Fie că e smarald, lime sau olive, verde e culoarea anului

Culoarea verde este culoarea anului 2022 și deja ai văzut-o peste tot, cel mai probabil. De la bijuterii, până la genți, pantofi, rochii, pantaloni și sacouri, această culoare a dominat podiumurile internaționale, așa cum a spus Meryl Streep în „Diavolul poartă Prada”.

Este, însă, o nuanță de verde pe care îți e greu să o descifrezi, pentru că nu e nici smarald, nici praz, nici lime, nici „ca firul ierbii”, cum spunem noi, românii, ci este o nuanță care a căpătat popularitate în anul 2020. Este celebrul verde „Bottega”, denumit după brandul care l-a propulsat în topul preferințelor celor mai mari fashioniste.

Vezi și: Culoarea pe care Kate Middleton o evită în vestimentație. De ce nu vrea ducesa de Cambridge să o poarte

Cu ce se asortează verde, culoarea anului?

Inspirat de casa italienească de modă „Bottega Veneta”, verdele este mai închis decât merele Granny Smith și mai aprins decât verdele smarald. A ajuns să fie preluat rapid și de alți designeri, precum Carla Zampatti, Aje și Cue. Este o culoare la fel de populară ca „roșu Ferrari”, „portocaliu Hermes”, „albastru Tiffany” și multe alte nuanțe care și-au primit denumirile în funcție de brand-urile care le-au promovat inițial. Totuși, în afară de alb, negru sau chiar verde, cu ce-l mai poți asorta?

Nu rata: 12 ținute roz purtate de vedete, pe care le poți încerca și tu. Care e pe stilul tău?

Chiar dacă verdele Bottega este, fără doar și poate, la mare căutare și printre cele mai populare nuanțe, nu trebuie să devalizezi cardul doar pentru a fi în trend. Deci, dacă nu vrei să dai aproape 4500 de euro pe o geantă și peste 1700 pe o pereche de ghete, poți opta pentru alte piese vestimentare în nuanțe similare, pe care le găsești mulți mai accesibil la magazinele mass-market sau chiar în second hand.

Combinația roz-verde, câștigătoarea sezonului

„Se combină foarte bine cu piese vestimentare în culori neutre sau negre”, a spus Effie Kats, un designer originar din Melbourne.

Mai mult decât atât, dacă optezi pentru un outfit alb atunci verdele îți va da pata de culoare de care ai nevoie. Culoarea anului, verde, poate fi combinată și cu nuanțe de maro, fie ele închise sau deschise și chiar cu piese din denim. În mod surprinzător, dacă te simți încrezătoare, îl poți combina cu galben muștar, mov sau, așa cum am văzut pe diferite catwalk-uri, roz.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net