Cum să trăiești mai mult și mai sănătos! Trei activități pe care le recomandă specialiștii

Îți prezentăm trei activități pe care specialiștii le recomandă ca să-ți crești șansele la o viață mai îndelungată și mai sănătoasă. Totul e mult mai simplu decât ai fi crezut.

Cum să trăiești mai mult și mai sănătos
Cum să trăiești mai mult și mai sănătos

Știm cu toții că mișcarea este cheia unei vieți mai bune din punct de vedere fizic, însă părerile au fost mereu împărțite legat de eficiența fiecărui sport în parte.

Aceste activități au fost testate și cercetate de specialiști, astfel încât au o rată de succes dovedită statistic.

Ideea principală este să te pui în mișcare. Chiar dacă alegi alergatul, ture de înot, tenis, ciclismul, sporturile cu rachetă sau chiar și plimbatul.

Sigur te interesează: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

Toate aceste activități par să crească probabilitata unei vieți mai lungi, reducând, totodată, șansele morților provocate de probleme cardiovasculare sau cancer, conform unui studiu publicat săptămâna aceasta în jurnalul JAMA Network Open.

Studiul de la Insistutul Național de Cancer a adunat date de la mai mult de 272.000 de oameni cu vârste cuprinse între 59 și 82 de ani. Participanții au completat chestionare legate de activitățile lor de destindere pentru un studiu asupra vieții și dietei pensionarilor americani, din cadrul Institutului Național de Sănătate.

Activități de tip aerobic te ajută să trăiești mai mult și mai sănătos

Instrucțiunile de activitate fizică din SUA recomandă ca adulții americani să facă între 2,5 și 5 ore de activități aerobice de intensitate medie sau între 1,25 și 2,5 ore de activități aerobice de intensitate crescută săptămânal.

Studiile arată că respectarea acestor norme de activitate aerobică săptămânală este asociată cu o rată de risc de moarte din orice cauză, mai mică cu 13% decât în cazul celor care nu o fac deloc.

Activități pe care specialiștii le recomandă: sporturile cu rachetă

Acest tip de sporturi a dat roade în ceea ce ține de bolile cardiovasculare. S-a observat o reducere de 27% a riscului de morte cauzată de boli ale inimii și o reducere de 16% a riscului de moarte timpurie.

Află care este: Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

Alergatul sau plimbările te ajută să trăiești mai mult și mai sănătos

Alergatul are cea mai mare rată de reducere a riscului de cancer, anume 19%. De asemenea reduce riscul de moarte timpurie cu 15%.

Studiile confirmă că plimbările sunt pe locul 3 în topul activităților care reduc riscul unui deces timpuriu, după alergat și sporturile cu rachetă.

„Participarea în oricare dintre activități a fost asociată cu o rată mai mică a mortalității, comparativ cu persoanele care nu iau parte la nicio activitate, inclusiv cele de intensitate moderată”, spune autorul studiului, Eleanor Watts, bursier postdoctoral în epidemiologie al Institutului Național de Cancer, parte a Instituțiilor Naționale de Sănătate.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net