Primăvara aceasta reaprinde pasiunea în cuplu și reconectează-te cu partenerul

Primăvara este anotimpul care marchează noi începuturi și care ne scoate din amorțeala zilelor reci și monotone. Este de asemenea un moment ideal pentru a-ți ,,reîmprospăta" relația cu partenerul și de a reaprinde pasiunea în cuplu. Ieși din rutină reconectează-te cu celălalt tău urmând câteva sfaturi.

Primăvara aceasta reaprinde pasiunea în cuplu (sursa foto pexels.com)
Primăvara aceasta reaprinde pasiunea în cuplu (sursa foto pexels.com)

Pe măsură ce relația se maturizează, acel efort de a menține o conexiune specială se poate diminua treptat, iar pasiunea pe care ai simțit-o la început se poate diminua. Traiul în doi poate deveni monoton, iar entuziasmul aproape inexistent. Majoritatea cuplurilor se încadrează într-o zonă de confort și în rutine tipice cu partenerul lor. Deși acest lucru oferă sentimente de siguranță și securitate în relație, poate reduce entuziasmul, spontaneitatea și mai ales acea scânteie pe care ați simțit-o la un moment dat. Chiar dacă nu mai sunteți la începutul relației, asta nu înseamnă că s-a sfârșit și cu romantismul.

Asumă-ți responsabilitatea față de partener și comunică problemele existente

Dezacordurile într-o relație sunt normale. Adesea, disensiunile sau certurile nu se manifestă la începutul relației, însă odată cu trecerea timpului pot apărea probleme de comunicare sau sentimente de negativitate față de partenerul tău.

Citește și Nu trebuie să vă plictisiți chiar dacă stați acasă! Cinci filme de văzut în cuplu

Acordă-ți timp pentru a reflecta ce anume te deranjează, nu-ți fie teamă să-ți conștientizezi nevoile și să-ți recunoști vina, dacă este cazul. Ai putea să scrii ceea simți într-un jurnal. După ce ți-ai organizat gândurile, comunică cu partenerului tău și spune-i ceea ce simți. Sunt mari șanse ca și el să simtă nevoia să-și deschidă sufletul față de tine. Arată-ți empatia față de partener și folosește sintagme precum „eu mă simt...când tu...” sau „mi-aş dori să…”, în loc de ,,e vina ta".

Acest tip de comunicare sinceră îți va permite să te concentrezi cu adevărat pe reconstruirea iubirii și a conexiunii.

Petreceți constant timp singuri împreună 

Este dificil să găsești un echilibru între relație și celelalte responsabilități, mai ales atunci când serviciul sau îngrijirea copiilor vă ocupă o mare parte din timp. Nu trebuie să ignorați faptul că este de asemenea important să petreceți momente unul în compania celuilalt.

Timpul dedicat partenerului este într-adevăr cheia pentru a menține o conexiune puternică. Planificarea unor întâlniri în care să luați masa împreună, să mergeți la cinema, sau să faceți o plimbare în aer liber. Aceste momente constituie ocazia perfectă de a comunica și a vă exprima afecțiunea și aprecierea față de partener.

Manifestați-vă aprecierea față de partener

De obicei, la începutul relației, cuplurile acordă o atenție deosebită validării și susținerii celuilalt, însă în timp, partenerii tind să nu-și mai exprime aprecierea în cuplu, fapt care generează sentimente de disatisfacție. 

Citește și Ce greșești în relație, în funcție de zodia ta! Berbecii și Leii, în pericol să își piardă partenerii dacă nu se schimbă

Nu ezita să faci complimente cu voce tare. Dacă simți să-ți manifești aprecierea față de partener, nu ține aceste gânduri pentru tine, ci exprimă-le, spune-i că îți plac acțiunile sau gesturile lui, chia dacă este vorba de lucruri mici, cum ar fi treburile casnice. 

Un alt mod de a-ți arăta aprecierea față de partener este prin a acordare atenție hobby-urilor sale și să încerci te implici alături de el într-o astfel de activitate. Spre exemplu dacă este pasionat de drumeții, poți organiza o mică ieșire în doi la munte.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net