Tips & tricks rapide pentru amenajarea balconului

Balconul nu este o cameră inutilă sau un spaţiu pe care să îl neglijezi. Acesta poate deveni foarte uşor o cameră de sine stătătoare, funcţională, care să te ajute să economiseşti spaţiu în restul casei şi să desfăşori diverse activităţi.

image

Tips & tricks rapide pentru amenajarea balconului

Dacă ai balcon acasă, însă nu ai dat atenţie amenajării acestuia până acum, iată câteva tips & tricks de care să ţii cont pentru a-l transforma într-un spaţiu cu adevărat util:

Extra spaţiu de depozitare

Spaţiul de depozitare este esenţial în orice tip de locuinţă, indiferent de mărimea ei. Poate fi un studio, un penthouse sau un apartament cu 3 camere, cert este că vei avea nevoie de spaţii pentru a depozita obiecte diverse. Chiar dacă nu ne dăm seama foarte uşor, de-a lungul anilor adunăm o mulţime de obiecte diverse, de la cărţi sau acte şi până la haine, electrocasnice sau accesorii. Toate obiectele dintr-o casă au nevoie de un spaţiu dedicat, de aceea zonele de depozitare sunt atât de importante.

Ei bine, balconul îţi poate fi de folos dacă îţi doreşti extra spaţiu pentru depozitare şi poţi face asta într-un mod foarte cool. Nu este niciodată o idee bună să pui obiecte pe balcon pur şi simplu, pe jos sau pe pervaz. Mai degrabă, foloseşte dulapuri, etajere, biblioteci sau alte corpuri de mobilier, pe care să le amplasezi pe balcon.

Poţi crea spaţii de depozitare minunate pa balcon şi să te bucuri de o cameră frumos amenajata, cu dulapuri, rafturi, comode sau alte piese de mobilier. Desigur, este o idee bună să păstrezi loc şi pentru o măsuţă mică cu două scaune, în acest fel vei putea şi să savurezi un pahar de vin pe balcon.

Un loc perfect pentru birou

Fie că lucrezi de acasă, lucrezi hybrid sau pur şi simplu ai diverse proiecte personale, un spaţiu de birou în casă nu este niciodată o idee proastă. Dacă ai un apartament mai mic sau nu vrei să dedici spaţiul unei camere pentru a o transforma în balcon, poţi să amenajezi o zonă de lucru în balcon.

Nu ai nevoie de foarte multe piese de mobilier pentru a amenaja balconul pe post de birou. Câteva rafturi, etajere sau o bibliotecă, un birou şi un scaun confortabil sunt suficiente pentru a lucra confortabil.

Desigur, trebuie să ai un balcon închis şi foarte bine izolat pentru a lucra pe tot parcursul anului. Pe perioada verii, poţi folosi un răcitor dacă nu ai un aparat de aer condiţionat în apropiere, iar pe parcursul iernii, o aerotermă te poate ajuta să încălzeşti rapid balconul.

Zona de lectură sau filme

Poate îţi place să te relaxezi cu o carte bună şi un pahar de vin sau de gin după o zi lungă de muncă sau să urmăreşti serialul tău preferat. Dacă vrei un spaţiu special dedicat relaxării, pe lângă dormitor sau living, atunci poţi amenaja un mic colţişor de relax în balcon. Ai nevoie de mobilier confortabil şi de un televizor. De asemenea, sursele de lumină contează şi ele, mai ales dacă vrei să citeşti seară sau dacă îţi place lumina ambientala atunci când urmăreşti un film.

Întâlniri cu prietenii într-un cadru intim

Balconul poate fi locul perfect pentru a te strânge cu prietenii, mai ales pe timpul verii. Vei avea nevoie de mobilier confortabil, de preferat cânepele sau un mix între o canapea şi scaune, dar şi de o măsuţă. Îţi poţi surprinde prietenii cu o băutură fină şi câteva gustări pe balcon, mai ales dacă bucătăria sau living-ul nu sunt amenajate potrivit pentru a primi musafiri. Poţi opta pentru băuturi precum rom, vodka, brandy sau vin. Dacă alegi vinul, alege sortimente populare, care să fie pe placul tuturor, precum vinul rose sec.

Balconul poate fi o încăpere versatilă dacă alegi să o amenajezi cu grijă, în funcţie de nevoile tale. Poţi amenaja un birou, o zonă de dining sau chiar un dressing pe balcon. Foloseşte-ţi creativitatea pentru a da viaţa acestei încăperi, indiferent de modul în care alegi să o mobilezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
luna albastra adobestock jpg
dulceata de gogonele jpg
suc de struguri_must_shutterstock 2226633225 jpg
cub horoscop 2 gif
ostropel de pui 580x400 jpeg
top lichide pentru unghii cleaner unghii degresant unghii i acetona jpg
scalpului 1536x1024 jpg
KV Hanul Boieresc Summer24 final 3RO png
image
actualitate.net
image
actualitate.net