Ce să mănânci în Vinerea Mare! Preparatul simplu de post, gata în 30 de minute

Vinerea Mare este o zi de mare semnificație în calendarul creștin ortodox, care precede Învierea Domnului, celebrată în Duminica Paștelui. Este una dintre cele mai importante sărbători din tradiția creștină și marchează Patimile și moartea lui Iisus Hristos pe cruce. Astfel, este o zi în care nu se mănâncă urzici și nici nu se bea oțet pentru că acestea au fost folosite la chinurile Domnului Iisus Hristos. Iată ce preparat rapid poți mânca în această zi. Va fi gata în doar 30 de minute!

Ce să mănânci în Vinerea Mare!
Ce să mănânci în Vinerea Mare!

În această zi, creștinii comemorează suferința și sacrificiul lui Isus în drumul său către răstignire, conform relatărilor biblice. Vinerea Mare este considerată un moment de meditație, reflectare și adâncă tristețe pentru credincioși. Este bine să ținem post negru, însă dacă nu putem, iat un preparat ușor de post, dar și delicios.

Ce să mănânci în Vinerea Mare! Rețeta de cușcuș cu legume

Ingrediente: 250 g cuşcuş, 1 roşie mare, 1 ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, ½ zuchini, ½ ardei gras galben , ½ ardei gras roşu, ½ legătură pătrunjel, 4 linguri ulei de măsline, 500 ml supă de legume, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă chimion pudră, sare , piper. 

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190 °C. Apoi, spală, curăță și taie ceapa, roșia și zucchini-ul în rondele, iar ardeii grași îi tai în cuburi. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așează bucățile de legume împreună cu cățeii de usturoi, stropindu-le cu 2 linguri de ulei de măsline și condimentându-le cu sare și piper, după gust. Lasă tava în cuptor aproximativ 20 de minute, întorcând legumele pentru a se rumeni uniform.

În timp ce legumele se coc, aduc supa de legume la punctul de fierbere, apoi oprește focul și adaugă cușcuș-ul. Acoperă și lasă-l timp de 10 minute pentru a absorbi lichidul. Într-un bol, amestecă restul de ulei cu zeama de lămâie, chimionul măcinat, sare și piper, după gust, și pătrunjelul tocat fin. Când cușcuș-ul este gata, adaugă legumele coapte și dressingul pregătit peste el, apoi amestecă bine. Servește preparatul cald, decorându-l după preferință.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net