată sau unele remarci dureroase ale celor din jur stau la rădăcina acelui sentiment greu de vindecat în lipsa unei conștientizări reale: autoaprecierea scăzută. În timp, nepăsarea noastră față de noi înșine își pune amprenta vizibil pe cel mai mare organ al nostru: pielea de pe corp și faţă”, a explicat farmacista expert "Cosmetrice".

image

Un fel de atacator invizibil, care poate crea adevărate drame la nivelul tenului este stresul în formă continuată. Acesta este un răufăcător ascuns, alimentat de percepții proprii distorsionate, care poate transforma pielea într-un teatru de război pentru toate conflictele interioare. Potrivit  farmaciştilor, efectele vizibile pot începe de la deshidratare și pot ajunge la forme grave de eczeme, acnee, pete și iritații pe baza cărora, dacă am reuși să le descifrăm, am putea desena o hartă a tuturor frustrărilor, frământărilor, grijilor și fricilor noastre, ca un ecou al luptei din interiorul nostru.

Tabieturile toxice se citesc în electrocardiogramă și pe ten, după cum avertizează majoritatea medicilor. Efectele fumatului, alcoolului și neglijenței față de nevoile propriului organism lasă cicatrici pe piele, aducând, pe lângă deteriorarea aspectului tenului și un sentiment profund de regret alături de povara resemnării că răul a fost făcut și nu se mai poate face nimic. „În realitate, aceste obiceiuri autodistructive trebuie conștientizate, reduse la maximum sau chiar vindecate, iar semnele acestui progres vor devei rapid vizibile pe chip”, subliniază farmacistul.

Somnul este secretul tinereții și strălucirii tenului

Refugiul în mâncare este un alt tratament-dezastru prin care ne pedepsim corpul și chipul. În cazul multor persoane, momentul în care stima de sine este la pământ este „sărbătorit” cu mese necontrolate, atât calitativ, cât și cantitativ, nefăcând altceva decât să estompeze frumusețea, afectând sistemul digestiv, circulația sangvină, inima și, desigur, pielea. Aceasta din urmă, privată de nutrienți și încărcată de strat adipos, își pierde strălucirea și vitalitatea, devenind o oglindă tristă a alegerilor noastre.

Somnul este secretul tinereții și strălucirii tenului, sfetnicul care ne ajută să ne vedem calitățile și să ne creștem stima de sine. Lipsa somnului fură nu doar frumusețea fizică, ci și echilibrul emoțional, ajungând să amânăm momentul în care mergem la culcare atât de mult, încât provocăm organismului un dezechilibru ce afectează calitatea somnului și, implicit, sănătatea pielii. Privarea de somn blochează regenerarea celulară și alimentează un carusel de insomnie și epuizare.

„În toate aceste situații, în cadrul procesului de vindecare, rutina de îngrijire este un pas important spre descoperirea elixirului iubirii de sine al pielii, regăsirea respectului și autoaprecierii. Cosmeceuticele high-end, cu ingrediente naturale, create de "Cosmetrice" sunt aliații perfecți în tot acest efort al regăsirii drumului către propria persoană. Adaptate fiecărui tip de piele, aceste produse aduc beneficii frumuseții și sănătății promit o transformare vizibilă a pielii, prin rejuvenare și strălucire. Mai mult decât atât, produsele "Cosmetrice" reprezintă dovada că știința înfrumusețării adduce beneficii pentru trup și suflet”, subliniază Drd. Farmacist Ema Gheorghiță.

Specilistul este de părere că, prin abordarea holistică a îngrijirii personale, care înglobează atât îngrijirea pielii cât și îngrijirea emoțională, cosmeceuticele sunt un partener valoros în călătoria spre o piele sănătoasă și o stimă de sine îmbunătățită, care pornește de la propria imagine din oglindă, care începe să îți placă din nou, pentru că, nu-I așa, alegând să te îngrijești, alegi să te prețuiești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
zodii pixabay jpg
1 zodii noroc la bani jpg jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (2) jpg
costume de ceremonie (1) jpg
sorin bontea instagram jpg
Top 3 aspecte cheie in prepararea meselor (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net