Experții PromoCodius observă o tendință emergentă: prezența unor coduri promoționale speciale și reduceri exclusiv în cadrul aplicațiilor mobile. Ce determină acest fenomen?

Ultima actualizare:

Recent, pe piața de retail, a apărut o tendință notabilă: o creștere a reducerilor accesibile exclusiv prin intermediul aplicațiilor mobile. Această schimbare nu este doar o modă trecătoare, ci devine o strategie răspândită în rândul companiilor dornice să-și asigure loialitatea clienților. Statisticile Promocodius, o platformă cu reduceri și coduri promoționale, relevă o creștere demnă de remarcat de 53% a frecvenței unor astfel de oferte în 2023, în comparație cu anii precedenți, subliniind importanța atribuită angajamentelor bazate pe aplicații. Însă care sunt adevăratele motive care se află în spatele acestei tendințe?

Experții PromoCodius observă o tendință emergentă
Experții PromoCodius observă o tendință emergentă

O strategie de a revoluționa angajamentul consumatorilor

Studiile recente ale PromoCodius arată că aproximativ 75% dintre companiile de comerț electronic de top oferă în prezent reduceri exclusive și coduri promoționale direct în aplicațiile mobile, aceasta reprezentând o creștere semnificativă față de anii precedenți. Această creștere reflectă eforturile companiilor de a atrage atenția consumatorilor și de a construi relații de lungă durată prin oferte exclusive pentru aplicații.

De ce această preferință pentru codurile promoționale centrate pe aplicații? Răspunsul pare evident: dominația platformelor mobile este incontestabilă, remodelând peisajul comerțului cu amănuntul și provocând abordarea tradițională a site-urilor web. Numai în Statele Unite, vânzările m-commerce cu amănuntul au crescut cu 360 de miliarde de dolari SUA în 2021, iar prognozele prevăd aproape o dublare a acestei cifre, fiind estimată să ajungă la aproximativ 710 miliarde de dolari SUA până în 2025, conform datelor furnizate de Statista. 

Cu toate acestea, motivele profunde care stau la baza acestei creșteri depășesc simpla extindere a perspectivelor m-commerce-ului, impunând o analiză mai detaliată a schimbărilor survenite în peisajul retailului.

Potrivit Alisei Sklyarova, manager de proiect PromoCodius, rațiunea este simplă, dar profundă în egală măsură. „Atunci când sunt nemulțumiți de experiențele avute cu anumite site-uri, utilizatorii sunt tentați să exploreze alte alternative sau să renunțe. Cu toate acestea, într-un ecosistem de aplicații, schimbarea devine mai puțin convenabilă, datorită inconvenienței instalării și învățării unei noi aplicații, fapt care îi determină pe utilizatori, de cele mai multe ori, să nu renunțe.”, subliniază Alisa Sklyarova.

Aplicațiile facilitează, de asemenea, comunicarea directă, deschizând calea marketingului personalizat prin notificări push și promoții personalizate și stimulând, astfel fidelizarea față de marcă. Alegerea de a instala o aplicație devine un simbol al loialității, întrucât utilizatorii descoperă confort și experiențe captivante de brand, care se integrează perfect în viața lor digitală.

Companiile preferă PWA în loc de aplicații

O altă tendință derivă din considerente tehnice: companiile preferă din ce în ce mai mult aplicațiile web progresive (PWA) față de aplicațiile mobile tradiționale, datorită rentabilității lor și a timpilor de încărcare mai rapizi. PWA-urile permit companiilor să extindă distribuirea codurilor promoționale exclusive către un public mai larg, menținând în același timp standardele experienței utilizatorului. Ele funcționează ca niște aplicații compacte accesibile prin browsere web, construite cu HTML5 și JavaScript. PWA-urile oferă încărcare instantanee, rate de respingere reduse și potențial pentru rate de conversie mai mari, fiind disponibile pentru 6,3 miliarde de utilizatori de smartphone-uri la nivel global, conform evaluărilor realizate de portalul Medium. În esență, PWA-urile revoluționează practicile de dezvoltare web, piața fiind gata să atingă 10,44 miliarde de dolari până în 2027, conform estimărilor Statista, oferind, în egală măsură, o soluție eficientă comercianților de a-și fideliza clienții.

Astfel, creșterea codurilor promoționale exclusive pentru aplicații semnifică un pivot strategic către consolidarea angajamentului clienților într-un ecosistem digital autonom. Pe măsură ce peisajul digital evoluează, adoptarea soluțiilor inovatoare precum PWA devin imperative pentru companiile care aspiră să-și creeze o nișă în terenul extrem de competitiv al comerțului electronic.

promocodius.com este o platformă online care oferă cupoane, oferte și reduceri actuale pentru mii de retaileri cunoscuți și de top. Fondată în 2016. Operat în Ucraina, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, România, Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Spania, Mexic, Statele Unite ale Americii, Turcia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
horoscop bani jpg
zodii care imprumuta bani jpg
1 mancare tochitura mamaliga 39163094 xxl jpg jpeg
legume fructe vitamine naturale jpg
click ro jpeg
featured image jpg
Horoscop miercuri 19 aprilie  webp
Mozzart Bet 1086 3841 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net