Rutina de îngrijire pentru părul fragil cu tendințe de cădere

Deși căderea părului este un proces normal, care se intensifică odată cu înaintarea în vârstă, tot îți poate afecta încrederea în sine uneori. Este foarte important să știi ce cauzează fragilitatea și căderea acestuia. În consecință, îți poți ajusta rutina de îngrijire și recăpăta încrederea care te face să strălucești. Descoperă mai jos care sunt pașii de urmat pentru a avea un păr fortifiat și vizibil mai sănătos.

Sursa foto: Freepik.com
Sursa foto: Freepik.com

Cauze ale subțierii și căderii părului

Vârsta și genetica sunt principalele cauze. Pe măsură ce îmbătrânim, unii foliculi pot înceta să mai crească, ceea ce face ca linia părului să se retragă și ca acesta să devină mai subțire. De asememnea, părul fragil poate fi o trăsătură de familie, moștenită genetic.

Căderea părului mai poate fi cauzată de stres, schimbări hormonale, pierdere în greutate, recuperarea după anumite boli sau chiar din pricina deficitului de fier din organism. Dacă nu ești sigură de cauză, cel mai indicat este să consulți medicul specialist . Dar pentru început, poți lua în considerare o rutină adecvată de ingrijire impotriva caderii parului.   

Spală părul doar când e nevoie

Cel mai probabil nu ai nevoie să îți speli părul zilnic. Da, părul subțire are tendința de a se îngrășa mai repede, însă a-l spăla prea frecvent poate înrăutăți căderea acestuia. Spălatul prea des elimină din părul tău uleiurile necesare.

La fel de importantă este alegerea șamponului ideal. Părul fragil poate beneficia de un produs  cu formula specială anti-cădere sau de un sampon pentru indesirea parului. Un astfel de șampon crește rezistența firului de păr, oferă mai multă textură, hidratează și, în același timp, reactivează foliculii inactivi.

Folosește întotdeauna balsam

Balsamul hidratează și conferă părului strălucire. Acesta se folosește la fiecare spălare pentru a obține efectele dorite de fortifiere și textură. Aplică-l pe vârfuri și lungimi, dar evită rădăcinile. Descurcă părul cu un pieptăn cu dinți mari și clătește cu apă rece, pentru a închide cuticula și a-i reda strălucirea. Ai grijă însă, o cantitate prea mare de balsam îți va lăsa părul fără volum.

Folosește o mască de păr pentru extra strălucire

Masca folosită o dată pe săptămână și potrivită tipului tău de păr îți va aduce extra beneficii. Dacă tendința de cădere a părului tău este una serioasă, atunci te poți orienta către o mască anticădere, ideală pentru o podoabă capilară mai fortifiată și puternică pe termen lung. Atunci când alegi produse anticădere, asigură-te că acestea conțin ingrediente precum ghimbirul și floarea de colț, care te vor proteja împotriva agresorilor zilnici, având totodată proprietăți antioxidante.

În schimb, dacă dorești mai mult volum și elasticitate, poți opta pentru o mască special concepută care să îți ofere aceste beneficii. O astfel de mască are proprietăți care regenerează, catifelează și uniformizează firul de păr. Pentru un aspect vizibil mai gros și mai plin, este alegerea perfectă.

Apelează la un serum fortifiant

O rutină completă de îngrijire a podoabei capilare, mai ales dacă te confrunți cu probleme precum căderea excesivă a părului, nu este completă doar cu șampon și balsam. Dacă părul tău este fragil, uscat și are tendința de a se rupe ușor, atunci un serum fortifiant îți poate salva podoaba capilară. Serumul se aplică zilnic, pe părul uscat cu prosopul sau complet uscat, și se masează ușor. Serumul acționează și la nivelul scalpului, nu numai al firului de păr, astfel încât întărește fibra capilară de la rădăcină.

Usucă părul natural și coafează ușor

Părul fragil nu se înțelege bine cu căldura degajată de aparatele de styling, așa că cel mai bine este să alegi uscarea naturală a părului mai degrabă decât pe cea cu föhnul. Mai mult decât atât, aparatele de întins și de ondulat părul pot provoca deteriorarea și ruperea acestuia. Pentru a obține un aspect mai bogat al podoabei capilare, încearcă să aplici spray pentru volum la rădăcini. În schimb, dacă vrei să te joci cu texturile atunci când îl coafezi, optează pentru o ceară de păr.

Alege coafuri care nu pun tensiune suplimentară pe părul tău. În special, evită coafuri care solicită scalpul, cum ar fi cozile înalte și foarte strânse, împletiturile sau dread-urile, pentru perioade lungi de timp. O tunsoare în scări este ideală pentru părul subțire, făcându-l să pară mai plin și fiind și simplu de întreținut.

Prin adoptarea acestei rutine de îngrijire atent alese, îți poți revitaliza părul fragil și predispus la cădere, redându-i vitalitatea și strălucirea de altădată. De la șamponul ales până la produsele de styling, fiecare pas te duce mai aproape de un păr mai puternic și plin de volum. Acum că știi cum să alegi atât produsele ideale de îngrijire, cât și coafuri adecvate, ești gata să-ți recapeți încrederea zi de zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net