Vrei să afli mai multe despre domeniul auto? Iată câteva detalii pe care orice șofer trebuie să le cunoască despre bateria mașinii!

Dacă până acum nu ai învățat lucruri tehnice legate de autoturisme, niciodată nu e prea târziu să faci asta!

Sursă foto: Pixabay.com
Sursă foto: Pixabay.com

Dacă te-ai hotărât că vrei să acumulezi mai multe cunoștințe în domeniu pentru a ști cum să gestionezi anumite situații ce ar putea interveni, atunci ai ajuns exact unde trebuia! Acest articol ți-a pregătit câteva amănunte legate despre o componentă importantă a mașinii, adică bateria acesteia, pe care nu vrei să le ratezi! Citește-l în continuare pentru a afla despre ce e vorba și nu vei regreta!

Iată câteva lucruri de bază despre bateria auto pe care trebuie să le știi

·       În primul rând, trebuie să știi că bateria auto este elementul care „ține în viață” motorul mașinii tale, așadar, trebuie să te asiguri întotdeauna că aceasta se află într-o stare bună pentru a nu întâmpina incidente neplăcute, cum ar fi să se oprească atunci când ești la drum lung sau te grăbești. Totodată, este necesar să o întreții corespunzător pentru a-i prelungi durata de viață pe cât posibil, maximul fiind unde între 6 și 7 ani.

·       Scopul bateriei este de a stoca energia produsă pentru a face motorul termic să funcționeze, iar în momentul în care acesta este oprit, bateria încarcă consumatorii electrici. De asemenea, ea funcționează numai pe baza curentului electric ce poate proveni fie de la un alternator al unei alte mașini, fie de la un generator sau redresor. Ai grijă ca atunci când oprești motorul pe parcursul nopții sau chiar ziua pentru mai multe ore, dar în special pe perioade de câteva zile ori mai mult, să oprești consumatorii electrici, cum ar fi luminile din interior-exterior sau casetofonul. Acest lucru este necesar, deoarece sunt șanse foarte mari să constați că ai rămas fără baterie în momentul în care vei vrea să pornești motorul pentru a pleca undeva cu mașina și să trebuiască să suni un prieten să-ți dea curent.

·       De menționat este faptul că nu e recomandat să schimbi singur bateria mașinii, mai ales în situația în care ești începător și nu ia foarte multe cunoștințe în domeniu, ci să apelezi la un mecanic auto profesionist pentru a face treaba ca la carte și a fi sigur că nu strici nimic la ea. Dacă ești, totuși, în căutarea unei noi baterii auto, poți apela la cei de la Sorgeti.ro, deoarece au afișate pe site numeroase modele din care îl poți selecta pe cel potrivit nevoilor tale.

·       Alt lucru de ținut minte este că în cazul mașinilor utilizate în cea mai mare parte a timpului doar pe distanțe mici, șansele ca bateria să se uzeze mai repede sunt mai mari, deoarece aceasta nu are timp să se încarce suficient. Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că atunci când oprești într-un loc preț de doar câteva minute, nu are rost să închizi motorul mașinii cu gândul că vei economisi combustibil, pentru că, în timp, se va deteriora.

Așadar, acestea sunt doar câteva lucruri fundamentale despre baterie pe care orice șofer auto trebuie să le cunoască, iar în cazul în care dorești să descoperi mai multe, fă un mic research și vei obține toate informațiile de care ai nevoie!

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net