Top 3 beneficii în instalarea automatelor de reciclare a ambalajelor dacă ai un magazin

Sistemul de Garanție Returnare, pe scurt SGR, este una dintre cele mai bune măsuri luate de autorități pentru a încuraja populația să recicleze materialele de plastic, care până nu demult erau aruncate peste tot.

Reciclare / Sursa foto: Shutterstock.com
Reciclare / Sursa foto: Shutterstock.com

Până în acest moment, marile lanțuri de supermarketuri și hipermarketuri sunt cele care au instalat automate de reciclare, însă dacă ai un magazin de cartier și dorești să implementezi sistemul SGR, vei avea mai multe beneficii. Aici regăsești menționate  3 dintre ele.

Ce avantaje vei avea dacă implementezi sistemul SGR pentru un magazin alimentar mai mic 

1. Vei atrage mai mulți clienți

Probabil că ai auzit sau ai văzut la știri cum o mulțime de persoane colectează ambalaje reciclabile pe care le duc la automatele de reciclat. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că acei oameni sunt „răsplătiți’’ pentru efortul lor, fie prin cupoane de reducere, fie prin returnarea garanției pe deșeurilor colectate.

Instalarea unui astfel de automat poate fi o idee excelentă pentru magazinul tău, atrăgând și fidelizând clienții preocupați de reciclare sau care doresc o soluție locală pentru colectarea ambalajelor, evitând astfel deplasarea în alte zone ale orașului. Mai mult, poți alege și felul în care aceștia își pot recupera garanția pentru produsele vândute sub sigla SGR.

2. Îți va fi mai ușor să respecți legislația în materie de protecție a mediului

Ca operator economic, deja știi că ai anumite obligații în ceea ce privește colectarea deșeurilor. Astfel, prin implementarea sistemului SGR, vei contribui în mod activ la respectarea legislației în materie.

Pe lângă acestea, există și alte reglementări specifice pe care trebuie să le cunoști și de care să ții cont. Pentru cele care nu intră sub incidența sistemului SGR, poți folosi servicii specializate de transfer de responsabilitate pentru deșeuri, astfel încât sa operezi în legalitate. Un astfel de serviciu este oferit de Eco Synergy pentru ca tu să te poți concentra pe aspectele practice ale firmei tale.

3. Vei contribui în mod activ la protecția mediului înconjurător

Dacă ești conștient de schimbările climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, știi deja că poluarea este unul dintre factorii care le-au provocat. Ca antreprenor, prin participarea la Sistemul de Garanție Returnare, poți contribui activ la încetinirea efectelor acesteia asupra mediului înconjurător.

Instalarea automatelor de colectare a deșeurilor reciclabile va facilita crearea unei comunități coezive în cartierul unde se află magazinul. Astfel, vei începe să contribui în mod constant și sigur la un mediu mai curat pentru toți cei apropiați.

În concluzie, sistemul SGR poate fi implementat și la scară redusă, de exemplu de către magazine mai mici. Dacă ai o astfel de afacere, nu doar că vei contribui la un mediu înconjurător mai curat, ci vei putea atrage și fideliza mai mulți clienți, acestea fiind doar câteva dintre beneficiile instalării aparatelor de reciclat deș

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
1 paste cu rosii jpg jpeg
zodii meteoriti png
castraveti in saramura jpeg
zodii pixabay jpg
horoscop jpeg
calcaie jpg
2 masti de fata cu bicarbonat jpg jpeg
zodii in iubire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net