Ce poți face cu doar doi cartofi și o cană de făină? Preparatul simplu și delicios care a cucerit TikTok-ul. VIDEO

Cine ar fi crezut că din doar doi cartofi și o cană de făină poate ieși o gustare atât de savuroasă? Această rețetă simplă demonstrează că uneori cele mai puține ingrediente aduc cele mai bune rezultate. Iată cum poți prepara pite cu cartofi, aromate și crocante, perfecte pentru orice moment al zilei.

Pite crocante cu cartofi și rozmarin, rețeta care a făcut furori pe internet / FOTO: Pixabay
Pite crocante cu cartofi și rozmarin, rețeta care a făcut furori pe internet / FOTO: Pixabay

Preparatul inedit cu făină și cartofi a cucerit TikTok-ul 

Rețeta aparent banală a devenit virală pe TikTok. Utilizatorii au fost cuceriți de gustul savuros și de aspectul apetisant al pitelor cu cartofi și ierburi aromatice, coapte perfect la cuptor. Preparatul a fost lăudat pentru simplitate, dar mai ales pentru rezultat: o gustare delicioasă și ușor de făcut acasă.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 160 ml apă călduță
  • 15 ml ulei de măsline
  • ½ linguriță sare
  • 2 cartofi mari
  • oregano uscat, rozmarin și cimbru verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură parmezan ras

Mod de preparare:

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, apa călduță și uleiul de măsline, apoi se frământă aluatul până devine omogen. Acesta se acoperă cu un prosop și se lasă la odihnit 10 minute.

Cartofii curățați și feliați subțire se spală și se fierb în apă sărată timp de aproximativ 10 minute, până devin moi, dar nu sfărâmicioși. Se scot și se lasă la răcit.

Aluatul se împarte în două părți și se întinde pe hârtie de copt, formând pâinile dorite. Se ung cu ulei de măsline, se presară rozmarin uscat, apoi se aranjează feliile de cartofi deasupra. Se adaugă din nou ulei de măsline, sare, piper și rozmarin, apoi se dau la cuptorul preîncălzit la 190°C, cu ventilație, pentru 25-30 de minute.

Pâinea se scoate caldă și se presară cu parmezan ras și cimbru verde, pentru un plus de savoare. Rezultatul este o gustare crocantă, aromată, de care cu greu te vei putea despărți.

Gustare rapidă: chipsuri de dovlecei la cuptor

O alternativă sănătoasă la chipsurile clasice, dovleceii la cuptor sunt crocanți, aromați și ușor de pregătit.

Ingrediente:

  • 1–2 dovlecei
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper, oregano
  • 1 lingură parmezan ras (opțional)

Mod de preparare: Dovleceii se taie felii subțiri, se tamponează ușor cu un șervet și se amestecă într-un bol cu ulei, condimente și, dacă dorești, parmezan. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc 25–30 de minute la 180°C, până devin crocanți. Se servesc calzi, ca gustare sau garnitură.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net