Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să nu se mai întărească la gătire. În ce se spală
Ești în căutarea unei rețete delicioase și rapid de făcut pentru o cină în familie? Ficatul fript este o opțiune savuroasă și ușor de pregătit, perfectă pentru a încânta toți membrii familiei. De altfel, poți pregăti și o mâncărică de ficat super aromată care îi va impresiona pe toți. Totuși, trebuie să afli câteva secrete pentru preparate deosebite.
În ce se spală ficatul pentru a nu se întări
Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să nu se mai întărească la gătire? Ei bine, înainte de a se pune la fript, ficatul nu trebuie deloc dat cu sare! Acesta trebuie spălat bine și nu oricum! Ci în lapte! Evită apa și folosește lapte pentru un ficat fraged.
Dacă vrei totuși să faci o super mâncărică de ficăței, noi avem rețeta ideală. Prepararea ficățeilor de pui poate părea dificilă la început, dar dacă urmezi cu atenție instrucțiunile pas cu pas, vei fi răsplătit cu un prânz sau o cină delicioasă. Următorul preparat este potrivit pentru 4 porți și le puteți pregăti în 10 minute, potrivit rețetei de pe clickpoftăbună.ro.
Ingrediente: 700 gr ficăţei de pui, 3 cepe albe mari, 200 ml vin alb, unt, ulei, sare, piper, rozmarin.
Clătește și curăță ficățeii, apoi lasă-i să se scurgă. Toacă ceapa mărunt și călește-o în unt și ulei timp de aproximativ 3 minute, după care adaugă ficățeii. Condimentează după gust și adaugă un pahar de apă peste ficăței, lăsându-i să fiarbă timp de 10-15 minute până când sosul scade. La final, adaugă vinul alb și mai lasă puțin la foc mic. Ajustează gustul cu condimente și servește.
De ce este sănătos ficatul de pui
Ficatul de pui este o excelentă sursă de vitamina A, fapt ce îl recomandă pentru îmbunătățirea sănătății oculare. De asemenea, acest aliment bogat furnizează o cantitate importantă de vitamina B12, esențială pentru producerea globulelor roșii și prevenirea anemiei. Ficatul de pui este bogat și în acid folic, ceea ce îl face benefic în special pentru femeile tinere care utilizează anticoncepționale. Consumul regulat poate contribui la reducerea riscului de cancer de col uterin. În plus, ficatul de pui furnizează și seleniu, ceea ce ajută la menținerea sănătății tiroidei pentru cei care îl includ frecvent în dietă, potrivit clicksănătate.ro.