Diagnostic modern și tratament minim invaziv pentru cancerul de prostată

Cancerul de prostat─â este pe locul al doilea ├«ntre cauzele de deces prin cancer la b─ârba╚Ťii din Rom├ónia, dup─â cancerul pulmonar.

image

Patologia oncologic─â a prostatei se dezvolt─â lent, adesea asimptomatic, iar diagnosticul se bazeaz─â pe anamneza minu╚Ťioas─â, examenul clinic complet ╚Öi a investiga╚Ťilor clinice ╚Öi paraclinice de specialitate, de importan╚Ť─â major─â ├«n conturarea diagnosticului fiind dozarea antigenului specific prostatic ╚Öi examenul RMN multiparametric de prostat─â.

Standardul de aur pentru diagnosticul cancerului de prostat─â este punc╚Ťia biopsie prostatic─â, realizat─â modern ╚Öi foarte precis prin biopsie de fuziune ╚Ťintit─â, iar tratamentul ulterior depinde de mai mul╚Ťi factori, precum gradul de dezvoltare a tumorii, r─âsp├óndirea loco-regional─â ╚Öi la distan╚Ť─â ╚Öi starea general─â de s─ân─âtate a pacientului, precum ╚Öi de poten╚Ťialele beneficii sau efecte secundare ale tratamentului.

├Än ceea ce prive╚Öte tratamentul chirurgical ├«n cancerul de prostat─â, pentru cazuri atent selec╚Ťionate, de prim─â inten╚Ťie se recomand─â prostatectomia prin chirurgia urologic─â robotic─â, adic─â ├«ndep─ârtarea chirurgical─â a prostatei, par╚Ťial sau ├«n ├«ntregime, cu ajutorul unui sistemul chirurgical robotic foarte avansat.

Chirurgia robotic─â este v├órful tehnologic atins ├«n prezent de chirurgia minim invaziv─â. Prin abordul robotic, chirurgul poate efectua disec╚Ťii laborioase, de maxim─â fine╚Ťe. Prin utilizarea chirurgiei robotice se poate ajunge ├«n locuri greu accesibile, p─âstr├ónd astfel c├ót mai mult ╚Ťesut s─ân─âtos, cu menajarea structurilor nervoase ╚Öi vasculare din jur. Chirurgia robotic─â permite o acurate╚Ťe de excep╚Ťie a actului operator, cu prognostic foarte bun ╚Öi complica╚Ťii reduse, cu impact semnificativ asupra vie╚Ťii pacientului.

Pentru pacient, chirurgia robotic─â ├«nseamn─â o spitalizare redus─â, mai pu╚Ťine complica╚Ťii, durere ╚Öi s├óngerare reduse, recuperare rapid─â, cicatrici mai mici ╚Öi mai pu╚Ťin vizibile ╚Öi o siguran╚Ť─â sporit─â printr-o mai bun─â acurate╚Ťe a actului chirurgical.

La SANADOR pacien╚Ťii au acces la toat─â gama de investiga╚Ťii de ultim─â genera╚Ťie ├«n vederea stabilirii diagnosticului de certitudine. Pentru stabilirea diagnosticului de certitudine ├«n cancerul de prostat─â, la Spitalul Clinic SANADOR se realizeaz─â biopsii de fuziune, printr-o tehnic─â modern─â, cu ajutorul ecografului ultraperformant bk3000. Acesta este dotat cu un software ce permite fuzionarea imaginii ecografice cu imaginile de la RMN prostatic multiparametric ob╚Ťinute anterior, astfel cresc├ónd acurate╚Ťea ╚Öi precizia punc╚Ťiilor ├«n cazul tumorilor prostatice de dimensiuni reduse.

├Än cazurile de cancer de prostat─â localizat, la Spitalul Clinic SANADOR se realizeaz─â interven╚Ťii chirurgicale urologice de ├«nalt─â complexitate cu ajutorul sistemului chirurgical robotic da Vinci Xi, de c─âtre o echip─â chirurgical─â foarte experimentat─â, condus─â de Conf. Dr. Constantin G├«ngu, medic primar urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologic─â Oncologic─â ╚Öi Reconstructiv─â la Spitalul Clinic SANADOR.

Pentru cazurile de cancer de prostat─â ├«n care este indicat tratamentul multimodal, Centrul Oncologic SANADOR asigur─â acces la cele mai moderne modalit─â╚Ťi terapeutice (chimioterapie, hormonoterapie, radioterapie extern─â, brahiterapie), dar ╚Öi stabilirea planului terapeutic personalizat, pe baza recomand─ârilor formulate de comisia oncologic─â multidisciplinar─â (Tumor Board).

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á

Shakira ┼či Pique FOTO EPA-EFE
cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
image jpeg
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY
7dk28ju7dQSbDtVJazOYDjc6UwLYbuuqW uSDgTl9Oq9o6KBkEqax4sEGHNYtsO7rYOIB1kscU5M5sZLBkKepARmXjhHiuQ9yo 5tmivtJ nCglmiv9zk0bjGh2R ZCIgywT4  uHIm86Vsc2asOFcE
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com