Mașini noi vs mașini second hand

Ultima actualizare:

Când vine vorba de cumpărarea unei mașini, aveți o serie de decizii de luat și este un subiect adesea controversat. Nu numai că trebuie să alegeți marca și modelul mașinii, dar va trebui să decideți dacă doriți să cumpărați o mașină nouă sau second hand.

image

O mașină nou-nouță poate avea o garanție mai bună și cea mai recentă tehnologie, dar cu siguranță este mai scumpă decât o mașină rulată și se vă deprecia mai repede. Brand-ul, clasa din care face parte, nivelul de echipare, tipul transmisiei și așa mai departe, sunt factori care influențează prețul unei mașini, fie că este nouă sau rulată.  

Care este diferența dintre cumpărarea unei mașini noi și o mașină second hand? 

  • Prețul de achiziție și costurile de întreținere 

În mod sigur, un autoturism second hand este mai ieftin în comparație cu unul nou nouț iar aceasta diferență îi face pe mulți cumpărători să opteze pentru o mașină la mâna a doua. Totuși, în ceea ce privește o mașină second hand, cu siguranță veți cheltui mai mult pe diverse reparații dar acesta este un aspect care ține cont și de model, vechime, kilometraj sau modul în care a fost întreținută de fostul proprietar.  

  • Garanție 

Avantajul cumpărării unei mașini noi față de o mașină rulată, este că mașinile noi vin cu garanție. Garanția ar trebui să acopere majoritatea problemelor care pot apărea în primii câțiva an, în cazul în care au existat probleme de fabrică. În ceea ce privește un autoturism rulat, acesta va necesita mai multe investiții în reparații și întreținere. 

  • Tehnologie 

Mașinile noi vor avea cea mai recentă tehnologie. O mașină nou, nu doar că oferă cele mai bune soluții de confort dar poate avea și un consum mai scăzut de carburant, economisind sume importante de bani lună de lună. În plus, cea mai nouă tehnologie poate face mai ușoara conectarea smartphone-ului astfel încât să ascultați mai ușor muzica favorită sau să găsiți mai ușor drumul potrivit prin funcțiile GPS de pe telefon. În ceea ce privește o mașină mai veche, s-ar putea să nu beneficiați de anumite funcții, ori pur și simplu pentru că tehnologia respectivă este învechită – navigația de exemplu, poate funcționa mai greu.  

  • Deprecierea 

Este important să înțelegeți că achiziționarea unei mașini nu este o investiție. Mașinile sunt active care se depreciază în timp. Când cumpărați o mașină nouă, aceasta își pierde din valoare imediat ce ați semnat contractul cu reprezentanta. Pe de alta parte, deprecierea în cazul mașinilor second hand este mult mai mică pe măsură ce trece timpul, fiind depășit acel prag de maximă depreciere precum în cazul mașinilor noi. Un autoturism nou suferă cea mai mare depreciere în primii doi ani de când a fost fabricat și vândut către primul client. 

Acestea sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți atunci când sunteți în căutarea unor masini de vanzare. Decizia de a achiziționa un autoturism second hand sau unul nou, trebuie să o luați după ce v-ați analizat nevoile și posibilitățile astfel încât  să puteți face cea mai bună alegere.  

Care este decizia potrivită pentru dumneavoastră? 

Dacă sunteți preocupat de cea mai recentă tehnologie decât de preț, o mașină nouă poate fi alegerea potrivită. De asemenea, dacă vă doriți o mașină cu garanție, o mașină nouă are și mai mult sens.  

Dacă prioritizați un preț scăzut și o valoare bună, cumpărarea unei mașini second hand, este alegerea pe care trebuie să o faceți. 

Indiferent de alegerea pe care o veți face, țineți cont de nevoile și posibilitățile pe care le aveți astfel încât să luați decizia potrivită. La final nu vă rămâne decât să cercetați cu atenție piața în vederea unei decizii optime. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net