Diagnostic modern și tratament minim invaziv pentru cancerul de prostată

Ultima actualizare:

Cancerul de prostată este pe locul al doilea între cauzele de deces prin cancer la bărbații din România, după cancerul pulmonar.

image

Patologia oncologică a prostatei se dezvoltă lent, adesea asimptomatic, iar diagnosticul se bazează pe anamneza minuțioasă, examenul clinic complet și a investigaților clinice și paraclinice de specialitate, de importanță majoră în conturarea diagnosticului fiind dozarea antigenului specific prostatic și examenul RMN multiparametric de prostată.

Standardul de aur pentru diagnosticul cancerului de prostată este puncția biopsie prostatică, realizată modern și foarte precis prin biopsie de fuziune țintită, iar tratamentul ulterior depinde de mai mulți factori, precum gradul de dezvoltare a tumorii, răspândirea loco-regională și la distanță și starea generală de sănătate a pacientului, precum și de potențialele beneficii sau efecte secundare ale tratamentului.

În ceea ce privește tratamentul chirurgical în cancerul de prostată, pentru cazuri atent selecționate, de primă intenție se recomandă prostatectomia prin chirurgia urologică robotică, adică îndepărtarea chirurgicală a prostatei, parțial sau în întregime, cu ajutorul unui sistemul chirurgical robotic foarte avansat.

Chirurgia robotică este vârful tehnologic atins în prezent de chirurgia minim invazivă. Prin abordul robotic, chirurgul poate efectua disecții laborioase, de maximă finețe. Prin utilizarea chirurgiei robotice se poate ajunge în locuri greu accesibile, păstrând astfel cât mai mult țesut sănătos, cu menajarea structurilor nervoase și vasculare din jur. Chirurgia robotică permite o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic foarte bun și complicații reduse, cu impact semnificativ asupra vieții pacientului.

Pentru pacient, chirurgia robotică înseamnă o spitalizare redusă, mai puține complicații, durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile și o siguranță sporită printr-o mai bună acuratețe a actului chirurgical.

La SANADOR pacienții au acces la toată gama de investigații de ultimă generație în vederea stabilirii diagnosticului de certitudine. Pentru stabilirea diagnosticului de certitudine în cancerul de prostată, la Spitalul Clinic SANADOR se realizează biopsii de fuziune, printr-o tehnică modernă, cu ajutorul ecografului ultraperformant bk3000. Acesta este dotat cu un software ce permite fuzionarea imaginii ecografice cu imaginile de la RMN prostatic multiparametric obținute anterior, astfel crescând acuratețea și precizia puncțiilor în cazul tumorilor prostatice de dimensiuni reduse.

În cazurile de cancer de prostată localizat, la Spitalul Clinic SANADOR se realizează intervenții chirurgicale urologice de înaltă complexitate cu ajutorul sistemului chirurgical robotic da Vinci Xi, de către o echipă chirurgicală foarte experimentată, condusă de Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR.

Pentru cazurile de cancer de prostată în care este indicat tratamentul multimodal, Centrul Oncologic SANADOR asigură acces la cele mai moderne modalități terapeutice (chimioterapie, hormonoterapie, radioterapie externă, brahiterapie), dar și stabilirea planului terapeutic personalizat, pe baza recomandărilor formulate de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
peste pixabay jpg
sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net