Prima lună acasă cu bebe: iată la ce trebuie să te aștepți!

Momentul în care ajungi acasă cu bebe din maternitate poate fi cu adevărat copleșitor. Abia atunci îți dai seama cu adevărat că în familia voastră a apărut un nou membru care este 100% dependent de voi. Dacă nu ai informațiile necesare și ajutor, prima lună acasă cu bebe poate fi cu multe nopți nedormite și cu multe gânduri care te fac să te îndoiești de noul rol de părinte.

image

Sfaturile de mai jos te vor ajuta să te pregătești pentru una dintre cele mai frumoase, dar și provocatoare perioade din viața ta - iată la ce să te aștepți în prima lună acasă cu bebe!

Somnul în prima lună de viață poate fi neregulat

În primele săptămânii, bebelușii nu sunt conștienți de ciclul zi-noapte și au un program de somn dezordonat, influențat în mare parte de nevoile de bază, cum ar fi foamea sau disconfortul creat de un scutec murdar sau de colici. Ar fi bine să nu îți faci așteptări prea mari atunci când vine vorba de un program de somn pentru că va mai dura ceva timp până când sistemul circadian al bebelușului se va regla. Din fericire, în majoritatea timpului bebe va dormi și te sfătuim să faci și tu același lucru. Pentru el este o perioadă importantă de adaptare la noul mediul, iar pentru tine cu noul rol de părinte. Petrece cât mai mult timp alături de el, mai ales dacă plănuiești să alăptezi, și cere ajutor cu treburile casnice.

Prima plimbare a bebelușului poate avea loc chiar în prima zi

Există multe mituri sau superstiții care se învârt în jurul unui bebeluș, iar una dintre ele spune că nu ar trebui să scoți nou-născutul afară dacă nu a fost botezat. Specialiștii recomandă și chiar încurajează părinții să scoată bebelușii cât mai mult afară, la plimbare. Așa că, dacă ai deja pregătit căruciorul, puteți ieși la plimbare în noua formulă chiar din prima zi în care ajungeți acasă. Dacă încă nu ai achiziționat un cărucior, găsești pe babymatters.ro o varietate mare de cărucioare 3 în 1 în care îl poți plimba în siguranță pe bebe.

Colicile, perioada cea mai provocatoare pentru părinți

În prima lună a lui bebe s-ar putea să apară și colicile, sub forma unor episoade de plâns incontrolabile. Bebe pare a fi de neconsolat, plânsul apare de regulă în aceeași perioadă a zilei și poate dura chiar și câteva ore și pot fi observate semne de disconfort la nivelul burticii. Într-o astfel de perioadă trebuie să te înarmezi cu multă răbdare pentru că s-ar putea ca nicio metodă de alinare a durerii bebelușului să nu funcționeze. Și cel mai important, nu te învinovăți - nu ai făcut nimic care să cauzeze aceste dureri de burtică. La bază stă de cele mai multe ori un sistem digestiv imatur.

În concluzie, aceste informații te vor ajuta să ai un start mult mai bun cu bebe și să te bucuri de fiecare moment alături de el din prima lună și din toate care vor urma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net