Minerva: «Iubesc stelele de când aveam 14 ani»


  Minerva le va oferi zilnic cititorilor noştri cel mai complet horoscopFoto: Sever Gheorghe
Minerva le va oferi zilnic cititorilor noştri cel mai complet horoscopFoto: Sever Gheorghe

Nu poţi scăpa de ce îţi este scris în stele. Vrei şi tu să ştii ce ţi-au rezervat astrele? De luni, îţi spune toate aceste secrete Minerva (59 de ani), noul astrolog Click!

Unii oameni se nasc sub zodia norocului, dar pot trăi toată viaţa fără să ajungă să cunoască acest lucru. Astrele şi planetele din sistemul solar ştiu totul despre evoluţia noastră. Însă, nu toţi suntem capabili să citim mesajele care ne sunt destinate.


  Aşa arată astrograma unei zile, pe baza poziţiei planetelor şi a aspectelor astrale
Aşa arată astrograma unei zile, pe baza poziţiei planetelor şi a aspectelor astrale

Aici intervin Astrologia şi oamenii speciali care o practică. Unul dintre ei e Minerva, astrologul care va oferi cititorilor Click! repere pe drumul devenirii lor în rubrica Horoscop.

“Aveam 14-15 ani când am citit primele cărţi de astrologie, primite de la bunicul meu, ale lui Armand Constantinescu. “Magul de la Snagov” şi “Cer şi destin”, a doua fiind cartea care i-a convins pe mulţi să se apuce astrologie”, ne spune Minerva.

Folosind date­le personale (ora, ziua şi anul naşterii), Minerva poate face astrograma cuiva, care e o hartă sau un ghid al personalităţii celui examinat.


  În tinereţe, alături de Horaţiu Mălăele şi Carmen Movileanu
În tinereţe, alături de Horaţiu Mălăele şi Carmen Movileanu

“Singurul lucru pe care nu-l voi spune e când şi cum vei muri”. Pe numele ei real Gabriela Dima, astrologul Click! a absolvit Dreptul, dar n-a profesat, apoi a terminat Actoria şi a făcut Jurnalism în anii ‘90.

A îmbrăţişat, în acelaşi timp, pasiunile ei din adolscenţă, Astrologia şi Psihologia, pentru ca acum să lucreze într-un departament de strategie şi dezvoltare în cadrul Companiei Poşta Română.

*

Ați absolvit până și Dreptul? Când v-ați dat seama că nu veți profesa niciodată ca avocat?

„Mi-am dorit întotdeauna să fac Institutul de Artă Teatrală, unde am intrat abia a 11-a oară. Am dat până am reușit, deși sunt Vărsător. Se spune că Vărsătorii nu sunt perseverenți. Nu-i adevărat, sunt. Poate că aici a intrat în joc și ascendentul, care este Capricorn. Acesta mi-a dat încăpățânarea și tenacitatea de a merge mai departe. M-am lovit de  foarte multe lucruri în viață, dar întotdeauna planeta Saturn mie mi-a purtat noroc, m-a ajutat să mă ridic de fiecare dată când am fost doborâtă. Mi-am dat seama că n-am să profesez nici ca regizor, nici ca om de teatru, deși îmi era foarte dragă Mihaela Tonița Iordache, care era la Teatrologie. Colac peste pupăză, în anii 90 am intrat în presă”.

Care a fost primul contact cu Astrologia și ce este această știință?

„Aveam 14-15 ani când am citit primele cărți de astrologie, primite de la bunicul meu, ale lui Armand Constantinescu. „Magul de la Snagov” și „Cer și destin”, a doua fiind cartea care i-a convins pe mulți să se apuce astrologie. Ăsta a fost primul meu curs de astrologie. De ce? Eu m-am născut cu o boală de sânge și nu s-a știut decât pe la vârsta de 8 ani și vreme de vreo zece ani eu am stat prin spitale. Deci eu mi-am făcut școala prin spitale. Am stat și am citit și mă duceam și-mi dădeam examenele, tezele. Tot atunci am citit foarte multă mitologie, căci astrologia se întemeiază pe mitologie. La început, astrologia avea 18 semne, mesopotamienii așa au conceput-o. Cei care au redus-o la 12 semne au fost grecii. Foartă multă lume face o confuzie între astrologia tropicală și astrologia siderală. Prima se bazează pe matematică, pentru că atunci când studiezi cercul zodiacal pleci din momentul echinocțiului de primărvară (22 martie) și te întorci în acelați loc un an mai târziu. De aici și cercul de 360 de grade care este, de fapt, o privire dimensională a ceea ce se întâmplă tridimensional. Astrologia siderală se bazează pe constelații și pe stelele fixe”.

Astrologia este o știință exactă, înțeleg, care nu e accesibilă oricui.

„Exact. Într-o vreme inclusiv astronomii se ridicaseră împotriva noastră, însă este o greșeală fiindcă astronomia din astrologie a pornit. Știți care era considerentul? Că ei lucrează cu cerul real și că noi lucrăm cu cerul fictiv”.

Ce este o astrogramă și ce ne spune ea despre un om?

Există patru elemente importante de urmărit într-o temă natală. Avem ascendentul, care reprezintă momentul nașterii noastre, vitalitatea, cum ne percepem noi ca oameni, care este opozabil cu descendentul – cum ne văd ceilalți, ce parteneri de viață ne dorim, ce parteneri de afaceri ne dorim. Mai avem punctul profesiei sau mijlocul cerului, care ne arată unde putem să ajungem din punct de vedere profesional, și fundul cerului, despre care se spune că e sfârșitul de viață, dar eu o leg de ereditate, de ceea ce moștenim de la antecesorii noștri. Tot ce vrem să știm despre noi este scris în stele, de la înclinațiile pe care le avem într-un domeniu de activitate, la personalitatea și caracterul nostru”.

Citesc Horoscopul ocazional și mă întreb cum poate să fie valabil tot ce scrie acolo pentru toți Scorpionii sau pentru toți nativii din Pești?

„Horoscopul pe care îl citiți în ziare prezintă generalități, însă pentru cel care își cunoaște tema natală este valabil ceea ce îi spun. Diferența o face ora la care te-ai născut”.

Sunteți o femeie religioasă. Cum se împacă religiozitatea cu tot ceea ce știți despre universul care ne înconjoară?

„Poate pentru că Astrologia se bazează pe treaba asta. Există două case ale lui Dumnezeu, în care vorbim de credință ca și doctrină (Casa a 9-a) și despre comunicarea noastră cu Divinitatea (Casa a 12-a). Există o legătură foarte puternică între Dumnezeu și Astrologie”.

Aveți doi copii adoptați. Care e povestea lor?

„Da. Suntem foarte legați unul de celălalt. Au crescut, sunt adulți și sunt plecați din țară. Maria este în Canada, dar vrea să se întoarcă în Elveția und e fratele ei, Andrei. Mi-am dorit acești copii cu toată ființa, a fost o reacție spontană, și la mine și la soțul meu, Dumnezeul să-l ierte. Cel puțin pe Andrei, prima oară când l-am văzut venise în vizită la noi cu bunicul lui. Adormise în patul nostru și când s-a trezit a deschis ochii, s-a uitat la mine și a zis un „Mami” care m-a topit pe loc. Și atunci am zis că el este acela. Avea doi ani și opt luni. Când avea patru ani am luat-o și pe Maria, care era fiica unui miner din Cavnic, al 13-lea copil, iar mama i-a murit la naștere. La patru ani după ce am luat-o pe Maria a venit pe lume și copilul nostru, dar când Dumnezeu a ales pe al nostru l-a luat. Și am rămas cu ei și n-am putut să mă despart de ei nici o clipă”.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
fiii lui adrian nastase jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 15 49 17 png
piranha in crisul repede foto Prichici Catalin Facebook 1 jpg
image
image
image
image
shutterstock 521889163 jpg
tanara dezbracata in pat jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
manichiura acasa jpeg
pexels Horoscop 28 octombrie
proiect masa tineri alba