Brioşe - Hij Florentina
Ingrediente: 2 ouă mici, 150 g zahăr, 90 ml ulei, 250 ml lapte, 150 g ciocolată menaj neagră, 100 g ciocolată menaj albă, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 250 g făină.
Mod de preparare: Ciocolata neagră se rade şi se amestecă cu cacao, făină, praful de copt şi zahărul.
În alt vas se bat ouăle, se adaugă uleiul treptat, apoi laptele, la final se adaugă amestecul uscat (cel cu făină) şi se omogenizează uşor.
Se repartizează compoziţia în formele de brioşe tapetate cu hârtiuţe speciale şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, 20-25 de minute.
Brioşele reci se glazurează cu ciocolată albă topită. Se prepară foarte repede şi rezistă mult timp fragede.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!