Rezerva, de Prințul Harry: un ”memorial al durerii” scris fără... rezerve

Prințul Harry a făcut istorie cu biografia sa, o carte care poate nu va rămâne în amintirea publicului pentru calitatea scriiturii, însă cu siguranță va rămâne pentru cifrele înregistrate din vânzări. ”Rezerva”, cartea semnată de Prințul Harry, a intrat în Guinness World Records, fiind cel mai rapid vândut volum de non-ficțiune din toate timpurile.

Cartea Prințului Harry
Cartea Prințului Harry

Rezerva Printul Harry este un volum care îți va ajunge la suflet și te va purta dincolo de ușile impozante ale regalității britanice. Povestea Prințului Harry este un memorial al durerii, o carte tratament, scrisă fără rezerve, despre suferința și traumele care îi pot afecta chiar și pe cei ce par de neatins.

Dincolo de controverse, ”Rezerva” – Prințul Harry este un volum care te va intriga și care îți va ridica multe semne de întrebare. De asemenea, vei avea momente în care îți va fi imposibil să nu empatizezi cu copilul Harry, rămas orfan de mamă și abandonat emoțional de tatăl său.

”Tata nu m-a îmbrățișat. Nu se pricepea să-și arate emoțiile în împrejurări normale. Cum să te fi așteptat să o facă în toiul unei asemenea crize. Și, totuși, tata a mai pus mâna o dată pe genunchiul meu și mi-a zis:

- O să fie bine”, descrie acesta momentul în care tatăl său i-a dat vestea morții Prințesei Diana, o clipă ce i-a înghețat sufletul și prezentată fără rezerve.

Totodată, ”Rezerva” – Prințul Harry este o oportunitate de a ”privi” în mintea unuia dintre membrii seniori ai Casei Regale a Marii Britanii. La finalul lecturii, unul dintre gânduri va fi: ”Nu am citit nimic mai sfâșietor în întreaga viață!”, dovada că Harry a ales să-și spună povestea suferinței fără filtre.

Volumul semnat de acesta este o carte ”tratament”, născută din suferință pură și servită lumii ca o lecție. O lecție pe care fiecare cititor în parte o va trăi și o va înțelege în modul propriu, cel mai sigur, lipsit de rezerve, la fel cum a fost scrisă.

Complexitatea traumelor supuse atenției în ”Rezerva” – Prințul Harry este confirmată tocmai prin caracterul comun al suferințelor acestuia: durerea provocată de moartea mamei, abandonul emoțional al tatălui, lipsa afecțiunii, complexul fratelui mai mic etc.

Cartea Prințului Harry / Getty
Cartea Prințului Harry / Getty

Sentimentul de inferioritate și inutilitate este amplu redat în comparațiile cu fratele mai mare, Prințul William: ”Familia mea m-a declarat o nulitate. Rezervă. Nu m-am plâns despre asta, însă nici nu a trebuit să mă gândesc la asta... nimănui nu i-a păsat cu cine am călătorit; Rezerva poate fi înlocuită mereu. Am știut asta, mi-am știut locul, așa că de ce să mă abat de la drumul meu?”

”Niciodată nu m-am întrebat de ce (n.r are William o cameră mai mare și mai bine dotată). Nu mi-a păsat, însă nici nu era nevoie să întreb. Mai mare cu doi ani decât mine, Willy era Moștenitorul, în timp ce eu eram Rezerva. Așa se exprimau mereu Tata, Mama, Bunicul și Bunica referitor la mine”, își plânge Harry durerea într-un alt fragment.

Dacă ți-a trezit interesul, poate a venit momentul să renunți la prejudecăți și să citești o carte cu suflet: ”Rezerva”, de Prințul Harry! Astfel, vei avea oportunitatea de a descoperi omul din spatele titlurilor nobiliare și faptul că fericirea este departe de a fi condiționată de situația materială sau de poziția în societate. Harry îți oferă prilejul de a vedea cum arată o viață în care ai totul din punct de vedere financiar, dar cum acest tot înseamnă, de fapt, nimic, dacă nu ai... iubire!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net