Nu poate exista iubire acolo unde există agresivitate. Este doar un ataşament disperat de partener

4 decembrie 2021
article img
Orice legatură care te afectează din punct de vedere psihic, emoţional sau fizic este o relaţie nepotrivităfoto: shutterstock

Nu poate exista iubire acolo unde există agresivitate. Nu există sentimente dacă nu există echilibru emoţional şi capacitatea de a comunica despre ceea ce simţim, ceea ce dorim. Există în aceste cazuri numai un atasament disperat de partenerul de viaţă, care crează relaţii distructive.

Orice legatură care te afectează din punct de vedere psihic, emoţional sau fizic este o relaţie nepotrivită

Comportamentul agresiv este de mai multe tipuri şi toate indică semnele de avertizare ale unei relaţii periculoase. Atât abuzul psihic, cât şi cel emoţional sunt subiecte delicate pentru o femeie. Tot aici se încadrează şi abuzul sexual. Chiar dacă eşti căsătorită sau necăsătorită, partenerul tău nu trebuie să te oblige să întreţii relaţii sexuale cu el. Nu înseamnă nu. Dacă ai ajuns să te temi de reacţiile bărbatului din viaţa ta, este timpul să ieşi din această relaţie care te consumă, fără să îţi ofere nimic bun.

Relaţiile periculoase au un caracter distructiv şi se caracterizează prin diverse semne ca: violenţă, manipulare, gelozie extremă, neîncredere, lipsă de responsabilitate, dezechilibru, învinuiri. În schimb, o relaţie frumoasă se bazează pe  încredere, iubire, respect, generozitate, bunătate şi înţelegere, caracteristici care îţi dau putere şi te fac să te simţi în siguranţă. Meriţi să te bucuri de toate aceste lucruri, aşa că prinde încredere în tine şi rupe legătura cu partenerul care îţi face mai mult rău decât bine. Orice legatură care te afectează din punct de vedere psihic, emoţional sau fizic este o relaţie nepotrivită.