A început sezonul roșiilor cu gust. Cum pregătim o ciorbă de vară simplă și delicioasă. Ingredientul secret care face diferența. VIDEO

Vara aduce înapoi roșiile cu gust autentic, iar acesta este momentul ideal să profităm de ele în preparate ușoare și pline de savoare. O opțiune excelentă este ciorba de roșii – o rețetă simplă, dar extrem de aromată, care surprinde perfect esența sezonului cald.

Ciorbă de roșii
Ciorbă de roșii

Ingrediente:

  • 10–12 roșii bine coapte;
  • 1 cub mare de țelină (rădăcină);
  • 1 păstârnac;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 2 linguri de ulei;
  • sare și piper, după gust;
  • 1 ardei iute copt (opțional);
  • 1 mână de orez;
  • leuștean verde, pentru servire.

Mod de preparare

Roșiile se dau pe răzătoarea mare și se lasă deoparte. Țelina, morcovii și păstârnacul se dau pe răzătoarea mică. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei, într-o oală încăpătoare. Se adaugă apoi legumele rase și, după câteva minute, două-trei căni mari de apă. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute.

Se încorporează roșiile date pe răzătoare și se mai lasă pe foc încă 15 minute. Se adaugă orezul spălat, iar ciorba se fierbe în continuare până când orezul este complet gătit (aproximativ 20 de minute). Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Ciorba se servește cu ardei copt – dulce sau iute, în funcție de preferințe – și se presară cu leuștean verde tocat. Preparatul poate fi consumat atât cald, cât și rece, fiind ideal pentru mesele ușoare ale verii.

Salată de vinete cu roșii și usturoi, gata în doar 10 minute

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte și scurse bine;
  • 2 roșii mari, coapte;
  • 1-2 căței de usturoi;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • sare, după gust;
  • pătrunjel verde, pentru decor (opțional);
  • felii de pâine prăjită, pentru servit.

Mod de preparare:

  1. Tăie vinetele coapte mărunt (sau pasează-le cu o lingură de lemn).
  2. Toacă roșiile cubulețe mici și zdrobește usturoiul.
  3. Amestecă vinetele cu roșiile, usturoiul și uleiul de măsline.
  4. Potrivește de sare și lasă salata 5 minute să se aromeze.
  5. Servește pe pâine prăjită, decorată cu pătrunjel verde, dacă dorești.

Este o rețetă perfectă pentru zilele călduroase, când vrei ceva ușor, gustos și fără prea mult efort. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii, foto shutterstock jpg
ciorbă cu legume de primăvară jpeg
Zodii, Shutterstock jpg
image png
image png
zodii, foto shutterstock jpg
corp vara jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net