Când e bine să faci sport: dimineața sau seara?

În special vara, interesul pentru sport este mai mare, multe persoane dorind să obțină o siluetă cât mai frumoasă. Însă, conform noilor studii, este bine să ții cont și de momentul zilei în care faci antrenamentul. Dimineața sau seara? Aceasta e întrebarea la care cercetătorii au aflat răspunsul potrivit.  

exercitii fizice acasa jpg jpeg

Studiul a durat 12 săptămâni și au participat 56 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, scrie cnet.com. În această perioadă, participanții au urmat o dietă strictă și s-au antrenat zilnic, timp de două ore, făcând exerciții de rezistență, întinderi  și antrenamente de anduranță. Atât bărbații, cât și femeile au făcut aceleași exerciții, sub îndrumarea profesioniștilor în fitness. Participanții din grupul de dimineață s-au antrenat între orele 6:30 și 8:30, iar grupul de seară între orele 18:00 și 20:00.

Ce s-a descoperit

Femeile care au făcut sport dimineață au slăbit mai repede decât cele care au făcut exerciții fizice seară. De asemenea, ele și-au îmbunătățit tensiunea arterială. Cele care s-au antrenat seara au avut o stare de spirit mai bună, precum și forță și rezistență în partea superioară a corpului.

În ceea ce îi privește pe bărbați, cei care s-au antrenat seara au putut observa o îmbunătățire a tensiunii arteriale și a nivelului de stres. De asemenea, aceștia au slăbit mai mult în comparație cu grupul care s-a antrenat dimineața. Potrivit cercetătorilor, corpul și inima bărbaților sunt mai bine pregătite pentru exercițiile de seară, decât cele de dimineață, datorită factorilor metabolici. 

Ce avantaje are mişcarea de dimineaţă

  • Mai mult timp pentru cei dragi. Dacă de regulă eşti ocupat după-amiaza şi seara, poţi merge dimineaţa la alergat sau la sală, pentru o oră, între orele 6-8 a.m. Făcând sport la începutul zilei, seara vei avea mai mult timp pentru familie şi prieteni.
  • Ai aparatele libere. Sălile de fitness sunt mai pline după-amiaza, iar dacă te duci dimineaţa nu vei mai sta să aştepţi la aparatele preferate.
  • Nu mai ai stresul hainelor de antrenament. Dacă faci antrenamentul dimineața, poți pleca liniștit apoi la serviciu. Dacă ai practica sport seara, ar trebui să ai tot timpul după tine echipamentul sportiv şi să pierzi timp să pui pe tine hainele adecvate mişcării.
  • Ai poftă de mâncare. După ora de exerciţii fizice efectuate dimineaţa ţi se va face foame şi nu vei mai sări peste micul dejun. Mai mult, sportul regulat te face să bei multă apă, ceea ce e un obicei sănătos.
  • Dormi mai bine. Faptul că te trezeşti devreme ajută ca seara să te culci la ore rezonabile. Specialiştii spun că cel mai bun somn este între orele 22.00 - 00.00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net