Indicații ale faptului că mașinile second hand au fost bine întreținute

O mașină rulată poate fi soluția de care ai nevoie dacă dorești un vehicul bun cu un preț accesibil. Sarcina de a achiziționa o mașină rulată nu reprezintă neapărat o provocare dacă știi ce să urmărești. Verifică o serie de aspecte și ai putea să găsești un vehicul bine întreținut care să îți ofere siguranță și satisfacție pe termen lung. În acest articol, poți analiza la ce detalii să fii atent dacă intenționezi să faci o investiție inteligentă.

Indicații ale faptului că mașinile second hand au fost bine întreținute
Indicații ale faptului că mașinile second hand au fost bine întreținute

Exteriorul mașinii -  cartea de vizită a fostului proprietar

Unul dintre primele aspecte pe care ar trebui să le examinezi, mai ales dacă intenționezi să achiziționezi auto rulate în Ploiești este exteriorul mașinii. Caroseria ar trebui să fie netedă, fără urme de reparații recente. Dacă pe anumite zone se observă diferențe de culoare sau dacă vopseaua pare mai proaspătă pe anumite secțiuni, ar putea fi un indiciu că mașina a fost implicată destul de recent într-un accident.

Verifică linia geamurilor și a farurilor. Aceste componente ar trebui să fie aliniate perfect, în caz contrar este posibil ca mașina să fi fost reparată incorect după un accident. Examinează starea generală a jantelor și anvelopelor. Anvelopele uzate uniform îți vor indica că sistemul de direcție și suspensie funcționează corect, ceea ce este un semn bun de întreținere.

Interiorul - grijă pentru detalii

Aspectul interior al unui vehicul spune multe despre modul în care a fost îngrijit. Dacă cabina arată bine și miroase plăcut este un semn că fostul proprietar a fost atent cu mașina. Uită-te la tapițerie, dacă aceasta este curată și nu are rupturi sau pete atunci știi că aceasta a fost igienizată des. Acordă atenție și bordului, și verifică dacă toate funcțiile electronice (climatizare, radio, sistem de navigație etc.) funcționează. Un bord care prezintă zgârieturi sau butoane uzate este un indiciu că mașina nu a fost bine îngrijită.

Istoricul mașinii - informații clare despre modul în care vehiculul a fost întreținut

Solicită un raport al vehiculului care se poate obține în baza numărului VIN. Un asemenea raport îți oferă detalii clare cu privire la vechimea mașinii, număr real de kilometri, număr de proprietari anteriori. În baza documentului poți afla dacă mașina care te interesează a fost sau nu implicată în accidente rutiere sau dacă a avut verificările realizate la timp. 

Testul de conducere - cum simți mașina?

Un ultim pas care îți oferă indicii cu privire la starea mașinii este testul de conducere. O mașină bine întreținută se simte bine pe drum, nu produce zgomote neobișnuite și nici vibrații excesive. La volan te poți asigura că mașina accelerează lin, fără întreruperi și că schimbarea vitezelor se face ușor, fără smucituri.

Pe lângă toate aspectele de mai sus, ar trebui să te asiguri că mașina nu are urme de rugină, scurgeri de lichide sau componente ce ți-ar putea produce probleme financiare în viitorul apropiat. O verificare minuțioasă a vehiculului realizată la un service autorizat te-ar putea scuti de neplăceri. 

O mașină bine întreținută este o investiție excelentă și va oferi confort, siguranță și plăcere la volan. Verifică aceste aspecte și asigură-te că vehiculul pe care îl alegi va îndeplini nevoile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase jpg
fericire jpg
horoscop 4 august jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
piure de cartofi freepik jpg
horoscop jpg
petre roman mineriada jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net