Mercur Retrograd septembrie 2022. Soluțiile pentru această perioadă

Ultima actualizare:

Perioada în care Mercur este în retrogradare a căpătat o reputație destul de negativă de-a lungul vremii, însă acest aspect este doar un mit, căci astrologic vorbind este un fenomen ce ne aduce o mulțime de revelații și ne ghidează pe calea benefică fiecăruia dintre noi.

sanda ionescu 2 png

Astrologul Sanda Ionescu, consilier și membru al Asociației Astrologilor din România, a explicat pentru Click! cum ne influențează Mercur Retrograd și ne-a dezvăluit toate aspectele surprinzător de pozitive pe care un astfel de fenomen astrologic îl aduce în viața noastră. 

 Mercur retrograd, între 9 septembrie si 1 octombrie 2022

„«Mercur întră în retrogradare pe 9 septembrie. Energia deja se simte, pentru că este deja în Staționare. Mercur este în Retrogradare până pe 1 octombrie. 

Toată lumea se sperie de Mercur Retrograd, dar acesta, pe lângă faptul că ne aduce și energii mai puțin plăcute, cum ar fi graba, zăpăceala, uitarea, ne duce și pe calea cea bună. Este important ca atunci când conștientizăm că Mercur este în retrogradare, să zâmbim, fie că am uitat cheile acasă, sau ghiozdanul. Mercur ne spune «Întoarce-te pentru că e ceva ce n-ai făcut».”, ne-a relatat Sanda Ionescu

În această perioadă avem ocazia să învățăm să comunicăm mai armonios unii cu ceilalți, să ascultăm și creăm un dialog constructiv cu interlocutorul nostru.

«În contextul de fața Mercur va retrograda în Balanță, aici ne ducem către zona de armonie. Balanța stă la dispoziția lui Venus, iar Venus înseamnă armonie, plăcere, bucurie de viață, ne focusează mai mult pe zona socială. Fiind în Balanță, este vorba de o energie de exteriorizare.  E necesar să avem o comunicare plăcută, benefică, să lăsam și interlocutorul să vorbească, să existe și dialog nu doar monolog.», a mai adăugat Sanda Ionescu. 

Ce nu trebuie să facem cât timp Mercur e în Retrogradare

Desigur există și anumite activități pe care este bine să le amânăm atunci când Mercur este Retrograd, cum ar fi investițiile majore, în schimb este încurajată implicarea în activități educative. 

«Ceea ce nu trebuie să facem pe Mercur Retrograd este să nu vindem, să nu cumpărăm mașini, să nu vindem, să nu cumpărăm case, așteptăm cuminței până pe 1 octombrie. Dacă avem de semnat un contract și este imperios necesar să semnăm contractul, e important să-l citim și de 10 ori. 

Pe Mercur Retrograd e posibil să ne întoarcem la anumite cunoașteri, științe pe care nu le-am integrat complet în sfera noastră profesională, un curs de engleză, un curs de IT, de exemplu. Mercur Retrograd ne va aduce oameni noi în viața noastră cu care vom colabora benefic și îi va scoate pe cei care nu ne sunt folositori.» ne-a dezvăluit Sanda Ionescu

«Mercur retrograd ne scoate din mediocritatea socială»

Este posibil să întâmpinăm dificultăți în ceea ce privește utilizarea tehnologiei, iar pe de altă parte, creativitatea este încurajată. 

«Mercur Retrograd ne mai aduce situații benefice și ne va scoate din cele pe care noi le considerăm «benefice». Spre exemplu, Steve Jobs a creat Apple pe Mercur Retrograd și, apropo de tehnologie, pe Mercur retrograd e posibil să întâmpinăm anumite probleme la acest capitol.

E posibil să ne cadă internetul, să funcționeze mai greu telefonul, comunicarea să fie mai deficitară. Poate ne-am dori să comunicăm cu o persoană, dar nu dăm de ea. Este important să înțelegem că nu trebuie să vorbești cu persoana respectivă acum, poate altă dată. Mercur retrograd ne scoate din mediocritatea socială.» 

Capricornii și Racii pot fi introvertiți din punct de vedere al comunicării

«Una dintre zodiile care nu este de acord cu acest Mercur retrograd este zodia Berbec. Berbecii sunt în opoziție cu Balanța și poate exista un conflict între acești nativi, un conflict deschis de comunicare ineficientă, iar aici soluția este aceea ca Berbecii să discute armonios cu ceilalți. Berbecul, repezit din fire, este posibil să nu înțeleagă ceea ce i se spune și tocmai din acest motiv Berbecul are nevoie să fie armonios și mai diplomat, mai ales în comunicare. 

Apoi avem cele două semne zodiacale care sunt în cuadratură cu Balanța și anume Capricornul și Racul. Nativii Raci pot fi impactați foarte mult la nivel emoțional de anumite cuvinte și de anumite acțiuni. Racul nu se va exprima, va fi ca un vulcan care fierbe pe interior. Sfatul meu este să vorbească, să nu se abțină. Este recomandat să alchimizeze armonios această energie.

Capricornii se vor concentra pe scopul comunicării. Ei au nevoie de un scop ca să înțeleagă această retrogradare, este vorba de un conflict interiorizat astfel încât e necesar să se manifeste într-o manieră echilibrată, diplomată și chiar jucăușă», a mai adăugat Sanda Ionescu.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net