Vrei să afli mai multe despre domeniul auto? Iată câteva detalii pe care orice șofer trebuie să le cunoască despre bateria mașinii!

Dac─â p├ón─â acum nu ai ├«nv─â╚Ťat lucruri tehnice legate de autoturisme, niciodat─â nu e prea t├órziu s─â faci asta!

image
Surs─â foto: Pixabay.com

Dac─â te-ai hot─âr├ót c─â vrei s─â acumulezi mai multe cuno╚Ötin╚Ťe ├«n domeniu pentru a ╚Öti cum s─â gestionezi anumite situa╚Ťii ce ar putea interveni, atunci ai ajuns exact unde trebuia! Acest articol ╚Ťi-a preg─âtit c├óteva am─ânunte legate despre o component─â important─â a ma╚Öinii, adic─â bateria acesteia, pe care nu vrei s─â le ratezi! Cite╚Öte-l ├«n continuare pentru a afla despre ce e vorba ╚Öi nu vei regreta!

Iată câteva lucruri de bază despre bateria auto pe care trebuie să le știi

┬Ě       ├Än primul r├ónd, trebuie s─â ╚Ötii c─â bateria auto este elementul care ÔÇ×╚Ťine ├«n via╚Ť─âÔÇŁ motorul ma╚Öinii tale, a╚Öadar, trebuie s─â te asiguri ├«ntotdeauna c─â aceasta se afl─â ├«ntr-o stare bun─â pentru a nu ├«nt├ómpina incidente nepl─âcute, cum ar fi s─â se opreasc─â atunci c├ónd e╚Öti la drum lung sau te gr─âbe╚Öti. Totodat─â, este necesar s─â o ├«ntre╚Ťii corespunz─âtor pentru a-i prelungi durata de via╚Ť─â pe c├ót posibil, maximul fiind unde ├«ntre 6 ╚Öi 7 ani.

┬Ě       Scopul bateriei este de a stoca energia produs─â pentru a face motorul termic s─â func╚Ťioneze, iar ├«n momentul ├«n care acesta este oprit, bateria ├«ncarc─â consumatorii electrici. De asemenea, ea func╚Ťioneaz─â numai pe baza curentului electric ce poate proveni fie de la un alternator al unei alte ma╚Öini, fie de la un generator sau redresor. Ai grij─â ca atunci c├ónd opre╚Öti motorul pe parcursul nop╚Ťii sau chiar ziua pentru mai multe ore, dar ├«n special pe perioade de c├óteva zile ori mai mult, s─â opre╚Öti consumatorii electrici, cum ar fi luminile din interior-exterior sau casetofonul. Acest lucru este necesar, deoarece sunt ╚Öanse foarte mari s─â consta╚Ťi c─â ai r─âmas f─âr─â baterie ├«n momentul ├«n care vei vrea s─â porne╚Öti motorul pentru a pleca undeva cu ma╚Öina ╚Öi s─â trebuiasc─â s─â suni un prieten s─â-╚Ťi dea curent.

┬Ě       De men╚Ťionat este faptul c─â nu e recomandat s─â schimbi singur bateria ma╚Öinii, mai ales ├«n situa╚Ťia ├«n care e╚Öti ├«ncep─âtor ╚Öi nu ia foarte multe cuno╚Ötin╚Ťe ├«n domeniu, ci s─â apelezi la un mecanic auto profesionist pentru a face treaba ca la carte ╚Öi a fi sigur c─â nu strici nimic la ea. Dac─â e╚Öti, totu╚Öi, ├«n c─âutarea unei noi baterii auto, po╚Ťi apela la cei de la Sorgeti.ro, deoarece au afi╚Öate pe site numeroase modele din care ├«l po╚Ťi selecta pe cel potrivit nevoilor tale.

┬Ě       Alt lucru de ╚Ťinut minte este c─â ├«n cazul ma╚Öinilor utilizate ├«n cea mai mare parte a timpului doar pe distan╚Ťe mici, ╚Öansele ca bateria s─â se uzeze mai repede sunt mai mari, deoarece aceasta nu are timp s─â se ├«ncarce suficient. Nu ├«n ultimul r├ónd, ╚Ťine cont de faptul c─â atunci c├ónd opre╚Öti ├«ntr-un loc pre╚Ť de doar c├óteva minute, nu are rost s─â ├«nchizi motorul ma╚Öinii cu g├óndul c─â vei economisi combustibil, pentru c─â, ├«n timp, se va deteriora.

A╚Öadar, acestea sunt doar c├óteva lucruri fundamentale despre baterie pe care orice ╚Öofer auto trebuie s─â le cunoasc─â, iar ├«n cazul ├«n care dore╚Öti s─â descoperi mai multe, f─â un mic research ╚Öi vei ob╚Ťine toate informa╚Ťiile de care ai nevoie!

  Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg