Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să nu se mai întărească la gătire. În ce se spală

Ești în căutarea unei rețete delicioase și rapid de făcut pentru o cină în familie? Ficatul fript este o opțiune savuroasă și ușor de pregătit, perfectă pentru a încânta toți membrii familiei. De altfel, poți pregăti și o mâncărică de ficat super aromată care îi va impresiona pe toți. Totuși, trebuie să afli câteva secrete pentru preparate deosebite.

Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să nu se mai întărească la gătire
Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să nu se mai întărească la gătire

În ce se spală ficatul pentru a nu se întări

Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să nu se mai întărească la gătire? Ei bine, înainte de a se pune la fript, ficatul nu trebuie deloc dat cu sare! Acesta trebuie spălat bine și nu oricum! Ci în lapte! Evită apa și folosește lapte pentru un ficat fraged.

Dacă vrei totuși să faci o super mâncărică de ficăței, noi avem rețeta ideală. Prepararea ficățeilor de pui poate părea dificilă la început, dar dacă urmezi cu atenție instrucțiunile pas cu pas, vei fi răsplătit cu un prânz sau o cină delicioasă. Următorul preparat este potrivit pentru 4 porți și le puteți pregăti în 10 minute, potrivit rețetei de pe clickpoftăbună.ro.

Ingrediente: 700 gr ficăţei de pui, 3 cepe albe mari, 200 ml vin alb, unt, ulei, sare, piper, rozmarin.

Clătește și curăță ficățeii, apoi lasă-i să se scurgă. Toacă ceapa mărunt și călește-o în unt și ulei timp de aproximativ 3 minute, după care adaugă ficățeii. Condimentează după gust și adaugă un pahar de apă peste ficăței, lăsându-i să fiarbă timp de 10-15 minute până când sosul scade. La final, adaugă vinul alb și mai lasă puțin la foc mic. Ajustează gustul cu condimente și servește.

De ce este sănătos ficatul de pui

Ficatul de pui este o excelentă sursă de vitamina A, fapt ce îl recomandă pentru îmbunătățirea sănătății oculare. De asemenea, acest aliment bogat furnizează o cantitate importantă de vitamina B12, esențială pentru producerea globulelor roșii și prevenirea anemiei. Ficatul de pui este bogat și în acid folic, ceea ce îl face benefic în special pentru femeile tinere care utilizează anticoncepționale. Consumul regulat poate contribui la reducerea riscului de cancer de col uterin. În plus, ficatul de pui furnizează și seleniu, ceea ce ajută la menținerea sănătății tiroidei pentru cei care îl includ frecvent în dietă, potrivit clicksănătate.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
zodii pixabay jpg
1 zodii noroc la bani jpg jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (2) jpg
costume de ceremonie (1) jpg
sorin bontea instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net