Ce flori sunt rezistente în sezonul rece. Uite cum să le îngrijești

O grădină poate fi spectaculoasă chiar şi în anotimpurile reci. Dacă te afli printe iubitorii de plante, uite care sunt cele mai rezistente la temperaturi scăzute şi cum să le îngrijeşti. 

image

Bujorul 

Planta este rezistentă pentru a supravieţui iernilor lungi şi friguroase. Trebuie să tunzi mereu frunzele moarte, pentru ca noul frunziş din primăvară să nu crească printre cele vechi. Bujorul chinezesc (Paeonia lactiflora) este o plantă perenă, cu frunze şi flori mari, ce înfloresc la începutul verii, având o culoare lila/violet. Poate ajunge la o înălţime de 0,5-1 metru. 

Echinacea 

Chiar dacă nu îşi păstrează culoarea la temperaturi de îngheţ, majoritatea soiurilor de echinacea rezistă şi cât e vremea rece. Totuşi, sunt unii dintre hibrizii moderni care nu tolerează temperaturile scăzute, de aceea trebuie să verifici eticheta înainte de a-i cumpăra. 

Narcisa 

Planta este văzută, de obicei, ca unul dintre primele semne ale primăverii, dar nu-ţi face griji cu privire la temperaturile scăzute, pentru că poate face faţă.

Viola sau panseluţa

Dimineţile reci te vor încânta atunci când vei vedea frumoasele flori. În climatele blânde, vor rezista toată iarna. Chiar dacă sunt plante anuale, se pot auto-sămânţa. 

Iasomia de iarnă 

„Jasminum nudiflorum” este un arbust subţire, de foioase, originar din China. Are flori galbene, pe ramurile arcuite, la sfârşitul iernii. Nu are un parfum ca alte tipuri de iasomie, dar oferă o strălucire aparte în peisajul de iarnă. 

Irisul 

Originar din nordul Turciei şi Rusia, irisul siberian sau stânjenelul sălbatic rezistă foarte bine şi atunci când temperaturile scad sub 00C. Spre deosebire de alte soiuri de iris, cel algerian înfloreşte iarna până la începutul primăverii. Florile sale delicate şi parfumate, de culoare argintiu-violet, pot deveni o privelişte minunată în sezonul rece. De altfel, irisul algerian este originar din Grecia, Turcia, Siria de Vest şi Tunisia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net