Motivul pentru care 7 este considerat un număr norocos

Ultima actualizare:

Pentru mulți oameni, numărul 7 este aducător de noroc. Unii îl percep ca pe un adevărat talisman, iar în culturi este văzut ca un simbol al norocului. Tocmai din acest motiv, statisticile arată că cei mai mulți oameni consideră că numărul 7 este norocos.

image

Săptămâna are șapte zile, curcubeul are șapte culori, sunt șapte note pe scara muzicală. Șapte mări, șapte continente, șapte minuni, iar agentul James Bond are codul 007. Practic, pare că aproape totul se învârte în jurul acestui număr. 

Mai mult, oamenii de știință au descoperit inclusiv că un creier uman poate memora doar până la șapte lucruri deodată. Dacă sunt mai mult de șapte elemente, ele trebuie despărțite în grupuri mai mici pentru a fi reținute.

Chiar și cei pasionați de jocuri de noroc considera că numărul 7 le aduce noroc. O combinație perfectă la multe sloturi este 77777 sau 777 în funcție de jocuri. Aceste combinații aduc câștiguri mari, motiv pentru care sunt râvnite de utilizatori. Iar cifra 7 este prezentă în multe sloturi de succes, un exemplu concret fiind burning hot online. Acesta este un slot clasic creat de compania EGT, care, pe lângă simboluri precum pepenii, prunele, cireșele și lămâile, are ca simboluri și șeptarii norocoși. Este prezent in oferta tututor operatorilor de casino online din Romania.

Având în vedere aceste lucruri, oamenii s-au întrebat dintotdeauna de ce este 7 considerat un număr norocos. Iar psihologul George A Miller a publicat în 1956 o lucrare în care a susținut că este mai mult decât o coincidență că 7 este prezent aproape peste tot în jurul nostru și că are legătură cu faptul că memoria noastră funcționează bine doar când ne amintim cel mult șapte lucruri. 

Un alt studiu realizat în 2008 de Migliore, Novara și Tegolo a demonstrat că cele mai bune informații erau produse de creier atunci când dendritele care primesc stimulare erau șapte. Conform studiului, acesta este modul în care prefera creierul nostru să stocheze datele. Pe de altă parte, alți oameni susțin că este doar o superstiție, așa cum sunt multe altele.

Un sondaj a arătat că oamenii chiar îl consideră norocos și are și legături în religie

La un moment dat, matematicianul Alex Bellos a făcut un sondaj în care peste 44 de mii de oameni au fost întrebați care este numărul pe care îl consideră norocos. Deloc surprinzător, 7 a ieșit pe primul loc. 

Unii oameni au ales numere care le generează amintiri plăcute ori zilele de naștere. În schimb, la polul opus, numerele care se termină în 5 sau 0 au fost cel mai puțin întâlnite. Asta deoarece atunci când te referi la 100 sau 50 de cele mai multe ori aproximezi și nu te referi la un număr specific. 

Iar numărul 7 are un rol important și în religie. În Biblie, Dumnezeu a creat lumea în șase zile și a folosit a șaptea zi pentru a se odihni. Iar numărul șapte este adesea întâlnit în Biblie. 

În plus, atât în islam cât și în iudaism există șapte ceruri. La musulmani, în timpul pelerinajului de la Mecca oamenii se plimbă de șapte ori în jurul Kaaba. De asemenea, șapte este armonia dintre yin și yang. În hinduim există șapte lumi superioare și șapte subterane, iar în budism nou-născutul Buddha face șapte pași.

Un lucru este însă cert: percepția generală este că numărul 7 este norocos, fiind adesea ales de oameni în sondajele realizate pe această temă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
tocana ficat ceapa jpeg
horoscop pexels jpg
cub horoscop iertare png
5 RETETE de salate mega sanatoase pentru pachet Ce sa iei cu tine pentru pranzul de la munca (1) jpg
piure de cartofi freepik jpg
sarmale de post 520105 jpg
horoscop bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net